Ingrediente
● Amestec de faini: |
● 190 g orez brun |
● 190 g faina tapioca |
● 215 g faina amaranth |
● 215 g faina de mei |
● 150 g faina de soia |
● 225 g faina de ovaz |
● Ingrediente budinca: |
● 60-70 g amestec de faini |
● 50 ml lapte de soia (preparat in casa aici puteti vedea cum arat alaptele meu) -un praf de sare |
● 2-3 linguri zahar brun /alb |
● 2 plicuri de vanilie |
● 1 lingurita scortisoara |
● Pentru sosul de zmeura am folosit: |
● 30 g bobite de tapioca |
● 300 ml apa |
● 3-4 linguri de zahar sau dupa gust |
● 2 pliculete zahar vanilat |
● un praf de sare |
● 400 g fructe |
Mod de preparare
Se pune laptele, sare, zaharul si vanilia la fiert. Cand fierbe, se adauga faina in ploaie si se amestca cu telul, continuu, pentru a nu se prinde. Daca vi se pare prea groasa, se poate subtia cu putin lapte fierbinte.
Tapioca se pune la inmuiat in apa, pentru aprox. o ora. In acest timp, bobitele se inmoaie, pentru ca ele sunt foarte tari si daca se sare peste aceasta etapa, ele vor ramane asa si dupa fierbere.
Dupa o ora, amestecul de apa + tapioca se pune la fiert, amestecand continuu. Cand devine sticloasa, se adauga fructele, zaharul, vanilia si sarea. Se mai fierb 5 minute, dupa care se ia de pe foc.
Acest mic dejun poate fi savurat deopotriva de cei care tin post sau cei cu intoleranta la gluten. Este un mic dejun sanatos si delicios. Cantitatile folosite de mine sunt aproximative,
deobicei pun "dupa ochi" ingredientele. Pe de alta parte, folosesc diferite faini si fiecare are felul ei de a se "lega". La aceasta budinca am folosit aprox. 60-70 g din amestecul de faini ce mi-a ramas in plus de la painea fara gluten. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Budinca de Cereale cu Sos de Tapioca si Zmeura" nu uita sa ii faci un review.
Tapioca se pune la inmuiat in apa, pentru aprox. o ora. In acest timp, bobitele se inmoaie, pentru ca ele sunt foarte tari si daca se sare peste aceasta etapa, ele vor ramane asa si dupa fierbere.
Dupa o ora, amestecul de apa + tapioca se pune la fiert, amestecand continuu. Cand devine sticloasa, se adauga fructele, zaharul, vanilia si sarea. Se mai fierb 5 minute, dupa care se ia de pe foc.
Acest mic dejun poate fi savurat deopotriva de cei care tin post sau cei cu intoleranta la gluten. Este un mic dejun sanatos si delicios. Cantitatile folosite de mine sunt aproximative,
deobicei pun "dupa ochi" ingredientele. Pe de alta parte, folosesc diferite faini si fiecare are felul ei de a se "lega". La aceasta budinca am folosit aprox. 60-70 g din amestecul de faini ce mi-a ramas in plus de la painea fara gluten. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Budinca de Cereale cu Sos de Tapioca si Zmeura" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany