Ciocolata Plastica

Complexitate
ridicata
Ciocolata Plastica

Ingrediente

  • 100gr ciocolata (din cea simpla - fara creme sau alune ori stafide) alba, neagra sau cu lapte
  • 1 lingurita plina cu miere curata de albine

Mod de preparare

Maruntim (separat fiecare tip) ciocolata si o punem intr-un vas care rezista la baia de aburi. Eu folosesc un caston de inox, pe care il asez deasura unei cratiti cu apa fierbinte. Apa nu trebuie sa atinga fundul vasului.

Cred ca merge si la microunde - eu nu am tehnologia necesara, de aceea doar imi dau cu parerea.

Amestecam cu o lingura de lemn pana se topeste ciocolata.
Toata povestea asta se intampla pe masa din bucatarie. Nu pe aragaz!
Singura sursa de caldura este apa fierbinte.

Cand ciocolata a devenit lichida, luam castronul de pe aburi, adaugam mierea si amestecam energic.
o sa fie initial o chestie aiurea.
Nu va speriati! Continuati sa amestecati pana se omogenizeaza.
In 2-3 minute trebuie sa obtineti o pasta omogena, pe care o faceti sul si o infasurati bine in folie alimentara.

Lasati batonul obtinut macar peste noapte la frigider.
Se va lucra mult mai usor.
Se poate pastra oricata vreme in frigider.

Cand aveti nevoie de oarece decoratiuni, scoateti batonul de la frigider, si lasati-l la temperatura camerei cateva ore.
Cu manile foarte curate, framantati cate o bucatica (cam de marimea unei nuci), pana ajungeti la consistenta cu care puteti lucra.

Daca v-ati murdarit pe maini, spalati-va din nou. Nu folositi ulei!

Intindeti pasta intre doua folii alimentare si apoi presati cu degetul, circular, pana obtineti o foaie subtirica (1-2 mm) din care rasuciti petale de flori.

Eu nu am forme dar se poate face si folosind ustensile obijnuite.
Eu am taiat forma frunzei cu un cutitas si am trasat nervurile cu ajutorul unei frigarui.
Am pus frunzele sa se intareasca pe rola de folie alimentara - ca sa capete forma curbata.
Pentru colorat, puteti folosi coloranti praf sau gel.

Aceste decoratiuni rezista foarte bine la temperatura camerei fara sa isi modifice forma.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
2
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Dulceata de agrise
4
Placinte cu carne
5
Aperitive

Placinte cu carne

Placinte cu carne
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie