Castane Coapte si Pireu

Complexitate
redusa
Castane Coapte si Pireu

Ingrediente

    Mod de preparare

    In primul rand, atunci cand se coc, castanele nu trebuie sa fie in cantitate mare... coaja lor se intareste destul de repede si devin foarte greu de curatat.

    Castanele se spala, apoi se cresteaza cu un cutit (de regula se face o taietura la baza lor (partea mai tesita) avand grija sa nu ne taiem, pentru ca au coaja tare. Crestaturile se fac pentru a permite aburului care se formeaza sub coaja, sa iasa afara... in caz contrar ele "explodeaza" in cuptor si nu vreti asa o experienta in bucataria voastra... este o munca titanica sa cureti un cuptor de aragaz dupa o explozie de castane. Parol.

    Deci, crestam castanele, apoi le tinem in apa (cu sau fara sare) pentru o jumatate de ora (se poate si o ora). Se aseaza apoi in tava in care le vom coace. Preancalzim cuptorul la temperatura de 200C. Punem castanele in cuptor si ne mai uitam din cand in cand la ele. Le mai intoarcem pe o parte si pe alta, pentru a se praji uniform. Timpul de coacere este de aproximativ jumate de ora, poate ceva mai mult sau mai putin, depinde de cuptor.

    Se scot cand sant gata, se acopera imediat cu un prosop ud, (umezeala prosopului si caldura castanelor creaza abur care inmoaie coaja) . Se lasa 2 minute asa, apoi se trece la decojirea lor.

    Se servesc simple langa un pahar de vin de calitate superioara sau o cupa de sampanie. Ele se pot glasa in zahar caramel, si se servesc ca atare sau se pot fierbe pentru cateva minute intr-un sirop foarte dulce de apa + zahar si rom, dupa care se tavalesc prin zahar tos si se lasa la uscat.

    La noi nu au mai apucat sa ajunga la faza de glasare

    Daca doriti sa faceti pireu de castane, ele se coc sau se fierb in apa putin sarata, se decojesc, se trec de doua ori prin masina de carne cu sita fina. Dupa ce ati obtinut pireul necesar se adauga zahar dupa gust si aroma de rom (neaparat rom). Se pastreaza la congelator foarte bine.

    La servire se trece pireul prin presa de cartofi sau printr-o sita, se decoreaza cu frisca.

     

    Comentarii

    Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

    Salata Caprese - simpla si delicioasa

    Salata Caprese - simpla si delicioasa

    O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

    Salata Caprese - simpla si delicioasa
    Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

    Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

    Tocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...

    Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa
    Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

    Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

    Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

    Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
    Cele mai apreciate rețete
    Gogosari in Sos de Mustar
    3
    Conserve, muraturi

    Gogosari in Sos de Mustar

    Gogosari in Sos de Mustar
    Salata Simpla de Salata Verde
    4
    Salate

    Salata Simpla de Salata Verde

    Salata Simpla de Salata Verde
    Bomboane Raffaello
    5
    Dulciuri

    Bomboane Raffaello

    Bomboane Raffaello
    Parteneri
    Pulpe de pui la tigaie
    Bucataras.RO

    Pulpe de pui la tigaie

    Un pranz rapid si bun! ‪#‎gatescpentruocarte‬

    Pulpe de pui la tigaie
    Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
    Culinar.RO

    Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

    Deserturi racoritoare de vara

    Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
    Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
    Gustos.RO

    Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

    Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

    Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute