Cheesecake cu Jeleu de Zmeura

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Cheesecake cu Jeleu de Zmeura

Ingrediente

  • Blat:
  • 400 g biscuiti cu unt;
  • 150 g unt topit Crema de branza:
  • 600 g branza Fagaras;
  • 200 g zahar;
  • 200 ml frisca lichida (tinuta la frigider) ;
  • esenta de vanilie;
  • 5 g gelatina;
  • 50 ml apa rece Jeleu de zmeura:
  • 800 g zmeura;
  • 100 g zahar;
  • 10 g gelatina;
  • 100 ml apa rece Diametru inel: 22 cm

Mod de preparare

Blat:
Biscuitii se maruntesc la robotul de bucatarie si se amesteca cu untul topit.
Pe un platou se pune un inel de 22 cm si se aseaza biscuitii, presandu-i bine cu un pahar. Se pune platoul in frigider.

Crema de branza:
Se pune o cratita cu putina apa la foc.
Se mixeaza frisca.
Se mixeaza branza impreuna cu zaharul, apoi se pun peste frisca impreuna cu esenta de vanilie si se mixeaza incet.
Daca vreti o crema de branza mai ferma, puteti dubla cantitatile de gelatina si apa.
Intr-un castron se pun gelatina si apa. Dupa ce s-a hidratat complet, gelatina se topeste pe baie de abur (se pune castronul in apa fierbinte), apoi se adauga in crema de branza si se mixeaza.
Se toarna crema peste blatul de biscuiti si se da din nou la rece.

Jeleu de zmeura:
Se clateste zmeura cu apa rece si se pune la fiert timp de 10 minute impreuna cu zaharul. Se ia vasul de pe foc si se strecoara compozitia, pastrand doar siropul, care se mai fierbe pana cand scade putin. Trebuie sa ramana in jur de 500 ml de sirop. Se lasa sa se raceasca.
Intr-un castron se pun gelatina si apa. Dupa ce s-a hidratat complet, gelatina se topeste pe baie de abur (se pune castronul in apa fierbinte), apoi se amesteca cu siropul de zmeura si se toarna peste crema de branza. Se lasa sa se inchege la rece 1-2 ore, apoi cheesecake-ul este gata si se poate servi.
Consider ca a fost destula gelatina in crema de branza, cu toate ca nu prea a vrut sa stea felia la pozat, s-a lasat putin la varf, dar daca vreti, voi puteti pune un plic intreg de gelatina si astfel trebuie sa dublati si cantitatea de apa.

Iar daca aveti zmeura proaspata va sfatuiesc sa o folositi cat mai repede pentru ca altfel mucegaieste, chiar si la frigider.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosari in sos de mustar cu otet

Gogosari in sos de mustar cu otet

Gogosari in sos de mustar cu otet
Placinta rulata cu mere si dovleac placintar

Placinta rulata cu mere si dovleac placintar

Placinta rulata cu mere si dovleac placintar
Papricas de pui cu galuste

Papricas de pui cu galuste

Papricas de pui cu galuste
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca
1
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Salata de iarna asortata
2
Conserve, muraturi

Salata de iarna asortata

Salata de iarna asortata
Gogosari si conopida la otet
4
Conserve, muraturi

Gogosari si conopida la otet

Gogosari si conopida la otet
Parteneri
Sandvisuri cu omleta, ardei, ciuperci, muschi tiganesc si cascaval la Panini Maker Breville
Bucataras.RO

Sandvisuri cu omleta, ardei, ciuperci, muschi tiganesc si cascaval la Panini Maker Breville

Sunt innebunita dupa aceste sandvisuri pentru ca sunt foarte gustoase si foarte bune de luat la pachet. Pentru reteta m-am...

Sandvisuri cu omleta, ardei, ciuperci, muschi tiganesc si cascaval la Panini Maker Breville
Crema de legume cu rosii si perisoare de pui
Culinar.RO

Crema de legume cu rosii si perisoare de pui

Pentru ca in sezonul rece imi doresc supe mai consistente, am gandit ca la aceasta supa de legume merge perfect rosii din...

Crema de legume cu rosii si perisoare de pui
Prajitura cu foi de napolitana
Gustos.RO

Prajitura cu foi de napolitana

Reteta de prajitura cu foi de napolitana. Cum prepari prajitura cu foi de napolitana reteta simpla, rapida, fara coacere.

Prajitura cu foi de napolitana