Se separa albusurile de galbenus, intr-un vas se pun albusurile impreuna cu praful de copt stins cu putina zeama de lamaie. Se bat spuma.
Galbenusurile se freaca bine cu ulei, in spuma de albus se adauga treptat zaharul, galbenusurile frecate cu ulei, dupa care cu o lingura de lemn se amesteca incet si se adauga faina.
Urda sfarmitata se adauga si amesteca totul cu mixerul la viteza mare. Se pregateste cuptorul, se da la preincalzit. O tava se tapeteaza cu hartie de copt se unge cu unt si se toarna compozitia.
Fructele spalate si scurse bine de zeama se tavalesc prin zahar si se presara pe deasupra.
Se da la cuptor timp de 30 min la 180 C. Dupa ce se raceste se taie cubulete si se presara cu zahar pudra. Pe timp de vara se poate servi cu piure de fructe proaspete si inghetata.

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.
Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...
Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa
Comentarii