Ingrediente
● Aceasta reteta este un hibrid intre clatitele spumante ale bunicii mele si clatitele prezentate de o anumita distinsa doamna |
● din alte vremuri si alte spatii virtuale Avem nevoie de clatite |
● crema de nuca si bezea 6-8 clatite |
● Crema de nuci |
● 2 pahare nuca prajita macinata |
● 1 pahar stafide inmuiate in rom |
● 1 pahar zahar |
● 1-2 plicuri de zahar vanilat |
● 2 oua |
● 1/2 pahar lapte cald |
● Razatura de lamaie |
● 400 gr smantana |
● 3 ling zahar pudra |
● 1-2 plicuri zahar vanilat |
● 4 galbenusuri |
● Bezea |
● 4 albusuri |
● 4 ling zahar praf |
● 1 lingurita amidon |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
1h:30min
Nu povestesc clatitele, cred ca oricine le stie a face (3 linguri de faina pt fiecare ou, 1/2 pahar lapte, aproximativ)
In timp ce coca de clatite se odihneste cele 30 de minute cuvenite, facem crema de nuca: prajim nuca, o dam prin masina si-o asezonam cu zahar, razatura de lamaie, stafidele umflate de rom si scurse, oua, toate astea amestecate cu lapte cald.
E timpul sa lasam la odihnit crema de nuca si trecem la prajit clatitele. Cand am terminat...
... umplem clatitele cu crema de nuca si facem niste "sarmale sau bigudiuri", le asezam intr-un vas termorezistent si le innecam in sosul de smantana: amestecam smantana cu zahar + zahar vanilat + galbenusurile, punem vasul/bolul pe abur si-l aducem la punctul de fierbere, turnam peste clatitele facute sarmale si dam la cuptorul preincalzit, timp de 20 - 30 minute.
Iarasi... timp in care... batem albusurile care ne-au ramas, cu zaharul pudra si cel vanilat, adaugam la capat o lingurita de amidon (bezeaua ramane gumoasa in interior si scortoasa la exterior, nu "cade" la copt), scoatem vasul din cuptor si asezam frumusel spuma; mai dam la cuptor pana prind culoare crestele ce-am facut sau n-am facut frumos...
Ornam cu fasioare de coaja de lamaie (doar partea galbena a cojii, nu si partea alba - care este amara) imediat ce le scoatem din cuptor si sunt inca fierbinti.
Eu am facut acest dulce la cuptorul electric cu convectie dar in mod obisnuit se face la cuptorul conventional, traditional, cine / cum are...
Racim si abia apoi taiem.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Clatite Inspumate" nu uita sa ii faci un review.
In timp ce coca de clatite se odihneste cele 30 de minute cuvenite, facem crema de nuca: prajim nuca, o dam prin masina si-o asezonam cu zahar, razatura de lamaie, stafidele umflate de rom si scurse, oua, toate astea amestecate cu lapte cald.
E timpul sa lasam la odihnit crema de nuca si trecem la prajit clatitele. Cand am terminat...
... umplem clatitele cu crema de nuca si facem niste "sarmale sau bigudiuri", le asezam intr-un vas termorezistent si le innecam in sosul de smantana: amestecam smantana cu zahar + zahar vanilat + galbenusurile, punem vasul/bolul pe abur si-l aducem la punctul de fierbere, turnam peste clatitele facute sarmale si dam la cuptorul preincalzit, timp de 20 - 30 minute.
Iarasi... timp in care... batem albusurile care ne-au ramas, cu zaharul pudra si cel vanilat, adaugam la capat o lingurita de amidon (bezeaua ramane gumoasa in interior si scortoasa la exterior, nu "cade" la copt), scoatem vasul din cuptor si asezam frumusel spuma; mai dam la cuptor pana prind culoare crestele ce-am facut sau n-am facut frumos...
Ornam cu fasioare de coaja de lamaie (doar partea galbena a cojii, nu si partea alba - care este amara) imediat ce le scoatem din cuptor si sunt inca fierbinti.
Eu am facut acest dulce la cuptorul electric cu convectie dar in mod obisnuit se face la cuptorul conventional, traditional, cine / cum are...
Racim si abia apoi taiem.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Clatite Inspumate" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
ellyjudith
• 27.11.2010 01:53:39
foarte interesanta si delicioasa pare reteta asta!n am auzit niciodata....o sa incerc...
iuliajewel
• 18.11.2010 01:17:04
Multumesc Eli...chiar si pentru greseala typo: e hazoasa fara sa vrei :-))
Abia astept sa faci si tu clatitele banale, sub forma asta; pup!
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
• 08.02.2011 18:46:59
Imi ploua in gura...ce bune trebuie sa fie! Nu mai mai uit la retete inainte de ora mesei:))