Clătite (de Post)

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat:
  • 1 praf de sare
  • 2 linguri de ulei floarea soarelui
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1 lingurita coaja de lamaie
  • apa minerala (in functie de cate clatite doriti) ,
  • faina cat cuprinde
  • Umplutura:
  • gem de prune
  • Ptr prajit:
  • ulei

Mod de preparare

ALUAT:se amesteca intr-un vas sarea, zaharul vanilat, coaja de lamaie si faina, cu ajutorul unui tel para, apoi se adauga apa minerala in functie de ce cantitate doriti sa obtineti. pentru a avea aluatul bun adaugati putina cate putina faina. Cand considerati ca aluatul este gata adugati uleiul si amestecati din nou.

PRAJIT: Dati drumul la foc si puneti in tigaie o picatura de ulei apoi puneti-o la incins miscand tigaia pana ce uleiul va fi imprastiat pe toata suprafata ei. Cand tigaia este incinsa puneti din aluat atat incat sa se acopere toata suprafata tigaii si sa fie putin mai groasa decat o coala. Cand clatita este coapta adica se desprinde usor din tigaie se intoarce pe parte cealalta si se mai lasa 30 de secunde, apoi se pune pe o farfurie si va fi umpoluta cu gemul de prune.

* In locul gemului de prune puteti folosi orice altceva: gem de alte fructe, dulceturi, fructe simple rase sau pasate, zahar simplu etc. (dar sa fie de post).

* Ptr clatitele pe care nu le vreti de post mai adaugati in compozitia aluatului un ou intreg si putin lapte, iar la umplutura puteti folosi ciocolata, frisca, branza dulce si stafide, orice creme etc.
POFTA BUNA!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Rustica
2
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
3
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Ardei Iuti Feliati in Otet
5
Conserve, muraturi

Ardei Iuti Feliati in Otet

Ardei Iuti Feliati in Otet
Parteneri
Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie
Bucataras.RO

Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie

Deliiiiiiciooooosaaaaaaaa! Garantez...racoritoare, lejera...de vara!Merge cu o limonada cu gheata si menta perfect! 

Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia