Apa si zaharul se pun pe foc si se fierb pana se obtine un sirop bine legat. Pentru a va da seama daca e gata, se poate face testul picaturii (pe o farfurie se pune o picatura de sirop. Daca aceasta are o forma de sfera si nu se intinde, atunci siropul e gata).
In timp ce siropul fierbe, se cerne laptele praf. Peste el se cerne si cacaua. Se pun si cele 2 linguri de cafea peste, apoi se amesteca bine ingredientele uscate.
Untul, la temperatura camerei, se taie bucati si se pune peste amestecul de lapte praf.
Cand siropul e gata, se toarna fierbinte peste ingredientele uscate si se amesteca repede, pana la omogenizare. Compozitia se intareste rapid, de asta e nevoie de viteza la pasul acesta. Se adauga si esenta de rom si se omogenizeaza totul.
Se da la rece pentru cateva ore, apoi se portioneaza dupa gust.
Tava in care am pus eu ciocolata are 20x20 cm.
Eu am presarat un pic de nuca de cocos pe deasupra.
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii