Cobbler cu Afine si Piersici

Complexitate
redusa
Cobbler cu Afine si Piersici

Ingrediente

  • Pentru topping:
  • 130 g faina de grau alba
  • un praf mic de sare
  • 1 lingurita scortisoara
  • 170 g zahar muscovado
  • 120 g unt nesarat (82%) foarte rece taiat bucati
  • Pentru umplutura:
  • 8 piersici taiate felii groase
  • 200 g afine
  • 1/4 lingurita coaja de lamaie ecologica rasa fin
  • 1 lingura de suc de lamaie proaspat stors
  • 30 g faina de grau alba

Mod de preparare

Incalziti cuptorul la 180 c (gaz 4). Intr-un blender pulsati cateva secunde faina, sarea, scortisoara si zaharul. Puneti untul si pulsati din nou pana cand acesta este incorporat.

Intr-un bol amestecati fructele cu suculde lamaie, coaja de lamaie si faina. Transferati acestea intr-un vas termorezistent de aproximativ 30 cm x 20 cm si nivelati. Puneti topping-ul uniform deasupra.

Coaceti in cuptor 30 de minute apoi lasati sa se raceasca la temperatura camerei inainte de a servi.
Optional serviti cu frisca / inghetata sau simplu.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere
Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata
Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc