Incepem prin a face un sirop de zahar, din 4 linguri de apa si o cana de zahar. Punem ingredientele intr-un ibric si topim pe foc mic, zaharul pana obtinem un sirop dens.
Lasam sa se raceasca.
Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le batem cu o furculita si incorporam in ele, rand pe rand, cate o lingura de ulei.
Albusurile le batem spuma tare cu putina sare. Cand albusurile sunt batute bine, adaugam in fir siropul de zahar.
Apoi, adaugam galbenusurile, praful de copt si faina in ploaie. Omogenizam usor.
Intr-o tava de chec pe care am pus hartie de copt, turnam ¾ din compozitie. Presaram deasupra stafidele si visinele (eu am folosit visine congelate, dar se pot folosi visine din compot sau proaspete sau orice alt fel de fructe).
In compozitia ramasa, punem cacao si omogenizam. Pe mijlocul tavii de chec, turnam compozitia cu cacao si cu o scobitoare, impungem usor.
Dam tava la cuptorul incins, la 180 grade C, pentru 25-30 minute sau pana trece testul cu scobitoarea.
Din aceasta compozitie, iese un chec inalt (cam 8 cm inaltime ) intr-o tava de 25 cm lungime.
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii