Se pun prunele taiate in jumatate la fiert (fara samburi) impreuna cu sucurile de citrice si cele 3 linguri de zahar si se fierb 10 minute, dupa care se puen grisul in ploaie amestecand. Se mai fierbe inca 4 minute. Albusurile se bat spuma si se amesteca cu compozitia calda (nu foarte fierbinte)
Apoi:
850 ml lapte se clocotesc impreuna cu vanilia.
Galbenusurile se freaca cu zaharul, faina si 150 ml lapte. Se pune apoi (amestecand bine) in laptele care clocoteste si se lasa pe foc mic, mic, pana cand da un clocot. Se prinde de fundul oalei f usor daca nu se amesteca energic si in continuu.
Ambele amestecuri se racesc si se servesc impreuna, la o temperatura mai mica decat cea a camerei (undeva pe la 14 grade cred ca e perfect)
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaNu foarte multa lume agreeaza rinichii in mancare datorita mirosului lor specific, insa daca sunt bine pregatiti mirosul va...
Tochitura dunareanaMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii