Clătite (de Post)

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat:
  • 1 praf de sare
  • 2 linguri de ulei floarea soarelui
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1 lingurita coaja de lamaie
  • apa minerala (in functie de cate clatite doriti) ,
  • faina cat cuprinde
  • Umplutura:
  • gem de prune
  • Ptr prajit:
  • ulei

Mod de preparare

ALUAT:se amesteca intr-un vas sarea, zaharul vanilat, coaja de lamaie si faina, cu ajutorul unui tel para, apoi se adauga apa minerala in functie de ce cantitate doriti sa obtineti. pentru a avea aluatul bun adaugati putina cate putina faina. Cand considerati ca aluatul este gata adugati uleiul si amestecati din nou.

PRAJIT: Dati drumul la foc si puneti in tigaie o picatura de ulei apoi puneti-o la incins miscand tigaia pana ce uleiul va fi imprastiat pe toata suprafata ei. Cand tigaia este incinsa puneti din aluat atat incat sa se acopere toata suprafata tigaii si sa fie putin mai groasa decat o coala. Cand clatita este coapta adica se desprinde usor din tigaie se intoarce pe parte cealalta si se mai lasa 30 de secunde, apoi se pune pe o farfurie si va fi umpoluta cu gemul de prune.

* In locul gemului de prune puteti folosi orice altceva: gem de alte fructe, dulceturi, fructe simple rase sau pasate, zahar simplu etc. (dar sa fie de post).

* Ptr clatitele pe care nu le vreti de post mai adaugati in compozitia aluatului un ou intreg si putin lapte, iar la umplutura puteti folosi ciocolata, frisca, branza dulce si stafide, orice creme etc.
POFTA BUNA!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Prajitura rasturnata cu visine si caise
1
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Bors cu loboda rosie, reteta de post
2
Borsuri, supe, ciorbe

Bors cu loboda rosie, reteta de post

Bors cu loboda rosie, reteta de post
Inghetata de trandafiri si banane
3
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
4
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
5
Carte de bucate

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Parteneri
Tochitura dunareana
Bucataras.RO

Tochitura dunareana

Nu foarte multa lume agreeaza rinichii in mancare datorita mirosului lor specific, insa daca sunt bine pregatiti mirosul va...

Tochitura dunareana
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti