Se separa albusurile de galbenus, intr-un vas se pun albusurile impreuna cu praful de copt stins cu putina zeama de lamaie. Se bat spuma.
Galbenusurile se freaca bine cu ulei, in spuma de albus se adauga treptat zaharul, galbenusurile frecate cu ulei, dupa care cu o lingura de lemn se amesteca incet si se adauga faina.
Urda sfarmitata se adauga si amesteca totul cu mixerul la viteza mare. Se pregateste cuptorul, se da la preincalzit. O tava se tapeteaza cu hartie de copt se unge cu unt si se toarna compozitia.
Fructele spalate si scurse bine de zeama se tavalesc prin zahar si se presara pe deasupra.
Se da la cuptor timp de 30 min la 180 C. Dupa ce se raceste se taie cubulete si se presara cu zahar pudra. Pe timp de vara se poate servi cu piure de fructe proaspete si inghetata.
A doua incercare de tort castel. Chiar daca nu este perfect, de data aceasta parca seamana mai bine cu un castel.
Tort castelReţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciSe pregatesc intai fructele.
Tort de toamna cu mere si gutui
Comentarii