ALUAT:se amesteca intr-un vas sarea, zaharul vanilat, coaja de lamaie si faina, cu ajutorul unui tel para, apoi se adauga apa minerala in functie de ce cantitate doriti sa obtineti. pentru a avea aluatul bun adaugati putina cate putina faina. Cand considerati ca aluatul este gata adugati uleiul si amestecati din nou.
PRAJIT: Dati drumul la foc si puneti in tigaie o picatura de ulei apoi puneti-o la incins miscand tigaia pana ce uleiul va fi imprastiat pe toata suprafata ei. Cand tigaia este incinsa puneti din aluat atat incat sa se acopere toata suprafata tigaii si sa fie putin mai groasa decat o coala. Cand clatita este coapta adica se desprinde usor din tigaie se intoarce pe parte cealalta si se mai lasa 30 de secunde, apoi se pune pe o farfurie si va fi umpoluta cu gemul de prune.
* In locul gemului de prune puteti folosi orice altceva: gem de alte fructe, dulceturi, fructe simple rase sau pasate, zahar simplu etc. (dar sa fie de post).
* Ptr clatitele pe care nu le vreti de post mai adaugati in compozitia aluatului un ou intreg si putin lapte, iar la umplutura puteti folosi ciocolata, frisca, branza dulce si stafide, orice creme etc.
POFTA BUNA!!!
Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaBriosele cu fructe sunt o gustare minunata atat pentru cei mici cat si pentru cei mari!
Briose cu afine, prune, crocant de migdale si topping de frisca aromatizata"retete de vara" Pentru cei ce iubesc prajiturile acrisoare, dar in acelasi timp lejere, aceste muffins sunt...
Desert muffins cu lime si ciocolata albaSocată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...
Socată reţeta buniciiDescopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Comentarii