Facem un sirop din zahar si apa, il fierbem cit vrem, dupa cit de legat / gros sau nu va fi siropul vom obtine o ciocolata elastica sau mai dura care se va farimita la taiere. Eu am fiert siropul numai cit sa se topeasca zaharul si a iesit o ciocolata nu foarte dura, usor elastica.
Amestecam laptele praf cu cacaoa si trecem amestecul prin sita ca sa nu aiba cocoloase. Adaugam in siropul de zahar si apa amestecul de lapte si cacao si amestecam bine cu lingura de lemn, pe focul mic, varsam si untul topit si racit si amestecam pina cind se combina bine toate ingredientele.
Intr-o tava de sticla sau de metal uns acu unt varsam compozitia si asezam deasupra bucatile de miez de nuca apasind cu degetul daca vrem sa fie nucile mai in interiorul ciocolatei (miezul de nuca il punem in cuptor la temperatura mica si il lasam sa se coaca putin apoi cu mina indepartam pojghita de pe el). Cine vrea poate sa adauge nucile in amesteca si sa verse totul in tava.
Lasam la rece (frigider) intii o ora sau 30 minute apoi trasam cu cutitul bucatile pe care le vom taia si apoi lasam in frigider 2-3 ore sau o noapte intreaga (de preferat) ca sa se intareasca perfect. Apoi taiem bucati si servim.
Ciorba de cartofi cu afumătură este una dintre cele mai gustoase din bucătăria românească tradițională....
Ciorbă de cartofi cu afumătură - Rețeta tradițională româneascăO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii