Se cerne faina intr-un castron.
Dupa care se pun peste untul rece taiat cubulete, ouale batute, lichiorul tip limoncello (strega), coaja de lamaie, zaharul si se amesteca.
Treptat se adauga vin alb putin cate putin sa iasa un aluat ca cel de taietei.
Se lasa la odihnit intr-o folie alimentara pe masa de lucru nu in frigider pentru 1 ora.
Se pudreaza masa cu putina faina si se intinde un aluat foarte subtire. Cine are masina de facut paste o poate folosi pentru intinderea aluatului, eu am facut cu sucitorul (facaletul)
Se taie aluatul (eu l-am taiat dupa forma clasica).
Se prajesc in ulei de arahide (nu foarte cald, ca se ard).
Cand sunt reci se pudreaza cu zahar pudra.
Este un dulce specific de carnaval in Italia.
Pofta buna!
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaPrajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosUn desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minutePrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii