Bombite din piscot

Complexitate
redusa
Bombite din piscot

Ingrediente

  • Ingrediente ptr blat :
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 1 plic praf de copt
  • Ingrediente ptr crema :
  • 500 ml lapte
  • 5 linguri faina
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 200 gr zahar
  • 200 gr unt (rama)
  • 2 sticlute esenta rom
  • 3 linguri cacao
  • Ptr ornat :
  • fulgi nuca de cocos

Mod de preparare


Cum procedam :
Blatul
Ouale se separa. La albus adaugam un praf de sare si il batem spuma tare. Galbenusurile se freaca spuma cu 6 linguri zahar si se adauga treptat la abusuri, amestecandu-se de sus in jos pana se omogenizeaza. Se adauga treptat si cele 6 linguri de faina si praful de copt . Se amesteca usor si se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit. Se tine piscotul la foc mare pret de 5 minute dupa care se reduce focul si se lasa la copt pana cand pe scobitoarea ce o infingem in ea nu ramane aluat. Se scoate din cuptor se lasa la racit si apoi se faramiteaza.
Crema
Intr-un vas punem 5 linguri faina , 3 plic zahar vanilat, 200 gr zahar si 500 ml lapte si il punem la fiert ,amestecand incontinuu pana se ingroase.Se pune la racit si apoi se adauga la crema cele 200 gr unt cu care se amesteca bine. Se pun si cele 3 linguri de cacao si sticlutele cu esenta de rom si amestecam totul pana se omogenizeaza.
Crema se pune deasupra blatului faramitat si se amesteca totul si apoi incepem sa formam bilute pe care le dam prin cocos.
In interiorul bilutelor putem pune cate o aluna sau cate o visina daca dorim .


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Amandine III
1
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura Mona
3
Dulciuri

Prajitura Mona

Prajitura Mona
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
4
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Rulada de Biscuiti (de Post)
5
Dulciuri

Rulada de Biscuiti (de Post)

Rulada de Biscuiti (de Post)
Parteneri
Supa crema de legume
Bucataras.RO

Supa crema de legume

Tare buna a iesit,am facut dupa reteta Cameliei!Multumesc http://www.bucataras.ro/retete/supa-crema-de-legume-79744.html

Supa crema de legume
Oua vopsite in foi de ceapa
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola