Se fac 5 clatite ( nu-i bai daca ies mai multe) din
2 oua 500 ml lapte si faina pana se face ca o smantana groasa.
Clatitele se umplu cu o compozitie din:
400g branza de vaci, un ou, 2-3 linguri de zahar, stafide si esenta de vanilie. Se aseaza clatitele intr-un vas termorezistent (sau intr-o tava, dar pe o folie de aluminiu unsa cu ulei) si se acopera cu smantana amestecata cu putin zahar si esenta de vanilie.
Se da la cuptor pentru aprox. 40-50 min. Furculita cu servetel legat de ea e instrumentul pentru uns tava de clatite (amatorii ar putea folosi un penson)
Pofta buna.
Poze in arhiva Reteta Saptamanii:
Clatite la cuptor
Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.
Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromateBorsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...
Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoarePaste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa
Comentarii