Cannoli cu Inghetata de Fistic

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie
Cannoli cu Inghetata de Fistic

Ingrediente

  • Pentru pasta de fistic, din care putem face 3 portiii de inghetata:
  • 200 g fistic nesarat (cu coji)
  • 100 g zahar tos
  • 25 g pudra de migdale (3 - 4 linguri)
  • 30 ml apa
  • aroma de migdale
  • Pentru inghetata care va incapea intr-un recipient de 800g:
  • 80 g pasta de fistic (1/3 din cantitatea de mai sus)
  • 50 g fistic (cu coaja)
  • 6 galbenusuri
  • 50 g zahar tos
  • 25 g zahar pudra
  • 500 ml lapte
  • 100 ml frisca lichida
  • aroma de migdale
  • Pentru 12 - 14 canoli:
  • 200 g faina
  • 1 lingurita cacao
  • 30 g unt
  • 1 ou
  • 25 g zahar
  • 70 ml vin rosu

Mod de preparare

Pasta de fistic:
Curatam fisticul curatam de coji, il maruntim cu tocatorul sau in mojar pana obtinem o pudra destul de fina. Amestecam pudra de fistic cu pudra de migdale. Intr-un ibric amestecam apa cu zaharul si le incalzim pana incep sa fiarba, amestecand continuu. Turnam siropul de zahar si cateva picaturi esenta de migdale peste pudra de fistic si migdale si amestecam bine.

Adaugam 1 sau 2 lingurite de apa rece si amestecam bine, cu mana, ca sa obtinem o pasta omogena, ca un aluat fraged. Dupa ce se raceste, impartim in 3, punem in pungi si congelam.

Inghetata:
Dizolvam pasta de fistic inghetata in laptele pus la incalzit. Cand ajunge sa fiarba, luam de pe foc, adaugam putina esenta de migdale, zaharul pudra si fisticul curatat si tocat destul de mare. Lasam sa se raceasca si ca sa mearga mai repede punem vasul cu laptele in apa rece.

Cat timp se raceste laptele, separam ouale si batem galbenusurile cu zaharul tos. Nu trebuie sa le batem mult, deoarece creste riscul ca amestecul sa se branzeasca cand il incalzim. Adaugam laptele caldut peste galbenusuri si amestecam bine.

Punem vasul in care avem amestecul de galbenusuri si lapte la bain-marie, pentru ca sa incalzim controlat, si sa nu se incalzeasca prea tare. Amestecam continuu si cand apa din vas incepe sa fiarba, inseamna ca s-a ajuns la temperatura maxima pentru galbenusuri. De fapt, veti observa cum se va ingrosa crema, cand apa este aproape de fierbere. Cand crema e gata, o mutam imediat in alt vas, deoarece vasul care a stat la bain marie este fierbinte, si riscam sa se branzeasca, daca nu o racim repede.

Batem frisca, pe care o incorporam in crema, dupa ce s-a racit complet. Turnam inghetata intr-un vas pe care il punem in congelator. Cam dupa 2 ore, scoatem inghetata pentru a o amesteca, ca sa nu se formeze cristale de gheata. Repetam si la 4 ore de cand am pus la congelator, pentru a obtine o inghetata cremoasa.

Cannoli:
Amestecam cu o furculita faina cu zaharul, untul, oul intreg si vinul in care am dizolvat lingurita de cacao. Obtinem un aluat putin lipicios si elastic, pe care il acoperim si il punem la frigider aproximativ 1 ora. Intindem aluatul pe o suprafata presarata cu faina, pana obtinem o foaie foarte subtire, de cativa milimetri.

Taiem patrate de aproximativ 10 cm, pe care le punem pe rulouri si le prajim in mult ulei incins timp de cateva minute, pana se rumenesc.

Lasam sa se raceasca, scoatem rulourile, umplem cu inghetata si presaram zahar pudra si servim imediat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Chisca umpluta cu crupe albe
1
Mancaruri cu carne

Chisca umpluta cu crupe albe

Chisca umpluta cu crupe albe
Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
2
Borsuri, supe, ciorbe

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
Chec cu Iaurt
3
Dulciuri

Chec cu Iaurt

Chec cu Iaurt
Prajitura Victoria
4
Dulciuri

Prajitura Victoria

Prajitura Victoria
Prajitura Cappuccino
5
Dulciuri

Prajitura Cappuccino

Prajitura Cappuccino
Parteneri
Ciorba  cu os de porc si gulie
Bucataras.RO

Ciorba cu os de porc si gulie

Imi place asa prepar ciorbe diverse . De gulie nu am mai mancat de mult timp .

Ciorba cu os de porc si gulie
Poale-n brau (branzoaice)
Culinar.RO

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Tort cu crema de clementine si cappucino
Gustos.RO

Tort cu crema de clementine si cappucino

Blatul: Topiti pe baie de aburi ciocolata impreuna cu untul, le lasati sa se racoreasca.

Tort cu crema de clementine si cappucino