Braduti de Craciun

Complexitate
redusa
Braduti de Craciun

Ingrediente

  • Pt aluat:
  • 250 gr miere de albine
  • 120 gr zahar
  • 70 gr rama (unt)
  • 60 gr untura
  • 2 linguri lapte
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 1 plic praf de copt
  • 500 gr faina
  • 300 gr nuca macinata (sau alune macinate)
  • 1 ou
  • Pt ornat folosim urmatoarea compozitie:
  • 2 albusuri
  • 320 gr zahar praf
  • coloranti alimentari

Mod de preparare

Intr-un vas se pune 250 gr miere ,cu 120 gr zahar,70 gr rama, 60 gr untura si 2 linguri de lapte , si se pune la foc mic sa se incalzeasca pana cand se omogenizeaza totul. Se trage deoparte si se lasa un pic la racit.

Adaugam apoi 1 lingurita zeama de lamaie, 2 lingurite scortisoara , 1 plic praf de copt, si in cele din urma punem si 500 gr faina ,impreuna cu 300 gr nuca macinata si 1 ou. Totul se lucreaza bine pana obtinem un aluat omogen. Aluatul astfel obtinut se intinde de 3-4 mm si se decupeaza cu forme de steluta de diferite marimi. Daca vrem ca intre "crengi"sa fie si un pic de spatiu decupam si niste forme rotunde mici de aluat.
Formele astfel decupate se pun la copt in cuptorul preincalzit ptr cateva minute.

Pt. ornat procedam in felul urmator: 2 albusuri de ou se bat spuma cu 320 gr zahar praf ,la care adaugam 2 lingurite zeama de lamaie ,ca sa nu se intareasca repede . Se coloreaza cu colorant verde si cu o pensula se coloreaza stelutele coapte . Se incepe apoi asanblarea bradutului. Se pun cateva stelute de cea mai mare dimensiune una peste alta ,apoi din cele de minensiune mijlocie si in cele din urma stelutele mici.

Sa fim sigure ca stelutele raman prinse intre ele reimprospatam un pic suprafata formei cu albusul de ou colorat. Se orneaza cu bombonele , cu cocos si se lasa la uscat.

Acesti braduleti daca se impacheteaza in folie de celofan se pot oferi si colindatorilor ca si dulciuri.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici