Mixam albusurile pana devin spuma tare.
Adaugam zaharul amestecat cu zaharul vanilat lingura cu lingura si mixam pana obtinem o bezea tare si lucioasa.
Adaugam uleiul ca la maioneza amestecand usor cu o spatula.
Amestecam faina cernuta cu praful de copt si incepem sa o adaugam treptat in compozitie.
Turnam compozitia intr-o forma unsa cu unt si tapetata cu faina.
Presaram fructele uscate si amestecam usor cu o furculita sa se distribuie in toata compozitia.
Punem forma in cuptorul preincalzit la foc mediu, pentru cca 45 minute. Facem testul cu scobitoarea.
Scoatem guguluful din forma si il lasam jumatate de ora sa se raceasca dupa care il rasturnam pe un platou.
Glazura: punem intr-o craticioara frisca si cand se incalzeste (fara sa fiarba) dam deoparte si adaugam ciocolata rupta bucatele si untul. Amestecam pana obtinem o compozitie fina. o turnam peste guguluful racit.
Extrem de simplu si rapid (si de preparat si de mancat) :)) o idee foarta buna pentru a folosi albusurile care raman.
Fructele sunt la alegere. Folositi ce fructe va plac sau ce aveti la indemana.
Glazura este optionala.
Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaPentru ca primisem cateva cirese, am zis sa pregatesc ceva cu ele, sa nu le consumam doar asa! Am facut aceste pariziene cu...
Desert pariziene cu jeleu de cireseSocată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...
Socată reţeta buniciiDescopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Comentarii