Budinca de Prune si Citrice cu Crema de Vanilie

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Budinca de Prune si Citrice cu Crema de Vanilie

Ingrediente

  • 1 kg prune (cantarite dupa scoaterea samburilor)
  • 3 linguri zahar
  • sucul de la doua portocale
  • sucul unei lamai
  • 550 ml apa
  • 180 g gris
  • 6 albusuri
  • Apoi:
  • 1 l lapte
  • jumatate baton vanilie sau 3 pliculete zahar vaniliant
  • 8 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 6 galbenusuri

Mod de preparare

Se pun prunele taiate in jumatate la fiert (fara samburi) impreuna cu sucurile de citrice si cele 3 linguri de zahar si se fierb 10 minute, dupa care se puen grisul in ploaie amestecand. Se mai fierbe inca 4 minute. Albusurile se bat spuma si se amesteca cu compozitia calda (nu foarte fierbinte)

Apoi:
850 ml lapte se clocotesc impreuna cu vanilia.
Galbenusurile se freaca cu zaharul, faina si 150 ml lapte. Se pune apoi (amestecand bine) in laptele care clocoteste si se lasa pe foc mic, mic, pana cand da un clocot. Se prinde de fundul oalei f usor daca nu se amesteca energic si in continuu.
Ambele amestecuri se racesc si se servesc impreuna, la o temperatura mai mica decat cea a camerei (undeva pe la 14 grade cred ca e perfect)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume este o reteta rapida si sanatoasa, preparata din fasole fiarta, rosii, ardei, ceapa si...

Salata de fasole alba cu legume
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)