Clatite Asortate cu Pere in Vin

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Clatite Asortate cu Pere in Vin

Ingrediente

  • Aluat clatite
  • - 300 g faina de grau
  • - 2 oua
  • - un praf de sare
  • - 50 ml ulei
  • - 3 lg zahar
  • - lapte
  • Pere fierte in vin
  • - pere
  • - vin rosu
  • - zahar
  • - scortisoara
  • - 4 boabe de piper
  • Crunch de susan
  • - 3 lg de zahar
  • - o lg unt
  • - 50 g susan

Mod de preparare

Se prepara aluatul clasic de clatite, se bat oulea cu praful de sare, zaharul, uleiul pana devin omogene dupa care se adauga putin lapte, se amesteca bine cu un tel, adaugam 100 gr faina, apoi iar lapte pana incorporam toata faina si laptele. Daca aluatul vi se pare prea subtire mai adaugati faina sau daca este prea gros mai adaugati lapte.
Pentru prepararea perelor fierte in vin, pune vinul intr-o cratita impreuna cu zaharul dupa gust, scortisoara si boabele de piper, cand au inceput sa fiarba si zaharul este dizolvat, adaugam perele taiale in 4 si punem capacul lasand sa fiarba la foc mic timp de 30 minute.
Pentru prepararea crunch-ului de susan, punem cele 3 lg de zahar intro cratita si dam focul la mic pana cand zaharul se topeste putin dupa care adaugam untul si amestecam pentru a evita arderea, dupa ce zaharul este topit in totalitate luam cratita de pe foc si adaugam susanul amestecam bine pentru a se omogeniza ingredientele. Lasam la racit.
Impaturim clatita, punem deasupra cateva felii de pere cu tot cu sos si crunch de susan si este gata pentru servire. Se poate adauga frisca, inghetata sau chiar fructe.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume este o reteta rapida si sanatoasa, preparata din fasole fiarta, rosii, ardei, ceapa si...

Salata de fasole alba cu legume
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)