Chec Satirat

Postat pe: 04-11-2010
(0)

Ingrediente

3 oua
100 g unt sau margarina (eu am folosit Cremino, adica margarina ce contine 30% unt)
250 g zahar
250 g faina
1/2 ceasca cu lapte caldut
1 pachet praf de copt
2 pachete zahar vanilat
esenta de lamaie
esenta de rom
2 linguri cacaua
un praf de sare

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h
Se freaca untul cu un plic de zahar vanilat si cu zaharul timp de aproximativ 30 minute, adaugand pe rand galbenusurile, apoi esenta de lamaie, faina amestecata cu praful de copt, laptele si, la urma albusurile batute spuma cu sarea. Intr-un sfert din compozitie se adauga cacaua si romul si se amesteca cu grija.

Intr-o forma unsa cu unt si pudrata putin cu faina se toarna compozitia galbena, iar apoi cea cu cacaua, adancindu-se din loc in loc cu un cutit, pentru a se forma in interiorul checului un desen.

Checul se pune in cuptor la foc potrivit, pana trece testul scobitoarei. Cand este gata se scoate din cuptor si se pudreaza cu zahar vanilat.
Se lasa pana ce se raceste, dupa care se scoate din tava si se taie feliute subtiri.

Se serveste foarte bine langa o ceasca de cafea sau ceai.
Pofta buna! ! !
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Chec Satirat" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Chec Satirat