Cheesecake cu Jeleu de Zmeura

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Cheesecake cu Jeleu de Zmeura

Ingrediente

  • Blat:
  • 400 g biscuiti cu unt;
  • 150 g unt topit Crema de branza:
  • 600 g branza Fagaras;
  • 200 g zahar;
  • 200 ml frisca lichida (tinuta la frigider) ;
  • esenta de vanilie;
  • 5 g gelatina;
  • 50 ml apa rece Jeleu de zmeura:
  • 800 g zmeura;
  • 100 g zahar;
  • 10 g gelatina;
  • 100 ml apa rece Diametru inel: 22 cm

Mod de preparare

Blat:
Biscuitii se maruntesc la robotul de bucatarie si se amesteca cu untul topit.
Pe un platou se pune un inel de 22 cm si se aseaza biscuitii, presandu-i bine cu un pahar. Se pune platoul in frigider.

Crema de branza:
Se pune o cratita cu putina apa la foc.
Se mixeaza frisca.
Se mixeaza branza impreuna cu zaharul, apoi se pun peste frisca impreuna cu esenta de vanilie si se mixeaza incet.
Daca vreti o crema de branza mai ferma, puteti dubla cantitatile de gelatina si apa.
Intr-un castron se pun gelatina si apa. Dupa ce s-a hidratat complet, gelatina se topeste pe baie de abur (se pune castronul in apa fierbinte), apoi se adauga in crema de branza si se mixeaza.
Se toarna crema peste blatul de biscuiti si se da din nou la rece.

Jeleu de zmeura:
Se clateste zmeura cu apa rece si se pune la fiert timp de 10 minute impreuna cu zaharul. Se ia vasul de pe foc si se strecoara compozitia, pastrand doar siropul, care se mai fierbe pana cand scade putin. Trebuie sa ramana in jur de 500 ml de sirop. Se lasa sa se raceasca.
Intr-un castron se pun gelatina si apa. Dupa ce s-a hidratat complet, gelatina se topeste pe baie de abur (se pune castronul in apa fierbinte), apoi se amesteca cu siropul de zmeura si se toarna peste crema de branza. Se lasa sa se inchege la rece 1-2 ore, apoi cheesecake-ul este gata si se poate servi.
Consider ca a fost destula gelatina in crema de branza, cu toate ca nu prea a vrut sa stea felia la pozat, s-a lasat putin la varf, dar daca vreti, voi puteti pune un plic intreg de gelatina si astfel trebuie sa dublati si cantitatea de apa.

Iar daca aveti zmeura proaspata va sfatuiesc sa o folositi cat mai repede pentru ca altfel mucegaieste, chiar si la frigider.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu Mere
1
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
2
Dulciuri

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
Prajitura rasturnata cu visine si caise
3
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Bors cu loboda rosie, reteta de post
4
Borsuri, supe, ciorbe

Bors cu loboda rosie, reteta de post

Bors cu loboda rosie, reteta de post
Inghetata de trandafiri si banane
5
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Parteneri
Desert vafe cu ciocolata, zmeura si menta
Bucataras.RO

Desert vafe cu ciocolata, zmeura si menta

Un desert absolut delicios care poate fi gata in mai putin de o jumatate de ora. Va recomand sa faceti portie dubla pentru...

Desert vafe cu ciocolata, zmeura si menta
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti