Ingrediente
● Aluat: |
● 150 g faina |
● 450 g cartofi |
● 25 g unt topit |
● 1 praf de sare |
● Umplutura: |
● 2 mere mari, curatate, feliate si stropite cu zeama de lamaie |
● 50 g zahar pudra |
● 1/2 lingurita scortisoara pudra, optional |
● 50 g unt, taiat cubulete |
● Pentru ornat: |
● zahar pudra (poate fi vanilat, optional) |
Mod de preparare
Aluat:
Puneti la fiert cartofii curatati si taiati cubulete, in apa sarata, 15 min din momentul in care incep sa fiarba. Scurgeti si lasati la racit.
Adaugati praful de sare, untul topit, zdrobiti si omogenizati, ca la piure. Inglobati treptat faina cernuta, iar cand aluatul incepe sa se lege, transferati pe masa de lucru foarte bine infainata.
Framantati, adaugand din faina indicate la ingrediente, pana obtineti un aluat elastic ce poate fi intins.
Intindeti o foaie rotunda, groasa de 0, 5 cm si taiati-o in doua parti egale. Presarati faina din abundenta, pe masa de lucru si facalet pentru a evita lipirea aluatului.
Asezati feliile de mere, doar pe o jumatate de suprafata, a fiecarei bucati de aluat, lasand un spatiu liber pe margini, de jur- imprejur, de circa 1 cm. Aduceti jumatatea fara umplututa peste cea cu mere si lipiti prin presare, laturile drepte, doar pana la jumatatea lor, inspre partea indoita a aluatului. Asezati-le cu mare grija, sa nu se rupa, intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Dati la cuptorul preancalzit la 200 grade, timp de aproximativ 25 min sau pana ce aluatul incepe sa se rumeneasca. Scoateti tava din cuptor si lucrand repede, ridicati foaie de deasupra, prin partea curbata nelipita, repartizati uniform peste mere, pe fiecare placinta, untul taiat cubulete, presarati zahar pudra din belsug (scortisoara, optional) si acoperiti merele din nou cu foaia de aluat. Dati la cuptor, pentru inca 5- 7 min sau pana ce placinta este coapta si frumos rumenita. Scoateti din cuptor si tava, pe un gratar si lasati la racit.
Serviti presarata cu zahar pudra (vanilat, optional)
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Bucatele Irlandeze cu Mere" nu uita sa ii faci un review.
Puneti la fiert cartofii curatati si taiati cubulete, in apa sarata, 15 min din momentul in care incep sa fiarba. Scurgeti si lasati la racit.
Adaugati praful de sare, untul topit, zdrobiti si omogenizati, ca la piure. Inglobati treptat faina cernuta, iar cand aluatul incepe sa se lege, transferati pe masa de lucru foarte bine infainata.
Framantati, adaugand din faina indicate la ingrediente, pana obtineti un aluat elastic ce poate fi intins.
Intindeti o foaie rotunda, groasa de 0, 5 cm si taiati-o in doua parti egale. Presarati faina din abundenta, pe masa de lucru si facalet pentru a evita lipirea aluatului.
Asezati feliile de mere, doar pe o jumatate de suprafata, a fiecarei bucati de aluat, lasand un spatiu liber pe margini, de jur- imprejur, de circa 1 cm. Aduceti jumatatea fara umplututa peste cea cu mere si lipiti prin presare, laturile drepte, doar pana la jumatatea lor, inspre partea indoita a aluatului. Asezati-le cu mare grija, sa nu se rupa, intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Dati la cuptorul preancalzit la 200 grade, timp de aproximativ 25 min sau pana ce aluatul incepe sa se rumeneasca. Scoateti tava din cuptor si lucrand repede, ridicati foaie de deasupra, prin partea curbata nelipita, repartizati uniform peste mere, pe fiecare placinta, untul taiat cubulete, presarati zahar pudra din belsug (scortisoara, optional) si acoperiti merele din nou cu foaia de aluat. Dati la cuptor, pentru inca 5- 7 min sau pana ce placinta este coapta si frumos rumenita. Scoateti din cuptor si tava, pe un gratar si lasati la racit.
Serviti presarata cu zahar pudra (vanilat, optional)
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Bucatele Irlandeze cu Mere" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany