Facem un sirop din zahar si apa, il fierbem cit vrem, dupa cit de legat / gros sau nu va fi siropul vom obtine o ciocolata elastica sau mai dura care se va farimita la taiere. Eu am fiert siropul numai cit sa se topeasca zaharul si a iesit o ciocolata nu foarte dura, usor elastica.
Amestecam laptele praf cu cacaoa si trecem amestecul prin sita ca sa nu aiba cocoloase. Adaugam in siropul de zahar si apa amestecul de lapte si cacao si amestecam bine cu lingura de lemn, pe focul mic, varsam si untul topit si racit si amestecam pina cind se combina bine toate ingredientele.
Intr-o tava de sticla sau de metal uns acu unt varsam compozitia si asezam deasupra bucatile de miez de nuca apasind cu degetul daca vrem sa fie nucile mai in interiorul ciocolatei (miezul de nuca il punem in cuptor la temperatura mica si il lasam sa se coaca putin apoi cu mina indepartam pojghita de pe el). Cine vrea poate sa adauge nucile in amesteca si sa verse totul in tava.
Lasam la rece (frigider) intii o ora sau 30 minute apoi trasam cu cutitul bucatile pe care le vom taia si apoi lasam in frigider 2-3 ore sau o noapte intreaga (de preferat) ca sa se intareasca perfect. Apoi taiem bucati si servim.
Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosiiOmleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasaPrajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.
Prajitura pufoasa cu piersici
Comentarii