Cheesecake cu Jeleu de Zmeura

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Cheesecake cu Jeleu de Zmeura

Ingrediente

  • Blat:
  • 400 g biscuiti cu unt;
  • 150 g unt topit Crema de branza:
  • 600 g branza Fagaras;
  • 200 g zahar;
  • 200 ml frisca lichida (tinuta la frigider) ;
  • esenta de vanilie;
  • 5 g gelatina;
  • 50 ml apa rece Jeleu de zmeura:
  • 800 g zmeura;
  • 100 g zahar;
  • 10 g gelatina;
  • 100 ml apa rece Diametru inel: 22 cm

Mod de preparare

Blat:
Biscuitii se maruntesc la robotul de bucatarie si se amesteca cu untul topit.
Pe un platou se pune un inel de 22 cm si se aseaza biscuitii, presandu-i bine cu un pahar. Se pune platoul in frigider.

Crema de branza:
Se pune o cratita cu putina apa la foc.
Se mixeaza frisca.
Se mixeaza branza impreuna cu zaharul, apoi se pun peste frisca impreuna cu esenta de vanilie si se mixeaza incet.
Daca vreti o crema de branza mai ferma, puteti dubla cantitatile de gelatina si apa.
Intr-un castron se pun gelatina si apa. Dupa ce s-a hidratat complet, gelatina se topeste pe baie de abur (se pune castronul in apa fierbinte), apoi se adauga in crema de branza si se mixeaza.
Se toarna crema peste blatul de biscuiti si se da din nou la rece.

Jeleu de zmeura:
Se clateste zmeura cu apa rece si se pune la fiert timp de 10 minute impreuna cu zaharul. Se ia vasul de pe foc si se strecoara compozitia, pastrand doar siropul, care se mai fierbe pana cand scade putin. Trebuie sa ramana in jur de 500 ml de sirop. Se lasa sa se raceasca.
Intr-un castron se pun gelatina si apa. Dupa ce s-a hidratat complet, gelatina se topeste pe baie de abur (se pune castronul in apa fierbinte), apoi se amesteca cu siropul de zmeura si se toarna peste crema de branza. Se lasa sa se inchege la rece 1-2 ore, apoi cheesecake-ul este gata si se poate servi.
Consider ca a fost destula gelatina in crema de branza, cu toate ca nu prea a vrut sa stea felia la pozat, s-a lasat putin la varf, dar daca vreti, voi puteti pune un plic intreg de gelatina si astfel trebuie sa dublati si cantitatea de apa.

Iar daca aveti zmeura proaspata va sfatuiesc sa o folositi cat mai repede pentru ca altfel mucegaieste, chiar si la frigider.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta
Ciorba de loboda

Ciorba de loboda

Ciorba de loboda
Orez cu ciuperci brune

Orez cu ciuperci brune

Orez cu ciuperci brune
Cele mai apreciate rețete
Spaghete carbonara reţetă
1
Paste

Spaghete carbonara reţetă

Spaghete carbonara reţetă
Banana Split
2
Dulciuri

Banana Split

Banana Split
Prajitura cu Mere fara Blat
3
Dulciuri

Prajitura cu Mere fara Blat

Prajitura cu Mere fara Blat
Victoria Sponge Cake
4
Dulciuri

Victoria Sponge Cake

Victoria Sponge Cake
Clatite Canadiene (Canadian Pancakes)
5
Dulciuri

Clatite Canadiene (Canadian Pancakes)

Clatite Canadiene (Canadian Pancakes)
Parteneri
Prajitura cu mere si crusta de nuci
Culinar.RO

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...

Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa