Capsune cu Biscuiti Sable si Syllabub cu Citrice

Postat pe: 27-05-2013
(1)

Ingrediente

Pentru biscuiti:
100 g faina de grau alba
70 g unt nesarat (82%)
60 g zahar brun pudra
1/2 lingurita coaja de lamaie ecologica rasa fin
2 galbenusuri ecologice
Pentru coulis:
250 g capsune
40 g zahar pudra
Pentru syllabub:
40 g zahar brun pudra
1/4 lingurita coaja de portocala ecologica rasa fin
2 linguri de suc de portocala proaspat stors
1/4 lingurita coaja de lamaie ecologica rasa fin
2 linguri suc de lamaie proaspat stors
300 ml smantana pentru frisca sa nu fie vegetala
felii de capsune

Mod de preparare

Intr-un blender pulsati 4-5 secunde faina, zaharul, coaja de lamaie, apoi puneti untul si galbenusurile. Continuati sa pulsati pana cand se formeaza un aluat moale. Presarati putina faina pe o suprafata si pe aluat si formati intr-o bila. Inveliti aceasta in folie alimentara si tineti in frigider o jumatate de ora.

Intre timp pentru coulis puneti in blender capsunele (250 g), zaharul pudra (40g) si pulsati pana obtineti o pasta fina. Strecurati aceasta apoi acoperiti cu folie alimentara si lasati la rece.

Intr-un bol mic amestecati sucul si coaja de citrice, zaharul pudra (40 g). In alt bol bateti smantana pentru frisca iar cand are 'varfuri' moi. Puneti amestecul de citrice cu zahar si continuati sa bateti frisca pana cand aceasta este gata (varfuri tari). Acoperiti si acest bol si puneti la rece.

Preincalziti cuptorul la 200 c (gaz 6). Scoateti aluatul din frigider. Presarati faina pe o suprafata si pe aluat. Intindeti aluatul cu grija la o grosime de 0. 5 cm. Taiati biscuitii in forme dupa plac. Transferatii intr-o tava cu hartie de copt si tineti la cuptor intre 6-8 minute.

Lasati apoi sa raceasca complet. Pentru o servire mai practica puneti pe fiecare biscuite frisca, felii de capsune si coulis. Optional garnisiti cu frunze de menta. Pentru o prezentare ca in poze puneti pe un biscuite frisca, aranjati in picioare pe margini felii de capsune. Pe un alt biscuite puneti putina frisca apoi aranjati peste celalalt biscuite.

Puneti coulis langa biscuiti pe farfurie si garnisiti cu frunze de menta si zahar pudra.

Ps: Asamblati ingredientele doar inainte de servire.
Portii: in functie de marimea aleasa a biscuitilor
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Capsune cu Biscuiti Sable si Syllabub cu Citrice" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

antoniah
•  03.06.2013 04:30:59

Felicitari pentru reteta deosebita!

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Capsune cu Biscuiti Sable si Syllabub cu Citrice