Se freaca untul cu un plic de zahar vanilat si cu zaharul timp de aproximativ 30 minute, adaugand pe rand galbenusurile, apoi esenta de lamaie, faina amestecata cu praful de copt, laptele si, la urma albusurile batute spuma cu sarea. Intr-un sfert din compozitie se adauga cacaua si romul si se amesteca cu grija.
Intr-o forma unsa cu unt si pudrata putin cu faina se toarna compozitia galbena, iar apoi cea cu cacaua, adancindu-se din loc in loc cu un cutit, pentru a se forma in interiorul checului un desen.
Checul se pune in cuptor la foc potrivit, pana trece testul scobitoarei. Cand este gata se scoate din cuptor si se pudreaza cu zahar vanilat.
Se lasa pana ce se raceste, dupa care se scoate din tava si se taie feliute subtiri.
Se serveste foarte bine langa o ceasca de cafea sau ceai.
Pofta buna! ! !
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaNu foarte multa lume agreeaza rinichii in mancare datorita mirosului lor specific, insa daca sunt bine pregatiti mirosul va...
Tochitura dunareanaMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii