Ciocolata Copilariei cu Arahide

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Ciocolata Copilariei cu Arahide

Ingrediente

  • 1000 g lapte praf
  • 750 g zahar
  • 200g zahar vanilat (se gaseste la pungi) 300 ml apa
  • 250 g unt
  • minim 60 la suta grasime
  • 150 g cacao
  • 1 esenta de rom de 25 ml
  • 50-100g arahide
  • dupa preferinte

Mod de preparare

Se pun intr-un vas apa, zaharul, zaharul vanilat si esenta de rom si se da la foc mic amestecandu-se de indata ce incepe a fierbe timp de aproximativ 5 minute.
Intr-un vas mare, de preferinta un lighean se pune laptele praf si se amesteca cu cacao.
Dupa ce luam siropul de pe foc adaugam untul taiat lucatele la temperatura camerei si mestecam pana se incorporeaza tot untul.
Dam siropul la racit.
Dupa ce ajunge la temperatura camerei incorporam cate putin sirop cu un tel pana se omogenizeaza si rezulta o pasta groasa.
Intr-o tava se pune un strat subtire din compozitie dupa ce a fost pus in prealabil foaie de copt sau folie de aluminiu.
Adaugam arahidele si mai punem un strat de ciocolata cat sa le acopere.
Sau dupa preferinta fiecaruia sau vasele fiecaruia se poate pune intr-o tava mare si pe o jumatate alune si pe o jumatate pune ciocolata simpla
In alta tava se pune compozitia ramasa, adica jumatate.
Se dau la frigider timp de 2 ore, dupa care se taie dupa preferinte.
Pofta buna!
E foarte simpla si delicioasa si cu sigurata va veti impresiona musafirii, fiind nu ceva sofisticat, dar de efect.
Se serveste rece

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume este o reteta rapida si sanatoasa, preparata din fasole fiarta, rosii, ardei, ceapa si...

Salata de fasole alba cu legume
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)