Clatite Inspumate

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Clatite Inspumate

Ingrediente

  • Aceasta reteta este un hibrid intre clatitele spumante ale bunicii mele si clatitele prezentate de o anumita distinsa doamna
  • din alte vremuri si alte spatii virtuale Avem nevoie de clatite
  • crema de nuca si bezea 6-8 clatite
  • Crema de nuci
  • 2 pahare nuca prajita macinata
  • 1 pahar stafide inmuiate in rom
  • 1 pahar zahar
  • 1-2 plicuri de zahar vanilat
  • 2 oua
  • 1/2 pahar lapte cald
  • Razatura de lamaie
  • 400 gr smantana
  • 3 ling zahar pudra
  • 1-2 plicuri zahar vanilat
  • 4 galbenusuri
  • Bezea
  • 4 albusuri
  • 4 ling zahar praf
  • 1 lingurita amidon

Mod de preparare

Nu povestesc clatitele, cred ca oricine le stie a face (3 linguri de faina pt fiecare ou, 1/2 pahar lapte, aproximativ)

In timp ce coca de clatite se odihneste cele 30 de minute cuvenite, facem crema de nuca: prajim nuca, o dam prin masina si-o asezonam cu zahar, razatura de lamaie, stafidele umflate de rom si scurse, oua, toate astea amestecate cu lapte cald.

E timpul sa lasam la odihnit crema de nuca si trecem la prajit clatitele. Cand am terminat...

... umplem clatitele cu crema de nuca si facem niste "sarmale sau bigudiuri", le asezam intr-un vas termorezistent si le innecam in sosul de smantana: amestecam smantana cu zahar + zahar vanilat + galbenusurile, punem vasul/bolul pe abur si-l aducem la punctul de fierbere, turnam peste clatitele facute sarmale si dam la cuptorul preincalzit, timp de 20 - 30 minute.

Iarasi... timp in care... batem albusurile care ne-au ramas, cu zaharul pudra si cel vanilat, adaugam la capat o lingurita de amidon (bezeaua ramane gumoasa in interior si scortoasa la exterior, nu "cade" la copt), scoatem vasul din cuptor si asezam frumusel spuma; mai dam la cuptor pana prind culoare crestele ce-am facut sau n-am facut frumos...

Ornam cu fasioare de coaja de lamaie (doar partea galbena a cojii, nu si partea alba - care este amara) imediat ce le scoatem din cuptor si sunt inca fierbinti.

Eu am facut acest dulce la cuptorul electric cu convectie dar in mod obisnuit se face la cuptorul conventional, traditional, cine / cum are...

Racim si abia apoi taiem.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Kinder Bueno
1
Dulciuri

Prajitura Kinder Bueno

Aceasta prajitura se bazeaza adesea pe baza de biscuiti sau blat de ciocolata fina, care este apoi umpluta cu o crema moale...

Prajitura Kinder Bueno
Negresa (III)
2
Dulciuri

Negresa (III)

Negresa (III)
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
3
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Napolitanele cu nuca, caramel si glazura de ciocolata
4
Dulciuri

Napolitanele cu nuca, caramel si glazura de ciocolata

Napolitanele cu nuca, caramel si glazura de ciocolata
Prajitura cu crema de lamaie - dulce-acrisoara
5
Dulciuri

Prajitura cu crema de lamaie - dulce-acrisoara

Prajitura cu crema de lamaie este o combinatie rafinata intre prospețimea citricelor și dulceața delicată a cremei...

Prajitura cu crema de lamaie - dulce-acrisoara
Parteneri
Reteta de baza, buna cu multe garnituri - carne de vita in sos
Bucataras.RO

Reteta de baza, buna cu multe garnituri - carne de vita in sos

O idee tare buna a avut tata atunci cand a comandat aceasta reteta de baza, buna cu multe garnituri - carne de vita in sos. A...

Reteta de baza, buna cu multe garnituri - carne de vita in sos
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala