Cheesecake cu Mango, Fructul Pasiunii si Suc de Citrice

Complexitate
redusa
Cheesecake cu Mango, Fructul Pasiunii si Suc de Citrice

Ingrediente

  • Pentru crusta:
  • 120 g faina de grau alba
  • 1/9 lingurita praf de copt
  • 1/9 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1/4 lingurita sare de mare fina
  • 75 g unt foarte rece taiat bucati mici
  • 40 ml apa foarte rece
  • Pentru sos:
  • 100 g zahar nerafinat
  • 3 oua ecologice
  • 30 ml suc de lamaie proaspat stors
  • 30 ml suc de limeta proaspat stors
  • 80 ml suc de portocala proaspat stors
  • 60 g unt nesarat (82%) 1 fructul pasiunii
  • Pentru umplutura:
  • 200 ml smantana pentru frisca (sa nu fie vegetala sau cu indulcitori)
  • 600 g mascarpone la temperatura camerei
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 150 g zahar nerafinat
  • 150 g mango
  • 50 ml suc de portocale proaspat stors
  • un praf de nucsoara proaspat razalita

Mod de preparare

Crusta
Intr-un blender pulsati faina, praf de copt, bicarbonat de sodiu, sare si unt pana cand sunt bine incorporate (aprox 20 de secunde). Turnati apa rece si continuati pana cand obtineti un aluat. Transferati pe o suprafata, presarati foarte putina faina si framantati usor 1 minut sau pana cand incorporati excesul de faina si formati intr-o bila. Inveliti in folie de plastic si lasati la rece 30 de minute.

Sosul:
Puneti intr-o cratita pe flacara mica zaharul, ouale si sucul de citrice. Amestecati continuu cu telul pana cand zaharul s-a topit iar cand incepe sa se ingroase luati de pe foc. Adaugati untul si continuati sa amestecati pana s-a topit. Strecurati acesta, adaugati fructul pasiunii, amestecati apoi lasati deoparte.

Prepararea umpluturii:
Pulsati pulpa de mango intr-un blender mic cu sucul de portocala pana obtineti un puree fin. Bateti frisca apoi intr-un alt bol amestecati bine mango cu restul de ingrediente. Incorporati apoi acestea frisca, acoperiti si lasati la rece.

Ansamblu:
Preincalziti cuptorul la 190 c (gaz 5). Presarati faina pe o suprafata si pe aluat apoi intindeti incat sa acopere si marginile une tavi rotunde (eu am folosit o tava rotunda standard). Aranjati folie de aluminiu pe marginile aluatului ducand putin peste marginea tavii in afara si apasati usor pentru a ramane lipit de aceasta.

Puneti o alta bucata de folie pe fund deasupra aluatului si o cana de fasole. Coaceti la cuptor 10 minute apoi luati cu grija fasolea si folia de pe crusta. Lasati acesta sa se raceasca.

Mutati cuptorul la 150 c (gaz 2). Turnati in crusta pregatita jumatate din amestecul cu mascarpone, nivelati apoi turnati si jumatate din sos. Niveland si acesta amestecati usor cu o lingurita. Turnati restul de crema cu mascarpone, iar cand acestea este uniform puneti deasupra sosul ramas.

Coaceti in cuptor 35 de minute dupa care scoateti tava si lasati sa se raceasca complet. Acoperiti cu folie de plastic si refrigerati minim 10 ore inainte de servire (peste noapte este si mai bine). Inainte de a servi optional taiati excesul de crusta de pe margini pana la umplutura.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase

Reteta simpla si delicioasa de batoane de mozzarella pane, crocante la exterior si cu branza topita la interior. Ingrediente,...

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Cele mai apreciate rețete
Carne de Pui in Untura
3
Prajitura cu Urda si Bezea
4
Dulciuri

Prajitura cu Urda si Bezea

Prajitura cu Urda si Bezea
Prajitura cu Branza de Vaci
5
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Parteneri
Desert pancakes cu branza de vaci, fructe uscate si miere
Bucataras.RO

Desert pancakes cu branza de vaci, fructe uscate si miere

Imi place sa pregatesc pancakes fie pentru micul-dejun, fie cand am pofta de ceva dulce si rapid. Le servesc cu mare placere...

Desert pancakes cu branza de vaci, fructe uscate si miere
Placinta quatro formaggi
Culinar.RO

Placinta quatro formaggi

Am facut Pizza quatro formaggi dar aceasta placinta, are un gust senzational.

Placinta quatro formaggi
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia