Capsune cu Biscuiti Sable si Syllabub cu Citrice

Complexitate
redusa
Capsune cu Biscuiti Sable si Syllabub cu Citrice

Ingrediente

  • Pentru biscuiti:
  • 100 g faina de grau alba
  • 70 g unt nesarat (82%)
  • 60 g zahar brun pudra
  • 1/2 lingurita coaja de lamaie ecologica rasa fin
  • 2 galbenusuri ecologice
  • Pentru coulis:
  • 250 g capsune
  • 40 g zahar pudra
  • Pentru syllabub:
  • 40 g zahar brun pudra
  • 1/4 lingurita coaja de portocala ecologica rasa fin
  • 2 linguri de suc de portocala proaspat stors
  • 1/4 lingurita coaja de lamaie ecologica rasa fin
  • 2 linguri suc de lamaie proaspat stors
  • 300 ml smantana pentru frisca; sa nu fie vegetala
  • felii de capsune

Mod de preparare

Intr-un blender pulsati 4-5 secunde faina, zaharul, coaja de lamaie, apoi puneti untul si galbenusurile. Continuati sa pulsati pana cand se formeaza un aluat moale. Presarati putina faina pe o suprafata si pe aluat si formati intr-o bila. Inveliti aceasta in folie alimentara si tineti in frigider o jumatate de ora.

Intre timp pentru coulis puneti in blender capsunele (250 g), zaharul pudra (40g) si pulsati pana obtineti o pasta fina. Strecurati aceasta apoi acoperiti cu folie alimentara si lasati la rece.

Intr-un bol mic amestecati sucul si coaja de citrice, zaharul pudra (40 g). In alt bol bateti smantana pentru frisca iar cand are 'varfuri' moi. Puneti amestecul de citrice cu zahar si continuati sa bateti frisca pana cand aceasta este gata (varfuri tari). Acoperiti si acest bol si puneti la rece.

Preincalziti cuptorul la 200 c (gaz 6). Scoateti aluatul din frigider. Presarati faina pe o suprafata si pe aluat. Intindeti aluatul cu grija la o grosime de 0. 5 cm. Taiati biscuitii in forme dupa plac. Transferatii intr-o tava cu hartie de copt si tineti la cuptor intre 6-8 minute.

Lasati apoi sa raceasca complet. Pentru o servire mai practica puneti pe fiecare biscuite frisca, felii de capsune si coulis. Optional garnisiti cu frunze de menta. Pentru o prezentare ca in poze puneti pe un biscuite frisca, aranjati in picioare pe margini felii de capsune. Pe un alt biscuite puneti putina frisca apoi aranjati peste celalalt biscuite.

Puneti coulis langa biscuiti pe farfurie si garnisiti cu frunze de menta si zahar pudra.

Ps: Asamblati ingredientele doar inainte de servire.
Portii: in functie de marimea aleasa a biscuitilor

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Gogosari in Sos de Mustar
1
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Vinete cu Ton si Mozzarella
4
Mancaruri cu peste

Vinete cu Ton si Mozzarella

Vinete cu Ton si Mozzarella
Rulada Carne cu Crusta de Cascaval
5
Fripturi

Rulada Carne cu Crusta de Cascaval

Rulada Carne cu Crusta de Cascaval
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie