Se curata un dovleac placintar si se taie sub forma de sticksuri care se vor folosi la chec.
Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se pun la mixat cu un praf de sare si se mixeaza, pana cand devin o pasta densa, se adauga zaharul vanilat, zaharul si se continua mixarea, pret de cateva minute, apoi se opreste mixarea.
Intr-un castronel, se pun galbenusurile cu uleiul si se amesteca usor, dupa care se adauga, putin cate putin, peste albusurile spuma si se omogenizeaza usor cu o spatula.
Intr-un castronel se pune faina de grau si praful de copt, se omogenizeaza, se presara sub forma de ploaie peste compozitie si se continua omogenizarea, incet, cu aceeasi spatula, pana la incorporarea foarte bine a tuturor ingredintelor.
Intr-o tava rotunda, se asaza hartie de copt, pe mijlocul tavii se asaza o cutie de tabla de la un compot, cutie care a fost imbracata in hartie de copt, se asaza sticksurile de dovleac care au fot trase prin zahar vanilat cu grad scazut de vanilie, pe margini, si se toarna compozitia in tava. Se continua asezarea sticksurilor pe langa tava, prin interior si pe langa cutie, pana se termina, apoi se da tava la cuptorul incalzit, pentru circa o ora. Se taie cand se raceste. Sa aveti pofta, dragilor!
Prajitura cu crema de lamaie este o combinatie rafinata intre prospețimea citricelor și dulceața delicată a cremei...
Prajitura cu crema de lamaie - dulce-acrisoaraUn desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsuniIncearca reteta noastra de chec bicolor pufos, jumatate alb si jumatate cu cacao, acoperit cu o glazura fina de ciocolata. Un...
Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasa
Comentarii