Clatite Inspumate

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Clatite Inspumate

Ingrediente

  • Aceasta reteta este un hibrid intre clatitele spumante ale bunicii mele si clatitele prezentate de o anumita distinsa doamna
  • din alte vremuri si alte spatii virtuale Avem nevoie de clatite
  • crema de nuca si bezea 6-8 clatite
  • Crema de nuci
  • 2 pahare nuca prajita macinata
  • 1 pahar stafide inmuiate in rom
  • 1 pahar zahar
  • 1-2 plicuri de zahar vanilat
  • 2 oua
  • 1/2 pahar lapte cald
  • Razatura de lamaie
  • 400 gr smantana
  • 3 ling zahar pudra
  • 1-2 plicuri zahar vanilat
  • 4 galbenusuri
  • Bezea
  • 4 albusuri
  • 4 ling zahar praf
  • 1 lingurita amidon

Mod de preparare

Nu povestesc clatitele, cred ca oricine le stie a face (3 linguri de faina pt fiecare ou, 1/2 pahar lapte, aproximativ)

In timp ce coca de clatite se odihneste cele 30 de minute cuvenite, facem crema de nuca: prajim nuca, o dam prin masina si-o asezonam cu zahar, razatura de lamaie, stafidele umflate de rom si scurse, oua, toate astea amestecate cu lapte cald.

E timpul sa lasam la odihnit crema de nuca si trecem la prajit clatitele. Cand am terminat...

... umplem clatitele cu crema de nuca si facem niste "sarmale sau bigudiuri", le asezam intr-un vas termorezistent si le innecam in sosul de smantana: amestecam smantana cu zahar + zahar vanilat + galbenusurile, punem vasul/bolul pe abur si-l aducem la punctul de fierbere, turnam peste clatitele facute sarmale si dam la cuptorul preincalzit, timp de 20 - 30 minute.

Iarasi... timp in care... batem albusurile care ne-au ramas, cu zaharul pudra si cel vanilat, adaugam la capat o lingurita de amidon (bezeaua ramane gumoasa in interior si scortoasa la exterior, nu "cade" la copt), scoatem vasul din cuptor si asezam frumusel spuma; mai dam la cuptor pana prind culoare crestele ce-am facut sau n-am facut frumos...

Ornam cu fasioare de coaja de lamaie (doar partea galbena a cojii, nu si partea alba - care este amara) imediat ce le scoatem din cuptor si sunt inca fierbinti.

Eu am facut acest dulce la cuptorul electric cu convectie dar in mod obisnuit se face la cuptorul conventional, traditional, cine / cum are...

Racim si abia apoi taiem.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa