Cheesecake cu Mango, Fructul Pasiunii si Suc de Citrice

Postat pe: 18-02-2013
(0)

Ingrediente

Pentru crusta:
120 g faina de grau alba
1/9 lingurita praf de copt
1/9 lingurita bicarbonat de sodiu
1/4 lingurita sare de mare fina
75 g unt foarte rece taiat bucati mici
40 ml apa foarte rece
Pentru sos:
100 g zahar nerafinat
3 oua ecologice
30 ml suc de lamaie proaspat stors
30 ml suc de limeta proaspat stors
80 ml suc de portocala proaspat stors
60 g unt nesarat (82%) 1 fructul pasiunii
Pentru umplutura:
200 ml smantana pentru frisca (sa nu fie vegetala sau cu indulcitori)
600 g mascarpone la temperatura camerei
1 lingurita extract de vanilie
150 g zahar nerafinat
150 g mango
50 ml suc de portocale proaspat stors
un praf de nucsoara proaspat razalita

Mod de preparare

Crusta
Intr-un blender pulsati faina, praf de copt, bicarbonat de sodiu, sare si unt pana cand sunt bine incorporate (aprox 20 de secunde). Turnati apa rece si continuati pana cand obtineti un aluat. Transferati pe o suprafata, presarati foarte putina faina si framantati usor 1 minut sau pana cand incorporati excesul de faina si formati intr-o bila. Inveliti in folie de plastic si lasati la rece 30 de minute.

Sosul:
Puneti intr-o cratita pe flacara mica zaharul, ouale si sucul de citrice. Amestecati continuu cu telul pana cand zaharul s-a topit iar cand incepe sa se ingroase luati de pe foc. Adaugati untul si continuati sa amestecati pana s-a topit. Strecurati acesta, adaugati fructul pasiunii, amestecati apoi lasati deoparte.

Prepararea umpluturii:
Pulsati pulpa de mango intr-un blender mic cu sucul de portocala pana obtineti un puree fin. Bateti frisca apoi intr-un alt bol amestecati bine mango cu restul de ingrediente. Incorporati apoi acestea frisca, acoperiti si lasati la rece.

Ansamblu:
Preincalziti cuptorul la 190 c (gaz 5). Presarati faina pe o suprafata si pe aluat apoi intindeti incat sa acopere si marginile une tavi rotunde (eu am folosit o tava rotunda standard). Aranjati folie de aluminiu pe marginile aluatului ducand putin peste marginea tavii in afara si apasati usor pentru a ramane lipit de aceasta.

Puneti o alta bucata de folie pe fund deasupra aluatului si o cana de fasole. Coaceti la cuptor 10 minute apoi luati cu grija fasolea si folia de pe crusta. Lasati acesta sa se raceasca.

Mutati cuptorul la 150 c (gaz 2). Turnati in crusta pregatita jumatate din amestecul cu mascarpone, nivelati apoi turnati si jumatate din sos. Niveland si acesta amestecati usor cu o lingurita. Turnati restul de crema cu mascarpone, iar cand acestea este uniform puneti deasupra sosul ramas.

Coaceti in cuptor 35 de minute dupa care scoateti tava si lasati sa se raceasca complet. Acoperiti cu folie de plastic si refrigerati minim 10 ore inainte de servire (peste noapte este si mai bine). Inainte de a servi optional taiati excesul de crusta de pe margini pana la umplutura.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Cheesecake cu Mango, Fructul Pasiunii si Suc de Citrice" nu uita sa ii faci un review.
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 30 %
199.99 lei
139.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Cheesecake cu Mango, Fructul Pasiunii si Suc de Citrice