Curatam bananele de coaja si le pasam intr-un vas, cu ajutorul pasatorului pentru cartofi.
Taiem nucile grosier.
Peste banane, adăugăm uleiul, zahărul, esența de vanilie si coaja de lamaie si portocală.
Amestecăm foarte bine, pana când se omogenizeaza perfect. Punem faina, in care am încorporat praful de copt, amestecăm din nou si adăugăm nucile si merisoarele.
Pregătim forma de chec (eu am folosit o tava de unica folosinta) si turnam aluatul. Nivelam si introducem tava in cuptorul preincalzit la 180 grade C, pentru 40-45 minute sau pana trece testul scobitorii.
Il lăsăm sa se răcească complet si-l servim pudrat cu zahar.
Este un chec foarte aromat si cu un gust delicios.
Ingredientele sunt pentru un chec. Eu am preparat cantitate dubla.
Dacă tot e sezonul rubarbei am pregătit o rețetă delicioasă. Rubarba acrișoară s-a potrivit perfect cu crema de...
Desert tarta cu rubarba si mascarponeNe place mult placinta cu mere, de obicei mama soacra este cea care o prepara mai des. Mie imi place sa ma joc cu aluaturile,...
Placinta cu mere
Comentarii