`Bomboane` Foitate cu Umplutura de Nuca

Postat pe: 05-07-2011
(2)

Ingrediente

aproximativ 600 g faina
200 g untura sau unt
la temperatura camerei
400 ml smantana
150 g unt
4 oua
4 linguri zahar
aproximativ 200 g nuca prajita si macinata
esenta de vanilie
1 praf de sare
zahar pudra (vanilat)

Mod de preparare

Mixati bine untura si smantana. Adaugati galbenusurile, vanilia si treptat, faina cernuta. Framantati un aluat ce nu se leaga de maini (la nevoie adaugati inca putina faina). Impartiti in 6 bucati, intindeti fiecare parte in foaie si ungeti cu unt topit si racit.

Rulati pe latura lunga, iar sulurile obtinute, inveliti-le in folie alimentara si dati la rece pana a doua zi. Scoateti pe rand cate un sul, taiati-l in rondele de aproximativ 1- 1, 5 cm grosime. Dati-i fiecareia o forma rotunda (merge foarte bine prin apasare cu degetele) si puneti la mijloc cate 1 lingurita din umplutura.

Acoperiti-o cu aluatul adus din doua parti laterale, ridicand marginile spre mijloc, apoi rasuciti capetele ramase libere (ca ambalajul unei bomboane). Asezati-le distantat intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dati la cuptorul preancalzit, la foc potrivit, pentru 10- 15 min sau pana ce sunt coapte si incep sa se aureasca frumos.

Scoateti imediat din tava si asa fierbinti, tavaliti-le prin zahar pudra (vanilat). Procedati identic cu toate sulurile.

Umplutura:
Bateti bine albusurile cu un praf de sare, adaugati treptat zaharul si mixati pana devine o spuma lucioasa. Inglobati cu grija nuca macinata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara `Bomboane` Foitate cu Umplutura de Nuca" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

lucia_bp
•  06.12.2012 09:38:41

Annelle2, in ultima parte a retetei scrise gasesti modul de pregatire a umpluturii.
Sper ca te-am lamurit, daca mai ai intrebari, iti stau la dispozitie.

annelle2
•  05.12.2012 22:44:47

nu am inteles, umplutura,cum se face ..ca, asa, arata foarte bine :)

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei `Bomboane` Foitate cu Umplutura de Nuca