Mod de preparare choux:
Pentru cojile de eclere, puneti la fiert apa cu uleiul si un praf de sare.
Cand apa a inceput sa clocoteasca adaugati toata faina si amestecati bine cu o lingura de lemn, pana incepe sa se dezlipeasca de pe fundul vasului.
Opriti focul si lasati compozitia sa se raceasca.
Adaugati treptat cate un ou, amestecand bine cu mixerul.
Puneti compozitia intr-un posh si formati eclerele in tava, pe hartie de copt, la distanta unele fata de celelalte.
Puneti tava in cuptorul preincalzit la 200 grade si nu deschideti deloc pe toata durata coacerii.
Lasati in cuptor 10-15 minute, pana devin usor aurii deasupra si sunt umflate bine.
Scoateti eclerele si lasati-le la racit.
Pentru crema, incalziti smantana lichida si puneti-o apoi peste ciocolata alba rupta bucatele.
Omogenizati bine si lasati sa se raceasca.
Bateti creme patisserie si amestecati apoi cu ciocolata alba.
Umpleti choux-urile si decorati cu zmeura.
Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosiiOmleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasaPrajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.
Prajitura pufoasa cu piersici
Comentarii