Budinca de Prune si Citrice cu Crema de Vanilie

Postat pe: 16-10-2011
(0)

Ingrediente

1 kg prune (cantarite dupa scoaterea samburilor)
3 linguri zahar
sucul de la doua portocale
sucul unei lamai
550 ml apa
180 g gris
6 albusuri
Apoi:
1 l lapte
jumatate baton vanilie sau 3 pliculete zahar vaniliant
8 linguri zahar
6 linguri faina
6 galbenusuri

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

2h
Se pun prunele taiate in jumatate la fiert (fara samburi) impreuna cu sucurile de citrice si cele 3 linguri de zahar si se fierb 10 minute, dupa care se puen grisul in ploaie amestecand. Se mai fierbe inca 4 minute. Albusurile se bat spuma si se amesteca cu compozitia calda (nu foarte fierbinte)

Apoi:
850 ml lapte se clocotesc impreuna cu vanilia.
Galbenusurile se freaca cu zaharul, faina si 150 ml lapte. Se pune apoi (amestecand bine) in laptele care clocoteste si se lasa pe foc mic, mic, pana cand da un clocot. Se prinde de fundul oalei f usor daca nu se amesteca energic si in continuu.
Ambele amestecuri se racesc si se servesc impreuna, la o temperatura mai mica decat cea a camerei (undeva pe la 14 grade cred ca e perfect)
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Budinca de Prune si Citrice cu Crema de Vanilie" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Budinca de Prune si Citrice cu Crema de Vanilie