Choux a la creme cu ganaj de ciocolata alba si zmeura

Postat pe: 30-06-2015
(0)

Ingrediente

Ingrediente eclere (20 buc):
apa - 150 ml
ulei - 75 ml
faina - 100 g
oua - 3 buc
un praf de sare
Crema de ciocolata alba:
ciocolata alba - 100 g
smantana lichida - 50 g
crème patisserie - 100 ml
zmeura pentru décor - 50 g

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h:30min
Mod de preparare choux:
Pentru cojile de eclere, puneti la fiert apa cu uleiul si un praf de sare.
Cand apa a inceput sa clocoteasca adaugati toata faina si amestecati bine cu o lingura de lemn, pana incepe sa se dezlipeasca de pe fundul vasului.
Opriti focul si lasati compozitia sa se raceasca.
Adaugati treptat cate un ou, amestecand bine cu mixerul.
Puneti compozitia intr-un posh si formati eclerele in tava, pe hartie de copt, la distanta unele fata de celelalte.
Puneti tava in cuptorul preincalzit la 200 grade si nu deschideti deloc pe toata durata coacerii.
Lasati in cuptor 10-15 minute, pana devin usor aurii deasupra si sunt umflate bine.
Scoateti eclerele si lasati-le la racit.
Pentru crema, incalziti smantana lichida si puneti-o apoi peste ciocolata alba rupta bucatele.
Omogenizati bine si lasati sa se raceasca.
Bateti creme patisserie si amestecati apoi cu ciocolata alba.
Umpleti choux-urile si decorati cu zmeura.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Choux a la creme cu ganaj de ciocolata alba si zmeura" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 25 %
199.99 lei
149.99 lei

Caserola vidare 2.366 L

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Choux a la creme cu ganaj de ciocolata alba si zmeura