Se prepara aluatul clasic de clatite, se bat oulea cu praful de sare, zaharul, uleiul pana devin omogene dupa care se adauga putin lapte, se amesteca bine cu un tel, adaugam 100 gr faina, apoi iar lapte pana incorporam toata faina si laptele. Daca aluatul vi se pare prea subtire mai adaugati faina sau daca este prea gros mai adaugati lapte.
Pentru prepararea perelor fierte in vin, pune vinul intr-o cratita impreuna cu zaharul dupa gust, scortisoara si boabele de piper, cand au inceput sa fiarba si zaharul este dizolvat, adaugam perele taiale in 4 si punem capacul lasand sa fiarba la foc mic timp de 30 minute.
Pentru prepararea crunch-ului de susan, punem cele 3 lg de zahar intro cratita si dam focul la mic pana cand zaharul se topeste putin dupa care adaugam untul si amestecam pentru a evita arderea, dupa ce zaharul este topit in totalitate luam cratita de pe foc si adaugam susanul amestecam bine pentru a se omogeniza ingredientele. Lasam la racit.
Impaturim clatita, punem deasupra cateva felii de pere cu tot cu sos si crunch de susan si este gata pentru servire. Se poate adauga frisca, inghetata sau chiar fructe.
Este o reteta de cartofi cu maioneza la cuptor, inspirata de la Andreea-Caroline. Multumesc, Andreea, pentru aceasta reteta!...
Cartofi auriiO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii