Clatite Asortate cu Pere in Vin

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Clatite Asortate cu Pere in Vin

Ingrediente

  • Aluat clatite
  • - 300 g faina de grau
  • - 2 oua
  • - un praf de sare
  • - 50 ml ulei
  • - 3 lg zahar
  • - lapte
  • Pere fierte in vin
  • - pere
  • - vin rosu
  • - zahar
  • - scortisoara
  • - 4 boabe de piper
  • Crunch de susan
  • - 3 lg de zahar
  • - o lg unt
  • - 50 g susan

Mod de preparare

Se prepara aluatul clasic de clatite, se bat oulea cu praful de sare, zaharul, uleiul pana devin omogene dupa care se adauga putin lapte, se amesteca bine cu un tel, adaugam 100 gr faina, apoi iar lapte pana incorporam toata faina si laptele. Daca aluatul vi se pare prea subtire mai adaugati faina sau daca este prea gros mai adaugati lapte.
Pentru prepararea perelor fierte in vin, pune vinul intr-o cratita impreuna cu zaharul dupa gust, scortisoara si boabele de piper, cand au inceput sa fiarba si zaharul este dizolvat, adaugam perele taiale in 4 si punem capacul lasand sa fiarba la foc mic timp de 30 minute.
Pentru prepararea crunch-ului de susan, punem cele 3 lg de zahar intro cratita si dam focul la mic pana cand zaharul se topeste putin dupa care adaugam untul si amestecam pentru a evita arderea, dupa ce zaharul este topit in totalitate luam cratita de pe foc si adaugam susanul amestecam bine pentru a se omogeniza ingredientele. Lasam la racit.
Impaturim clatita, punem deasupra cateva felii de pere cu tot cu sos si crunch de susan si este gata pentru servire. Se poate adauga frisca, inghetata sau chiar fructe.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Oua Colorate cu Hartie Creponata
4
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Prajitura cu Afine
5
Dulciuri

Prajitura cu Afine

Prajitura cu Afine
Parteneri
Salata Mimoza
Bucataras.RO

Salata Mimoza

  Am promis ca am sa postez reteta Mimoza si iata ca in sfarsit s-a si intamplat. Acest antreu a fost foarte popular...

Salata Mimoza
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!