Chec cu Flori de Isop

Postat pe: 27-09-2010
(4)

Ingrediente

2 cesti faina
1 lingura praf de copt
1/2 lingurita sare
1/2 ceasca cu unt, la temperatura camerei
1/2 ceasca zahar
suc si coaja rasa de la 1 lamaie
1/3 ceasca flori de isop (de preferat din soiul hyssop), tocate marunt
2 oua batute
1/2 ceasca zeama de lamaie
1/2 ceasca miez de nuca, maruntita
Ingredientele mentionate se masoara cu aceeasi ceasca

Mod de preparare

Preincalziti cuptorul la 180 grade. Ungeti cu unt si tapetati cu faina sau hartie de copt, o tava de chec sau o forma de paine.

Amestecati si cerneti faina, impreuna cu praful de copt si sarea.

Separat, frecati spuma untul cu zaharul si adaugati coaja rasa de lamaie, florile de isop tocate si ouale. Omogenizati foarte bine. Inglobati sucul de lamaie. Gradat, adaugati faina, nucile si omogenizati compozitia.

Puneti amestecul in tava tapetata. Dati la cuptorul incins, la foc potrivit, pentru 45-55 min sau pana ce se coace si se rumeneste frumos.

Scoateti din cuptor si dupa 5 min, din tava si lasati sa se raceasca, inainte de a felia si a o servi.

Mult mai multe lucruri puteti afla despre isop ( HYSSOPUS OFFICINALIS )din Ghidul de pe site-ul nostru: utilizari terapeutice si culinare.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Chec cu Flori de Isop" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

d_dana_a
•  16.05.2010 23:55:53

Foarte interesanta...

bety
•  23.02.2010 20:39:56

Arata delicios!

lucia_bp
•  03.10.2009 09:07:55

Elena, gasesti in ghid un material despre isop care te va lamuri.

elena.elena
•  18.09.2009 20:20:34

Ce sunt florile de isop? N-am mai auzit de ele!

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Chec cu Flori de Isop