Cannoli cu Inghetata de Fistic

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie
Cannoli cu Inghetata de Fistic

Ingrediente

  • Pentru pasta de fistic, din care putem face 3 portiii de inghetata:
  • 200 g fistic nesarat (cu coji)
  • 100 g zahar tos
  • 25 g pudra de migdale (3 - 4 linguri)
  • 30 ml apa
  • aroma de migdale
  • Pentru inghetata care va incapea intr-un recipient de 800g:
  • 80 g pasta de fistic (1/3 din cantitatea de mai sus)
  • 50 g fistic (cu coaja)
  • 6 galbenusuri
  • 50 g zahar tos
  • 25 g zahar pudra
  • 500 ml lapte
  • 100 ml frisca lichida
  • aroma de migdale
  • Pentru 12 - 14 canoli:
  • 200 g faina
  • 1 lingurita cacao
  • 30 g unt
  • 1 ou
  • 25 g zahar
  • 70 ml vin rosu

Mod de preparare

Pasta de fistic:
Curatam fisticul curatam de coji, il maruntim cu tocatorul sau in mojar pana obtinem o pudra destul de fina. Amestecam pudra de fistic cu pudra de migdale. Intr-un ibric amestecam apa cu zaharul si le incalzim pana incep sa fiarba, amestecand continuu. Turnam siropul de zahar si cateva picaturi esenta de migdale peste pudra de fistic si migdale si amestecam bine.

Adaugam 1 sau 2 lingurite de apa rece si amestecam bine, cu mana, ca sa obtinem o pasta omogena, ca un aluat fraged. Dupa ce se raceste, impartim in 3, punem in pungi si congelam.

Inghetata:
Dizolvam pasta de fistic inghetata in laptele pus la incalzit. Cand ajunge sa fiarba, luam de pe foc, adaugam putina esenta de migdale, zaharul pudra si fisticul curatat si tocat destul de mare. Lasam sa se raceasca si ca sa mearga mai repede punem vasul cu laptele in apa rece.

Cat timp se raceste laptele, separam ouale si batem galbenusurile cu zaharul tos. Nu trebuie sa le batem mult, deoarece creste riscul ca amestecul sa se branzeasca cand il incalzim. Adaugam laptele caldut peste galbenusuri si amestecam bine.

Punem vasul in care avem amestecul de galbenusuri si lapte la bain-marie, pentru ca sa incalzim controlat, si sa nu se incalzeasca prea tare. Amestecam continuu si cand apa din vas incepe sa fiarba, inseamna ca s-a ajuns la temperatura maxima pentru galbenusuri. De fapt, veti observa cum se va ingrosa crema, cand apa este aproape de fierbere. Cand crema e gata, o mutam imediat in alt vas, deoarece vasul care a stat la bain marie este fierbinte, si riscam sa se branzeasca, daca nu o racim repede.

Batem frisca, pe care o incorporam in crema, dupa ce s-a racit complet. Turnam inghetata intr-un vas pe care il punem in congelator. Cam dupa 2 ore, scoatem inghetata pentru a o amesteca, ca sa nu se formeze cristale de gheata. Repetam si la 4 ore de cand am pus la congelator, pentru a obtine o inghetata cremoasa.

Cannoli:
Amestecam cu o furculita faina cu zaharul, untul, oul intreg si vinul in care am dizolvat lingurita de cacao. Obtinem un aluat putin lipicios si elastic, pe care il acoperim si il punem la frigider aproximativ 1 ora. Intindem aluatul pe o suprafata presarata cu faina, pana obtinem o foaie foarte subtire, de cativa milimetri.

Taiem patrate de aproximativ 10 cm, pe care le punem pe rulouri si le prajim in mult ulei incins timp de cateva minute, pana se rumenesc.

Lasam sa se raceasca, scoatem rulourile, umplem cu inghetata si presaram zahar pudra si servim imediat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Chec cu ciocolata

Chec cu ciocolata

Chec cu ciocolata
Ciorba taraneasca de porc

Ciorba taraneasca de porc

Ciorba taraneasca de porc
Lasagna - delicios si usor de preparat

Lasagna - delicios si usor de preparat

Lasagna este un preparat delicios si destul de versatil. Iata o reteta clasica pentru lasagna cu carne:

Lasagna - delicios si usor de preparat
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
1
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
2
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Chec cu ciocolata
4
Dulciuri

Chec cu ciocolata

Chec cu ciocolata
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
5
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Parteneri
American pancakes
Culinar.RO

American pancakes

Acestea sunt vestitele clatite americane, groase, spongioase care sunt adesea consumate cu sirop de artar sau bacon prajit....

American pancakes
Briose cu crema de ciocolata. Reteta simpla si delicioasa de cupcakes cu crema ganache
Gustos.RO

Briose cu crema de ciocolata. Reteta simpla si delicioasa de cupcakes cu crema ganache

Briose cu crema de ciocolata. Reteta simpla si delicioasa de cupcakes cu crema ganache. Descopera cum sa prepari rapid aceste...

Briose cu crema de ciocolata. Reteta simpla si delicioasa de cupcakes cu crema ganache