Briose cu fructe de padure

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Briose cu fructe de padure

Ingrediente

  • - 250 g faina alba 000 proaspat cernuta
  • - 5 g praf de copt
  • - 120 g zahar extrafin
  • - 2 oua
  • - 80 ml lapte
  • - 1/2 sticluta cu esenta de vanilie
  • - 70 g unt topit (eu l-am topit in cuptorul cu microunde si l-am lasat sa se raceasca la temperatura camerei)
  • - 120 g branza de vaci dulce sau ricotta (eu am folosit branza de vaci dulce)
  • - 60 g fructe de padure - amestec congelat (reteta originala foloseste 150 g mure congelate)
  • - 1 lingura cu zahar pudra

Mod de preparare

- Se amesteca intr-un bol toate ingredientele solide: faina, praf de copt, zahar.
- Se amesteca intr-un bol toate ingredientele lichide: laptele, esenta de vanilie, untul topit, ouale.
- Se adauga treptat ingredientele solide peste ingredientele lichide si se amesteca pana se obtine o compozitie omogena.
- Se incorporeaza branza de vaci in compozitia obtinuta.
- Se incorporeaza fructele de padure in compozitia obtinuta.
- Se tapeteaza o tava pentru briose cu hartiute speciale.
- Se imparte compozitia in 12 parti aproximativ egale se se pun in hartiutele pentru briose.
- Se coc in cuptorul preincalzit la 180 grade C, timp de 25 - 30 de minute.
- Briosele coapte se scot din cuptor si se lasa sa se raceasca.
- Se pudreaza suprafata brioselor cu zahar pudra.
Ingredientele mentionate sunt necesare pentru 12 briose.

Reteta aceasta am gasit-o pe blogul Laurei Adamache careia ii multumesc pentru reteta (reteta originala foloseste mure insa eu le-am inlocuit cu fructe de padure si am redus putin cantitatea).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume este o reteta rapida si sanatoasa, preparata din fasole fiarta, rosii, ardei, ceapa si...

Salata de fasole alba cu legume
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)