Laptele, ciocolata rupta in bucatele, zaharul si untul se pun intr-un vas la bain marie, la foc mic. Amestecam din cand in cand, iar cand compozitia este omogena, adaugam nucile si esenta de rom si dam vasul deoparte. Lasam sa se raceasca cateva minute, apoi turnam ciocolata intr-o tava patrata (20cm/20cm) tapetata cu folie sau hartie de copt, ori in forme de silicon si mai ornam cu cativa mieji de nuca (nu e multa niciodata:)).
Dam la rece cateva ore bune sau chiar peste noapte, apoi o portionam dupa bunul plac.
Sa aveti pofta!
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaPrajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii