Ciocolata Plastica

Complexitate
ridicata
Ciocolata Plastica

Ingrediente

  • 100gr ciocolata (din cea simpla - fara creme sau alune ori stafide) alba, neagra sau cu lapte
  • 1 lingurita plina cu miere curata de albine

Mod de preparare

Maruntim (separat fiecare tip) ciocolata si o punem intr-un vas care rezista la baia de aburi. Eu folosesc un caston de inox, pe care il asez deasura unei cratiti cu apa fierbinte. Apa nu trebuie sa atinga fundul vasului.

Cred ca merge si la microunde - eu nu am tehnologia necesara, de aceea doar imi dau cu parerea.

Amestecam cu o lingura de lemn pana se topeste ciocolata.
Toata povestea asta se intampla pe masa din bucatarie. Nu pe aragaz!
Singura sursa de caldura este apa fierbinte.

Cand ciocolata a devenit lichida, luam castronul de pe aburi, adaugam mierea si amestecam energic.
o sa fie initial o chestie aiurea.
Nu va speriati! Continuati sa amestecati pana se omogenizeaza.
In 2-3 minute trebuie sa obtineti o pasta omogena, pe care o faceti sul si o infasurati bine in folie alimentara.

Lasati batonul obtinut macar peste noapte la frigider.
Se va lucra mult mai usor.
Se poate pastra oricata vreme in frigider.

Cand aveti nevoie de oarece decoratiuni, scoateti batonul de la frigider, si lasati-l la temperatura camerei cateva ore.
Cu manile foarte curate, framantati cate o bucatica (cam de marimea unei nuci), pana ajungeti la consistenta cu care puteti lucra.

Daca v-ati murdarit pe maini, spalati-va din nou. Nu folositi ulei!

Intindeti pasta intre doua folii alimentare si apoi presati cu degetul, circular, pana obtineti o foaie subtirica (1-2 mm) din care rasuciti petale de flori.

Eu nu am forme dar se poate face si folosind ustensile obijnuite.
Eu am taiat forma frunzei cu un cutitas si am trasat nervurile cu ajutorul unei frigarui.
Am pus frunzele sa se intareasca pe rola de folie alimentara - ca sa capete forma curbata.
Pentru colorat, puteti folosi coloranti praf sau gel.

Aceste decoratiuni rezista foarte bine la temperatura camerei fara sa isi modifice forma.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Flan cu Lapte Condensat Indulcit

Flan cu Lapte Condensat Indulcit

Flan cu Lapte Condensat Indulcit
Placinte cu spanac si branza

Placinte cu spanac si branza

Placinte cu spanac si branza
Tagliatelle cu Pleurotus, Sparanghel si Pesto din Leurda

Tagliatelle cu Pleurotus, Sparanghel si Pesto din Leurda

Tagliatelle cu Pleurotus, Sparanghel si Pesto din Leurda
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Georgiana
3
Dulciuri

Prajitura Georgiana

Prajitura Georgiana
Tarta cu Spanac, Branza si Rosii Cherry
5
Aperitive

Tarta cu Spanac, Branza si Rosii Cherry

Tarta cu Spanac, Branza si Rosii Cherry
Parteneri
Mancare de pipote cu ceapa verde si ardei la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune
Bucataras.RO

Mancare de pipote cu ceapa verde si ardei la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Eram in pana de idei zilele acestea, nu mai stiam ce sa mai gatesc pentru ai mei. Parca pregatisem de toate, parca ne-am...

Mancare de pipote cu ceapa verde si ardei la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune
Placinta cu mere
Culinar.RO

Placinta cu mere

Ne place mult placinta cu mere, de obicei mama soacra este cea care o prepara mai des. Mie imi place sa ma joc cu aluaturile,...

Placinta cu mere
Placinta cu branza proaspata de vaci
Gustos.RO

Placinta cu branza proaspata de vaci

Placinta cu branza proaspata de vaci