Adaugati zaharul si orezul in vasul cu laptele cald de pe foc si fierbeti in continuare, amestecand, pana ce orezul este facut si laptele aproape in intregime absorbit. Dati deoparte, puneti aromele si lasati la racit, acoperit.
Intre timp, frecati spuma galbenusurile cu zaharul pudra pana se albesc si zaharul este dizolvat, adaugati esenta de vanilie, inglobati faina si amidonul, apoi subtiati cu laptele usor caldut.
Fierbeti la foc mic, amestecand continuu, pana se ingroasa. Dati vasul deoparte, acoperiti cu folie alimentara si lasati la racit. Opriti putina crema pentru servit.
Inglobati crema de vanilie in orez amestecand cu grija, prin rasturnare, sa nu sfaramati boabele de orez, apoi turnati in pahare sau cupe. Decorati fiecare portie cu crema pusa deoparte, pudrati cu scortisoara si dati la rece pentru cel putin 1 ora inainte de a fi servita.
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatCand eram mai mica ,bunica ne facea ,, pupi cu scoasa ,, asa li se spune la noi . Erau extrem de bune si gustoase , coapte in...
BranzoiciMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii