Clafoutis cu visine si coniac

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Clafoutis cu visine si coniac

Ingrediente

  • 500 g visine fara samburi (proaspete sau congelate)
  • 4 oua
  • 100 g zahar
  • 150 g faina
  • 250ml lapte
  • un praf de sare
  • 1 plic extract Bourbon vanilie
  • 50 ml frisca lichida
  • 1 lingura coniac

Mod de preparare


Visinele se spala si li se scot samburii. Daca folosim fructele congelate, le lasam la scurs intr-o strecuratoare, eventual le si stoarcem usor de zeama.
Ouale se mixeaza cu zaharul si cu sarea pana cand isi dubleaza volumul si compozitia este cremoasa, deschisa la culoare. Adaugam faina, amestecand cu miscari largi, apoi, frisca lichida, coniacul si, treptat, laptele. Aromatizam cu extractul de vanilie.
Ungem generos cu unt o tava de tarta sau una de tort, detasabila, asezam cat mai uniform fructele si turnam aluatul deasupra lor.
Dam la cuptor, preincalzit la 170 de grade, pentru 40-45 minute sau pana cand clafoutis-ul are o culoare frumoasa, aurie, iar marginile se desprind de tava. Putem face si testul scobitorii.
Se poate servi si caldut, dar si rece, pudrat cu zahar pudra, dupa preferintele fiecaruia.
Sa aveti pofta!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba
4
Dulciuri

Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba

Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba
Placinta cu Branza si Stafide
5
Dulciuri

Placinta cu Branza si Stafide

Placinta cu Branza si Stafide
Parteneri
Chec cu crema de pepene galben
Bucataras.RO

Chec cu crema de pepene galben

Cand am facut mini tartele cu pepene galben mi-a ramas crema asa ca m-am gandit sa fac cu un chec!a iesit super bun :x

Chec cu crema de pepene galben
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!