Cheesecake cu Mango, Fructul Pasiunii si Suc de Citrice

Complexitate
redusa
Cheesecake cu Mango, Fructul Pasiunii si Suc de Citrice

Ingrediente

  • Pentru crusta:
  • 120 g faina de grau alba
  • 1/9 lingurita praf de copt
  • 1/9 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1/4 lingurita sare de mare fina
  • 75 g unt foarte rece taiat bucati mici
  • 40 ml apa foarte rece
  • Pentru sos:
  • 100 g zahar nerafinat
  • 3 oua ecologice
  • 30 ml suc de lamaie proaspat stors
  • 30 ml suc de limeta proaspat stors
  • 80 ml suc de portocala proaspat stors
  • 60 g unt nesarat (82%) 1 fructul pasiunii
  • Pentru umplutura:
  • 200 ml smantana pentru frisca (sa nu fie vegetala sau cu indulcitori)
  • 600 g mascarpone la temperatura camerei
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 150 g zahar nerafinat
  • 150 g mango
  • 50 ml suc de portocale proaspat stors
  • un praf de nucsoara proaspat razalita

Mod de preparare

Crusta
Intr-un blender pulsati faina, praf de copt, bicarbonat de sodiu, sare si unt pana cand sunt bine incorporate (aprox 20 de secunde). Turnati apa rece si continuati pana cand obtineti un aluat. Transferati pe o suprafata, presarati foarte putina faina si framantati usor 1 minut sau pana cand incorporati excesul de faina si formati intr-o bila. Inveliti in folie de plastic si lasati la rece 30 de minute.

Sosul:
Puneti intr-o cratita pe flacara mica zaharul, ouale si sucul de citrice. Amestecati continuu cu telul pana cand zaharul s-a topit iar cand incepe sa se ingroase luati de pe foc. Adaugati untul si continuati sa amestecati pana s-a topit. Strecurati acesta, adaugati fructul pasiunii, amestecati apoi lasati deoparte.

Prepararea umpluturii:
Pulsati pulpa de mango intr-un blender mic cu sucul de portocala pana obtineti un puree fin. Bateti frisca apoi intr-un alt bol amestecati bine mango cu restul de ingrediente. Incorporati apoi acestea frisca, acoperiti si lasati la rece.

Ansamblu:
Preincalziti cuptorul la 190 c (gaz 5). Presarati faina pe o suprafata si pe aluat apoi intindeti incat sa acopere si marginile une tavi rotunde (eu am folosit o tava rotunda standard). Aranjati folie de aluminiu pe marginile aluatului ducand putin peste marginea tavii in afara si apasati usor pentru a ramane lipit de aceasta.

Puneti o alta bucata de folie pe fund deasupra aluatului si o cana de fasole. Coaceti la cuptor 10 minute apoi luati cu grija fasolea si folia de pe crusta. Lasati acesta sa se raceasca.

Mutati cuptorul la 150 c (gaz 2). Turnati in crusta pregatita jumatate din amestecul cu mascarpone, nivelati apoi turnati si jumatate din sos. Niveland si acesta amestecati usor cu o lingurita. Turnati restul de crema cu mascarpone, iar cand acestea este uniform puneti deasupra sosul ramas.

Coaceti in cuptor 35 de minute dupa care scoateti tava si lasati sa se raceasca complet. Acoperiti cu folie de plastic si refrigerati minim 10 ore inainte de servire (peste noapte este si mai bine). Inainte de a servi optional taiati excesul de crusta de pe margini pana la umplutura.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Saramura de pui

Saramura de pui

Saramura de pui
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
2
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat
3
Carte de bucate

Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat

Ficateii de pui cu ceapa si patrunjel sunt o mancare savuroasa si usor de preparat, perfecta pentru un pranz sau o cina...

Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
4
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Nuca
5
Dulciuri

Prajitura cu Nuca

Prajitura cu Nuca
Parteneri
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.