* Fructele confiate (mango, caise, curmale) se taie taie marunt (aveti nevoie pentru acest timp de lucru de un cutit foarte bine ascutit). Folosind trei feluri de fructe confiate de culori diferite, veti obtine biscuiti florentini aromati si frumosi.
* Se incinge cuptorul pana la temperatura de 200 grade c.
* Se tapeteaza cele doua tavi pregatite cu hartie pentru copt. Este foarte important ca hartia pentru copt sa tapeteze pe langa suprafata tavii, colturile acesteia si aproximativ 1, 5 cm din portiunile ei laterale (in acest mod veti putea sa rasturnati mai usor compozitia la un moment dat intr-o a doua tava).
* Zaharul brun, mierea si untul se aseaza in tigaie si se topesc la foc mic - mediu, amestecand usor cu ajutorul unei spatule din lemn. Topirea ingredientelor se face incet, treptat.
* Cand zaharul este complet topit se adauga fulgii din nuca de cocos amestecand usor cu ajutorul unei spatule din lemn. Se adauga fulgii de migdale si apoi fructele confiate amestecand usor. La final se adauga treptat faina si se amesteca usor cu ajutorul spatulei din lemn.
* Compozitia pregatita anterior se toarna cu grija in tava tapetata cu hartie pentru copt. Se niveleaza suprafata compozitiei cu o spatula din lemn pentru bucatarie, astfel incat sa obtineti un strat uniform si subtire. Trebuie sa incercati sa evitati pe cat posibil golurile mici ce apar indezirabil in compozitie (daca insa nu reusiti, nu trebuie sa va faceti prea multe probleme deoarece ele vor disparea in timpul pe care biscuitii ii vor petrece in cuptor).
Tava astfel pregatita se aseaza in cuptor, pe nivelul mediu al acestuia, la foc moderat, timp de aproximativ 10 - 12 minute (biscuitii trebuie sa dobandeasca o culoare aurie, foarte frumoasa - ”se vor invesmanta” astfel de sarbatoare: -)
* Tava cu biscuitii copti se scoate din cuptor. Biscuitii se lasa sa se raceasca (pe masura ce biscuitii se racesc, veti observa ca se intaresc).
* Compozitia racita se rastoarna cu mare grija in cea de a doua tava (peste hartia de copt). Se indeparteaza atent hartia de copt de la suprafata.
* Ciocolata aleasa se rade marunt pe razatoare si se topeste in bain-marie, amestecand permanent cu ajutorul unei linguri din lemn, pana se topeste si formeaza o compozitie omogena. Se aseaza ciocolata topita peste compozitia de biscuit, niveland suprafata acesteia cu ajutorul unei spatule termorezistente pentru bucatarie sau al unui cutit (daca doriti puteti realiza acest timp de lucru pentru fiecare biscuite in parte, dupa ce au fost ”decupati” in prealabil, folosind o pensula pentru patiserie - trebuie sa ungeti cu ciocolata suprafata inferioara a biscuitelui). Se lasa biscuitii sa se raceasca pana ciocolata se intareste.
* Se decupeaza biscuitii folosind forma pregatita anterior.
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaPrajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosUn desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minutePrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii