Cake Pops

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Cake Pops

Ingrediente

  • - 200 g blat de tort (dupa preferinta)
  • - 2 - 3 linguri gem de caise (in functie de consistenta blatului folosit) In locul gemului de caise se poate folosi nutella, crema de branza indulcita, mascarpone etc
  • - 200 g ciocolata (se poate folosi ciocolata alba si / sau ciocolata neagra de calitate superioara)
  • - bombonele colorate, cocos, migdale maruntite, etc (pentru decor)

Mod de preparare

- Se pregatesc ingredientele necesare. Blatul de tort se pune intr-un bol si se marunteste foarte bine cu degetele (daca folositi resturi de blat, trebuie sa indepartati portiunile eventual uscate). Eu am folosit un blat pe care l-am pregatit cu o zi anterior si pe care l-am acoperit peste noapte.

- Se adauga 2 - 3 linguri cu gem de caise, in functie de consistenta blatului folosit. Pentru ca blatul pe care l-am folosit sa dobandeasca o consistenta care sa ii permita ulterior modelarea micilor sfere, am adaugat 3 linguri cu gem de caise. Este indicat sa adaugati initial 2 linguri cu gem de caise si sa incercati sa amestecati compozitia (numai daca este necesar se adauga o a treia lingura cu gem).

- Se amesteca foarte bine cu mainile pana la obtinerea unei compozitii consistente, omogene. Din aceasta compozitie se vor modele cu palmele 15 mici sfere (aproximativ de marimea unei nuci mai mici). Ele se aseaza pe o tava tapetata cu hartie de copt sau pe o suprafata neaderenta si se lasa la congelator timp de 30 de minute.

- Se topeste in bain-marie (sau in cuptorul cu microunde) ciocolata si separat ciocolata alba.
- Se scot micile sfere pregatite din congelator.

- In fiecare sfera se introduce un betisor de plastic (astfel incat rezultatul sa semene cu o acadea).
- Se trec micile sfere prin ciocolata topita, astfel incat aceasta din urma sa le acopere complet suprafata.

- Se decoreaza dupa preferinta cu bombonele colorate, cocos, miez de migdale dexojite maruntit in prealabil, etc. Se lasa sa se usuce ciocolata fixand betele din plastic pe o ”baza” din polistiren, la distanta unele de altele.
Ingredientele mentionate sunt necesare pentru 15 bucati.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu Mere
1
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
2
Dulciuri

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
Prajitura rasturnata cu visine si caise
3
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Inghetata de trandafiri si banane
4
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
5
Carte de bucate

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Parteneri
Fursecuri marocane cu migdale
Bucataras.RO

Fursecuri marocane cu migdale

By Jamila, decat ca eu le-am facut cu migdale nu susan. Au iesit aproape doua tavi, circa 25 de bucati. Un pic le-am prea...

Fursecuri marocane cu migdale
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti