Clatite Inspumate

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Clatite Inspumate

Ingrediente

  • Aceasta reteta este un hibrid intre clatitele spumante ale bunicii mele si clatitele prezentate de o anumita distinsa doamna
  • din alte vremuri si alte spatii virtuale Avem nevoie de clatite
  • crema de nuca si bezea 6-8 clatite
  • Crema de nuci
  • 2 pahare nuca prajita macinata
  • 1 pahar stafide inmuiate in rom
  • 1 pahar zahar
  • 1-2 plicuri de zahar vanilat
  • 2 oua
  • 1/2 pahar lapte cald
  • Razatura de lamaie
  • 400 gr smantana
  • 3 ling zahar pudra
  • 1-2 plicuri zahar vanilat
  • 4 galbenusuri
  • Bezea
  • 4 albusuri
  • 4 ling zahar praf
  • 1 lingurita amidon

Mod de preparare

Nu povestesc clatitele, cred ca oricine le stie a face (3 linguri de faina pt fiecare ou, 1/2 pahar lapte, aproximativ)

In timp ce coca de clatite se odihneste cele 30 de minute cuvenite, facem crema de nuca: prajim nuca, o dam prin masina si-o asezonam cu zahar, razatura de lamaie, stafidele umflate de rom si scurse, oua, toate astea amestecate cu lapte cald.

E timpul sa lasam la odihnit crema de nuca si trecem la prajit clatitele. Cand am terminat...

... umplem clatitele cu crema de nuca si facem niste "sarmale sau bigudiuri", le asezam intr-un vas termorezistent si le innecam in sosul de smantana: amestecam smantana cu zahar + zahar vanilat + galbenusurile, punem vasul/bolul pe abur si-l aducem la punctul de fierbere, turnam peste clatitele facute sarmale si dam la cuptorul preincalzit, timp de 20 - 30 minute.

Iarasi... timp in care... batem albusurile care ne-au ramas, cu zaharul pudra si cel vanilat, adaugam la capat o lingurita de amidon (bezeaua ramane gumoasa in interior si scortoasa la exterior, nu "cade" la copt), scoatem vasul din cuptor si asezam frumusel spuma; mai dam la cuptor pana prind culoare crestele ce-am facut sau n-am facut frumos...

Ornam cu fasioare de coaja de lamaie (doar partea galbena a cojii, nu si partea alba - care este amara) imediat ce le scoatem din cuptor si sunt inca fierbinti.

Eu am facut acest dulce la cuptorul electric cu convectie dar in mod obisnuit se face la cuptorul conventional, traditional, cine / cum are...

Racim si abia apoi taiem.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Haiose

Haiose

Haiose
Biscuiti cu branza si chimen

Biscuiti cu branza si chimen

Biscuiti cu branza si chimen
Turta dulce cu mirodenii

Turta dulce cu mirodenii

Turta dulce cu mirodenii
Cele mai apreciate rețete
Cartofi cu Rozmarin, la Cuptor
1
Garnituri

Cartofi cu Rozmarin, la Cuptor

Cartofi cu Rozmarin, la Cuptor
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Friptura pomana porcului
3
Fripturi

Friptura pomana porcului

Friptura pomana porcului
Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
5
Borsuri, supe, ciorbe

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
Parteneri
Prajitura cu foi de zahar ars
Culinar.RO

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...

Prajitura cu foi de zahar ars
Turta dulce
Gustos.RO

Turta dulce

Turta dulce