Se fac 5 clatite ( nu-i bai daca ies mai multe) din
2 oua 500 ml lapte si faina pana se face ca o smantana groasa.
Clatitele se umplu cu o compozitie din:
400g branza de vaci, un ou, 2-3 linguri de zahar, stafide si esenta de vanilie. Se aseaza clatitele intr-un vas termorezistent (sau intr-o tava, dar pe o folie de aluminiu unsa cu ulei) si se acopera cu smantana amestecata cu putin zahar si esenta de vanilie.
Se da la cuptor pentru aprox. 40-50 min. Furculita cu servetel legat de ea e instrumentul pentru uns tava de clatite (amatorii ar putea folosi un penson)
Pofta buna.
Poze in arhiva Reteta Saptamanii:
Clatite la cuptor
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii