Chec cu visine

Postat pe: 24-03-2017
(0)

Ingrediente

4 oua
1 cana de zahar
4 linguri de apa
4 linguri de ulei
1 cana de zahar
1/2 cana stafide
1/2 cana visine
1 lingura cacao
1 praf de copt

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

20min
Timp gatire

GĂTIRE

30min
Numar portii

PORȚII

8 portii
Incepem prin a face un sirop de zahar, din 4 linguri de apa si o cana de zahar. Punem ingredientele intr-un ibric si topim pe foc mic, zaharul pana obtinem un sirop dens.
Lasam sa se raceasca.
Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le batem cu o furculita si incorporam in ele, rand pe rand, cate o lingura de ulei.
Albusurile le batem spuma tare cu putina sare. Cand albusurile sunt batute bine, adaugam in fir siropul de zahar.
Apoi, adaugam galbenusurile, praful de copt si faina in ploaie. Omogenizam usor.
Intr-o tava de chec pe care am pus hartie de copt, turnam ¾ din compozitie. Presaram deasupra stafidele si visinele (eu am folosit visine congelate, dar se pot folosi visine din compot sau proaspete sau orice alt fel de fructe).
In compozitia ramasa, punem cacao si omogenizam. Pe mijlocul tavii de chec, turnam compozitia cu cacao si cu o scobitoare, impungem usor.
Dam tava la cuptorul incins, la 180 grade C, pentru 25-30 minute sau pana trece testul cu scobitoarea.
Din aceasta compozitie, iese un chec inalt (cam 8 cm inaltime ) intr-o tava de 25 cm lungime.



Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Chec cu visine" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Chec cu visine