Biscuiti Florentini

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Biscuiti Florentini

Ingrediente

  • Pentru 22 - 24 biscuiti:
  • 140 g zahar brun
  • 100 g miere lichida
  • 200 g unt sarat (unt frantuzesc)
  • 100 g fulgi de nuca de cocos
  • 140 g fulgi de migdale
  • 100 g felii de mango confiate
  • 100 g caise confiate
  • 100 g curmale confiate extra light (cantarirea se face dupa indepartarea samburilor)
  • 4 linguri de faina alba ”000” proaspat cernuta
  • 250 g ciocolata cu lapte sau ciocolata amaruie (dupa preferinte)

Mod de preparare

* Fructele confiate (mango, caise, curmale) se taie taie marunt (aveti nevoie pentru acest timp de lucru de un cutit foarte bine ascutit). Folosind trei feluri de fructe confiate de culori diferite, veti obtine biscuiti florentini aromati si frumosi.
* Se incinge cuptorul pana la temperatura de 200 grade c.

* Se tapeteaza cele doua tavi pregatite cu hartie pentru copt. Este foarte important ca hartia pentru copt sa tapeteze pe langa suprafata tavii, colturile acesteia si aproximativ 1, 5 cm din portiunile ei laterale (in acest mod veti putea sa rasturnati mai usor compozitia la un moment dat intr-o a doua tava).

* Zaharul brun, mierea si untul se aseaza in tigaie si se topesc la foc mic - mediu, amestecand usor cu ajutorul unei spatule din lemn. Topirea ingredientelor se face incet, treptat.
* Cand zaharul este complet topit se adauga fulgii din nuca de cocos amestecand usor cu ajutorul unei spatule din lemn. Se adauga fulgii de migdale si apoi fructele confiate amestecand usor. La final se adauga treptat faina si se amesteca usor cu ajutorul spatulei din lemn.

* Compozitia pregatita anterior se toarna cu grija in tava tapetata cu hartie pentru copt. Se niveleaza suprafata compozitiei cu o spatula din lemn pentru bucatarie, astfel incat sa obtineti un strat uniform si subtire. Trebuie sa incercati sa evitati pe cat posibil golurile mici ce apar indezirabil in compozitie (daca insa nu reusiti, nu trebuie sa va faceti prea multe probleme deoarece ele vor disparea in timpul pe care biscuitii ii vor petrece in cuptor).

Tava astfel pregatita se aseaza in cuptor, pe nivelul mediu al acestuia, la foc moderat, timp de aproximativ 10 - 12 minute (biscuitii trebuie sa dobandeasca o culoare aurie, foarte frumoasa - ”se vor invesmanta” astfel de sarbatoare: -)

* Tava cu biscuitii copti se scoate din cuptor. Biscuitii se lasa sa se raceasca (pe masura ce biscuitii se racesc, veti observa ca se intaresc).
* Compozitia racita se rastoarna cu mare grija in cea de a doua tava (peste hartia de copt). Se indeparteaza atent hartia de copt de la suprafata.

* Ciocolata aleasa se rade marunt pe razatoare si se topeste in bain-marie, amestecand permanent cu ajutorul unei linguri din lemn, pana se topeste si formeaza o compozitie omogena. Se aseaza ciocolata topita peste compozitia de biscuit, niveland suprafata acesteia cu ajutorul unei spatule termorezistente pentru bucatarie sau al unui cutit (daca doriti puteti realiza acest timp de lucru pentru fiecare biscuite in parte, dupa ce au fost ”decupati” in prealabil, folosind o pensula pentru patiserie - trebuie sa ungeti cu ciocolata suprafata inferioara a biscuitelui). Se lasa biscuitii sa se raceasca pana ciocolata se intareste.

* Se decupeaza biscuitii folosind forma pregatita anterior.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase

Reteta simpla si delicioasa de batoane de mozzarella pane, crocante la exterior si cu branza topita la interior. Ingrediente,...

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu Urda si Bezea
2
Dulciuri

Prajitura cu Urda si Bezea

Prajitura cu Urda si Bezea
Ciorba de pui cu smantana
3
Prajitura cu Branza de Vaci
4
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Curry de pui - cel mai gustos curry
5
Mancaruri cu carne

Curry de pui - cel mai gustos curry

Curry de pui - cel mai gustos curry
Parteneri
Prajitura cu aluat sfaramicios
Bucataras.RO

Prajitura cu aluat sfaramicios

Prajitura cu aluat sfaramicios
Placinta quatro formaggi
Culinar.RO

Placinta quatro formaggi

Am facut Pizza quatro formaggi dar aceasta placinta, are un gust senzational.

Placinta quatro formaggi
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia