Incepem prin a face un sirop de zahar, din 4 linguri de apa si o cana de zahar. Punem ingredientele intr-un ibric si topim pe foc mic, zaharul pana obtinem un sirop dens.
Lasam sa se raceasca.
Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le batem cu o furculita si incorporam in ele, rand pe rand, cate o lingura de ulei.
Albusurile le batem spuma tare cu putina sare. Cand albusurile sunt batute bine, adaugam in fir siropul de zahar.
Apoi, adaugam galbenusurile, praful de copt si faina in ploaie. Omogenizam usor.
Intr-o tava de chec pe care am pus hartie de copt, turnam ¾ din compozitie. Presaram deasupra stafidele si visinele (eu am folosit visine congelate, dar se pot folosi visine din compot sau proaspete sau orice alt fel de fructe).
In compozitia ramasa, punem cacao si omogenizam. Pe mijlocul tavii de chec, turnam compozitia cu cacao si cu o scobitoare, impungem usor.
Dam tava la cuptorul incins, la 180 grade C, pentru 25-30 minute sau pana trece testul cu scobitoarea.
Din aceasta compozitie, iese un chec inalt (cam 8 cm inaltime ) intr-o tava de 25 cm lungime.
Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosiiOmleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasaPrajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.
Prajitura pufoasa cu piersici
Comentarii