ALUAT:se amesteca intr-un vas sarea, zaharul vanilat, coaja de lamaie si faina, cu ajutorul unui tel para, apoi se adauga apa minerala in functie de ce cantitate doriti sa obtineti. pentru a avea aluatul bun adaugati putina cate putina faina. Cand considerati ca aluatul este gata adugati uleiul si amestecati din nou.
PRAJIT: Dati drumul la foc si puneti in tigaie o picatura de ulei apoi puneti-o la incins miscand tigaia pana ce uleiul va fi imprastiat pe toata suprafata ei. Cand tigaia este incinsa puneti din aluat atat incat sa se acopere toata suprafata tigaii si sa fie putin mai groasa decat o coala. Cand clatita este coapta adica se desprinde usor din tigaie se intoarce pe parte cealalta si se mai lasa 30 de secunde, apoi se pune pe o farfurie si va fi umpoluta cu gemul de prune.
* In locul gemului de prune puteti folosi orice altceva: gem de alte fructe, dulceturi, fructe simple rase sau pasate, zahar simplu etc. (dar sa fie de post).
* Ptr clatitele pe care nu le vreti de post mai adaugati in compozitia aluatului un ou intreg si putin lapte, iar la umplutura puteti folosi ciocolata, frisca, branza dulce si stafide, orice creme etc.
POFTA BUNA!!!
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaPrajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosUn desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minuteMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii