Cum procedam :
Blatul
Ouale se separa. La albus adaugam un praf de sare si il batem spuma tare. Galbenusurile se freaca spuma cu 6 linguri zahar si se adauga treptat la abusuri, amestecandu-se de sus in jos pana se omogenizeaza. Se adauga treptat si cele 6 linguri de faina si praful de copt . Se amesteca usor si se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit. Se tine piscotul la foc mare pret de 5 minute dupa care se reduce focul si se lasa la copt pana cand pe scobitoarea ce o infingem in ea nu ramane aluat. Se scoate din cuptor se lasa la racit si apoi se faramiteaza.
Crema
Intr-un vas punem 5 linguri faina , 3 plic zahar vanilat, 200 gr zahar si 500 ml lapte si il punem la fiert ,amestecand incontinuu pana se ingroase.Se pune la racit si apoi se adauga la crema cele 200 gr unt cu care se amesteca bine. Se pun si cele 3 linguri de cacao si sticlutele cu esenta de rom si amestecam totul pana se omogenizeaza.
Crema se pune deasupra blatului faramitat si se amesteca totul si apoi incepem sa formam bilute pe care le dam prin cocos.
In interiorul bilutelor putem pune cate o aluna sau cate o visina daca dorim .
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaDe cand am revenit din Bulgaria, m-am gandit numai la vinetele mancate la un restaurant bulgaresc, asa ca astazi va prezint...
Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L DigitalO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii