Bucatele Irlandeze cu Mere

Complexitate
redusa
Bucatele Irlandeze cu Mere

Ingrediente

  • Aluat:
  • 150 g faina
  • 450 g cartofi
  • 25 g unt topit
  • 1 praf de sare
  • Umplutura:
  • 2 mere mari, curatate, feliate si stropite cu zeama de lamaie
  • 50 g zahar pudra
  • 1/2 lingurita scortisoara pudra, optional
  • 50 g unt, taiat cubulete
  • Pentru ornat:
  • zahar pudra (poate fi vanilat, optional)

Mod de preparare

Aluat:
Puneti la fiert cartofii curatati si taiati cubulete, in apa sarata, 15 min din momentul in care incep sa fiarba. Scurgeti si lasati la racit.

Adaugati praful de sare, untul topit, zdrobiti si omogenizati, ca la piure. Inglobati treptat faina cernuta, iar cand aluatul incepe sa se lege, transferati pe masa de lucru foarte bine infainata.

Framantati, adaugand din faina indicate la ingrediente, pana obtineti un aluat elastic ce poate fi intins.
Intindeti o foaie rotunda, groasa de 0, 5 cm si taiati-o in doua parti egale. Presarati faina din abundenta, pe masa de lucru si facalet pentru a evita lipirea aluatului.

Asezati feliile de mere, doar pe o jumatate de suprafata, a fiecarei bucati de aluat, lasand un spatiu liber pe margini, de jur- imprejur, de circa 1 cm. Aduceti jumatatea fara umplututa peste cea cu mere si lipiti prin presare, laturile drepte, doar pana la jumatatea lor, inspre partea indoita a aluatului. Asezati-le cu mare grija, sa nu se rupa, intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Dati la cuptorul preancalzit la 200 grade, timp de aproximativ 25 min sau pana ce aluatul incepe sa se rumeneasca. Scoateti tava din cuptor si lucrand repede, ridicati foaie de deasupra, prin partea curbata nelipita, repartizati uniform peste mere, pe fiecare placinta, untul taiat cubulete, presarati zahar pudra din belsug (scortisoara, optional) si acoperiti merele din nou cu foaia de aluat. Dati la cuptor, pentru inca 5- 7 min sau pana ce placinta este coapta si frumos rumenita. Scoateti din cuptor si tava, pe un gratar si lasati la racit.

Serviti presarata cu zahar pudra (vanilat, optional)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta
Ciorba de loboda

Ciorba de loboda

Ciorba de loboda
Orez cu ciuperci brune

Orez cu ciuperci brune

Orez cu ciuperci brune
Cele mai apreciate rețete
Spaghete carbonara reţetă
1
Paste

Spaghete carbonara reţetă

Spaghete carbonara reţetă
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
4
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
5
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Parteneri
Prajitura cu mere si crusta de nuci
Culinar.RO

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...

Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa