Clătite (de Post)

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat:
  • 1 praf de sare
  • 2 linguri de ulei floarea soarelui
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1 lingurita coaja de lamaie
  • apa minerala (in functie de cate clatite doriti) ,
  • faina cat cuprinde
  • Umplutura:
  • gem de prune
  • Ptr prajit:
  • ulei

Mod de preparare

ALUAT:se amesteca intr-un vas sarea, zaharul vanilat, coaja de lamaie si faina, cu ajutorul unui tel para, apoi se adauga apa minerala in functie de ce cantitate doriti sa obtineti. pentru a avea aluatul bun adaugati putina cate putina faina. Cand considerati ca aluatul este gata adugati uleiul si amestecati din nou.

PRAJIT: Dati drumul la foc si puneti in tigaie o picatura de ulei apoi puneti-o la incins miscand tigaia pana ce uleiul va fi imprastiat pe toata suprafata ei. Cand tigaia este incinsa puneti din aluat atat incat sa se acopere toata suprafata tigaii si sa fie putin mai groasa decat o coala. Cand clatita este coapta adica se desprinde usor din tigaie se intoarce pe parte cealalta si se mai lasa 30 de secunde, apoi se pune pe o farfurie si va fi umpoluta cu gemul de prune.

* In locul gemului de prune puteti folosi orice altceva: gem de alte fructe, dulceturi, fructe simple rase sau pasate, zahar simplu etc. (dar sa fie de post).

* Ptr clatitele pe care nu le vreti de post mai adaugati in compozitia aluatului un ou intreg si putin lapte, iar la umplutura puteti folosi ciocolata, frisca, branza dulce si stafide, orice creme etc.
POFTA BUNA!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa