Ingrediente
● Pt aluat: |
● 250 gr miere de albine |
● 120 gr zahar |
● 70 gr rama (unt) |
● 60 gr untura |
● 2 linguri lapte |
● 1 lingurita zeama de lamaie |
● 1 lingurita scortisoara macinata |
● 1 plic praf de copt |
● 500 gr faina |
● 300 gr nuca macinata (sau alune macinate) |
● 1 ou |
● Pt ornat folosim urmatoarea compozitie: |
● 2 albusuri |
● 320 gr zahar praf |
● coloranti alimentari |
Mod de preparare
Intr-un vas se pune 250 gr miere ,cu 120 gr zahar,70 gr rama, 60 gr untura si 2 linguri de lapte , si se pune la foc mic sa se incalzeasca pana cand se omogenizeaza totul. Se trage deoparte si se lasa un pic la racit.
Adaugam apoi 1 lingurita zeama de lamaie, 2 lingurite scortisoara , 1 plic praf de copt, si in cele din urma punem si 500 gr faina ,impreuna cu 300 gr nuca macinata si 1 ou. Totul se lucreaza bine pana obtinem un aluat omogen. Aluatul astfel obtinut se intinde de 3-4 mm si se decupeaza cu forme de steluta de diferite marimi. Daca vrem ca intre "crengi"sa fie si un pic de spatiu decupam si niste forme rotunde mici de aluat.
Formele astfel decupate se pun la copt in cuptorul preincalzit ptr cateva minute.
Pt. ornat procedam in felul urmator: 2 albusuri de ou se bat spuma cu 320 gr zahar praf ,la care adaugam 2 lingurite zeama de lamaie ,ca sa nu se intareasca repede . Se coloreaza cu colorant verde si cu o pensula se coloreaza stelutele coapte . Se incepe apoi asanblarea bradutului. Se pun cateva stelute de cea mai mare dimensiune una peste alta ,apoi din cele de minensiune mijlocie si in cele din urma stelutele mici.
Sa fim sigure ca stelutele raman prinse intre ele reimprospatam un pic suprafata formei cu albusul de ou colorat. Se orneaza cu bombonele , cu cocos si se lasa la uscat.
Acesti braduleti daca se impacheteaza in folie de celofan se pot oferi si colindatorilor ca si dulciuri.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Braduti de Craciun" nu uita sa ii faci un review.
Adaugam apoi 1 lingurita zeama de lamaie, 2 lingurite scortisoara , 1 plic praf de copt, si in cele din urma punem si 500 gr faina ,impreuna cu 300 gr nuca macinata si 1 ou. Totul se lucreaza bine pana obtinem un aluat omogen. Aluatul astfel obtinut se intinde de 3-4 mm si se decupeaza cu forme de steluta de diferite marimi. Daca vrem ca intre "crengi"sa fie si un pic de spatiu decupam si niste forme rotunde mici de aluat.
Formele astfel decupate se pun la copt in cuptorul preincalzit ptr cateva minute.
Pt. ornat procedam in felul urmator: 2 albusuri de ou se bat spuma cu 320 gr zahar praf ,la care adaugam 2 lingurite zeama de lamaie ,ca sa nu se intareasca repede . Se coloreaza cu colorant verde si cu o pensula se coloreaza stelutele coapte . Se incepe apoi asanblarea bradutului. Se pun cateva stelute de cea mai mare dimensiune una peste alta ,apoi din cele de minensiune mijlocie si in cele din urma stelutele mici.
Sa fim sigure ca stelutele raman prinse intre ele reimprospatam un pic suprafata formei cu albusul de ou colorat. Se orneaza cu bombonele , cu cocos si se lasa la uscat.
Acesti braduleti daca se impacheteaza in folie de celofan se pot oferi si colindatorilor ca si dulciuri.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Braduti de Craciun" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
alinus_s
• 24.12.2010 00:59:21
I-am facut si eu desi sincer reteta de biscuiti am facut-o pe a mea(nu am vrut sa risc sa nu-mi iese).Dar idea ta de facut braduti e minunata.Mi-au iesit ata de frumosi ca sincer ma uit la ei si-mi pare rau sa-i fac cadou asa cum planuisem.Felicitari(promit sa incerc si reteta ta)
Leila
• 20.11.2008 17:22:06
Pentru putin alydragan :) Sigur pentru copii va fi o surpriza placuta :)
Pupice si Sarbatori fericite !!!!
alydragan
• 20.11.2008 12:24:26
Sunt minunati si cred ca copii i adora ! Chiar cautam asta . Multumesc pt reteta.
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
• 17.10.2012 14:59:05
arata super cred ca este super buna