Budinca cu fidea si branza de vaci

Postat pe: 06-11-2016
(0)

Ingrediente

500 g fidea Barilla
150 g smantana 20%
1 kg branza de vaci
coaja rasa de la o lamaie
1 fiola esenta de rom
5 oua
5 linguri de zahar
150 ml lapte
150 g stafide
Mai avem nevoie
unt pentru uns forma
2 oua
zahar pudra pentru pudrat budinca

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

20min
Timp gatire

GĂTIRE

30min
Numar portii

PORȚII

12 portii
Intr-un vas punem la fiert apa cu sare si cand incepe sa fiarba adaugam fideaua.
Din momentul fierberii tinem 3 min. apoi scurgem fideaua de apa folosind o strecuratoare.

Punem fideaua intr-un vas mai incapator si adaugam rand pe rand(amestecand de fiecare data usor)smantana,branza de vaci,coaja rasa de lamaie,esenta de rom,ouale,zaharul ,laptele si stafidele.

Ungem o tava(eu am folosit una rotunda cu diametrul de 30 cm)cu unt si turnam compozitia de mai sus.

Batem bine cele 2 oua si le rasturnam peste budinca.

Dam la cuptorul preincalzit,la 180 grade, timp de circa 30 min.
Scoatem din cuptor,lasam sa se racoreasca in tava,apoi pudram cu zahar pudra si mai apoi taiem.

Se poate servi atat calda cat si rece,cu dulceata,cu frisca sau pur si simplu ca atare.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Budinca cu fidea si branza de vaci" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Budinca cu fidea si branza de vaci