Ciocolata Copilariei cu Arahide

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Ciocolata Copilariei cu Arahide

Ingrediente

  • 1000 g lapte praf
  • 750 g zahar
  • 200g zahar vanilat (se gaseste la pungi) 300 ml apa
  • 250 g unt
  • minim 60 la suta grasime
  • 150 g cacao
  • 1 esenta de rom de 25 ml
  • 50-100g arahide
  • dupa preferinte

Mod de preparare

Se pun intr-un vas apa, zaharul, zaharul vanilat si esenta de rom si se da la foc mic amestecandu-se de indata ce incepe a fierbe timp de aproximativ 5 minute.
Intr-un vas mare, de preferinta un lighean se pune laptele praf si se amesteca cu cacao.
Dupa ce luam siropul de pe foc adaugam untul taiat lucatele la temperatura camerei si mestecam pana se incorporeaza tot untul.
Dam siropul la racit.
Dupa ce ajunge la temperatura camerei incorporam cate putin sirop cu un tel pana se omogenizeaza si rezulta o pasta groasa.
Intr-o tava se pune un strat subtire din compozitie dupa ce a fost pus in prealabil foaie de copt sau folie de aluminiu.
Adaugam arahidele si mai punem un strat de ciocolata cat sa le acopere.
Sau dupa preferinta fiecaruia sau vasele fiecaruia se poate pune intr-o tava mare si pe o jumatate alune si pe o jumatate pune ciocolata simpla
In alta tava se pune compozitia ramasa, adica jumatate.
Se dau la frigider timp de 2 ore, dupa care se taie dupa preferinte.
Pofta buna!
E foarte simpla si delicioasa si cu sigurata va veti impresiona musafirii, fiind nu ceva sofisticat, dar de efect.
Se serveste rece

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Saramura de pui

Saramura de pui

Saramura de pui
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
2
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
3
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Nuca
4
Dulciuri

Prajitura cu Nuca

Prajitura cu Nuca
Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
5
Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
Parteneri
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.