Ciocolata Plastica

Complexitate
ridicata
Ciocolata Plastica

Ingrediente

  • 100gr ciocolata (din cea simpla - fara creme sau alune ori stafide) alba, neagra sau cu lapte
  • 1 lingurita plina cu miere curata de albine

Mod de preparare

Maruntim (separat fiecare tip) ciocolata si o punem intr-un vas care rezista la baia de aburi. Eu folosesc un caston de inox, pe care il asez deasura unei cratiti cu apa fierbinte. Apa nu trebuie sa atinga fundul vasului.

Cred ca merge si la microunde - eu nu am tehnologia necesara, de aceea doar imi dau cu parerea.

Amestecam cu o lingura de lemn pana se topeste ciocolata.
Toata povestea asta se intampla pe masa din bucatarie. Nu pe aragaz!
Singura sursa de caldura este apa fierbinte.

Cand ciocolata a devenit lichida, luam castronul de pe aburi, adaugam mierea si amestecam energic.
o sa fie initial o chestie aiurea.
Nu va speriati! Continuati sa amestecati pana se omogenizeaza.
In 2-3 minute trebuie sa obtineti o pasta omogena, pe care o faceti sul si o infasurati bine in folie alimentara.

Lasati batonul obtinut macar peste noapte la frigider.
Se va lucra mult mai usor.
Se poate pastra oricata vreme in frigider.

Cand aveti nevoie de oarece decoratiuni, scoateti batonul de la frigider, si lasati-l la temperatura camerei cateva ore.
Cu manile foarte curate, framantati cate o bucatica (cam de marimea unei nuci), pana ajungeti la consistenta cu care puteti lucra.

Daca v-ati murdarit pe maini, spalati-va din nou. Nu folositi ulei!

Intindeti pasta intre doua folii alimentare si apoi presati cu degetul, circular, pana obtineti o foaie subtirica (1-2 mm) din care rasuciti petale de flori.

Eu nu am forme dar se poate face si folosind ustensile obijnuite.
Eu am taiat forma frunzei cu un cutitas si am trasat nervurile cu ajutorul unei frigarui.
Am pus frunzele sa se intareasca pe rola de folie alimentara - ca sa capete forma curbata.
Pentru colorat, puteti folosi coloranti praf sau gel.

Aceste decoratiuni rezista foarte bine la temperatura camerei fara sa isi modifice forma.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Cele mai apreciate rețete
Bomboane Raffaello
4
Dulciuri

Bomboane Raffaello

Bomboane Raffaello
Salata de ardei copti cu sos de rosii, usturoi si otet balsamic
5
Salate

Salata de ardei copti cu sos de rosii, usturoi si otet balsamic

Salata de ardei copti cu sos de rosii, usturoi si otet balsamic
Parteneri
Cочники-Placinta ruseasca  cu branza  II
Bucataras.RO

Cочники-Placinta ruseasca cu branza II

La fel de cunoscuta in CSI ca si si placinta ruseasca cu branza pe care am postat-o anterior...

Cочники-Placinta ruseasca cu branza II
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Culinar.RO

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute