Blat:
Biscuitii se maruntesc la robotul de bucatarie si se amesteca cu untul topit.
Pe un platou se pune un inel de 22 cm si se aseaza biscuitii, presandu-i bine cu un pahar. Se pune platoul in frigider.
Crema de branza:
Se pune o cratita cu putina apa la foc.
Se mixeaza frisca.
Se mixeaza branza impreuna cu zaharul, apoi se pun peste frisca impreuna cu esenta de vanilie si se mixeaza incet.
Daca vreti o crema de branza mai ferma, puteti dubla cantitatile de gelatina si apa.
Intr-un castron se pun gelatina si apa. Dupa ce s-a hidratat complet, gelatina se topeste pe baie de abur (se pune castronul in apa fierbinte), apoi se adauga in crema de branza si se mixeaza.
Se toarna crema peste blatul de biscuiti si se da din nou la rece.
Jeleu de zmeura:
Se clateste zmeura cu apa rece si se pune la fiert timp de 10 minute impreuna cu zaharul. Se ia vasul de pe foc si se strecoara compozitia, pastrand doar siropul, care se mai fierbe pana cand scade putin. Trebuie sa ramana in jur de 500 ml de sirop. Se lasa sa se raceasca.
Intr-un castron se pun gelatina si apa. Dupa ce s-a hidratat complet, gelatina se topeste pe baie de abur (se pune castronul in apa fierbinte), apoi se amesteca cu siropul de zmeura si se toarna peste crema de branza. Se lasa sa se inchege la rece 1-2 ore, apoi cheesecake-ul este gata si se poate servi.
Consider ca a fost destula gelatina in crema de branza, cu toate ca nu prea a vrut sa stea felia la pozat, s-a lasat putin la varf, dar daca vreti, voi puteti pune un plic intreg de gelatina si astfel trebuie sa dublati si cantitatea de apa.
Iar daca aveti zmeura proaspata va sfatuiesc sa o folositi cat mai repede pentru ca altfel mucegaieste, chiar si la frigider.
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaPrajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii