Biscuiti Florentini

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Biscuiti Florentini

Ingrediente

  • Pentru 22 - 24 biscuiti:
  • 140 g zahar brun
  • 100 g miere lichida
  • 200 g unt sarat (unt frantuzesc)
  • 100 g fulgi de nuca de cocos
  • 140 g fulgi de migdale
  • 100 g felii de mango confiate
  • 100 g caise confiate
  • 100 g curmale confiate extra light (cantarirea se face dupa indepartarea samburilor)
  • 4 linguri de faina alba ”000” proaspat cernuta
  • 250 g ciocolata cu lapte sau ciocolata amaruie (dupa preferinte)

Mod de preparare

* Fructele confiate (mango, caise, curmale) se taie taie marunt (aveti nevoie pentru acest timp de lucru de un cutit foarte bine ascutit). Folosind trei feluri de fructe confiate de culori diferite, veti obtine biscuiti florentini aromati si frumosi.
* Se incinge cuptorul pana la temperatura de 200 grade c.

* Se tapeteaza cele doua tavi pregatite cu hartie pentru copt. Este foarte important ca hartia pentru copt sa tapeteze pe langa suprafata tavii, colturile acesteia si aproximativ 1, 5 cm din portiunile ei laterale (in acest mod veti putea sa rasturnati mai usor compozitia la un moment dat intr-o a doua tava).

* Zaharul brun, mierea si untul se aseaza in tigaie si se topesc la foc mic - mediu, amestecand usor cu ajutorul unei spatule din lemn. Topirea ingredientelor se face incet, treptat.
* Cand zaharul este complet topit se adauga fulgii din nuca de cocos amestecand usor cu ajutorul unei spatule din lemn. Se adauga fulgii de migdale si apoi fructele confiate amestecand usor. La final se adauga treptat faina si se amesteca usor cu ajutorul spatulei din lemn.

* Compozitia pregatita anterior se toarna cu grija in tava tapetata cu hartie pentru copt. Se niveleaza suprafata compozitiei cu o spatula din lemn pentru bucatarie, astfel incat sa obtineti un strat uniform si subtire. Trebuie sa incercati sa evitati pe cat posibil golurile mici ce apar indezirabil in compozitie (daca insa nu reusiti, nu trebuie sa va faceti prea multe probleme deoarece ele vor disparea in timpul pe care biscuitii ii vor petrece in cuptor).

Tava astfel pregatita se aseaza in cuptor, pe nivelul mediu al acestuia, la foc moderat, timp de aproximativ 10 - 12 minute (biscuitii trebuie sa dobandeasca o culoare aurie, foarte frumoasa - ”se vor invesmanta” astfel de sarbatoare: -)

* Tava cu biscuitii copti se scoate din cuptor. Biscuitii se lasa sa se raceasca (pe masura ce biscuitii se racesc, veti observa ca se intaresc).
* Compozitia racita se rastoarna cu mare grija in cea de a doua tava (peste hartia de copt). Se indeparteaza atent hartia de copt de la suprafata.

* Ciocolata aleasa se rade marunt pe razatoare si se topeste in bain-marie, amestecand permanent cu ajutorul unei linguri din lemn, pana se topeste si formeaza o compozitie omogena. Se aseaza ciocolata topita peste compozitia de biscuit, niveland suprafata acesteia cu ajutorul unei spatule termorezistente pentru bucatarie sau al unui cutit (daca doriti puteti realiza acest timp de lucru pentru fiecare biscuite in parte, dupa ce au fost ”decupati” in prealabil, folosind o pensula pentru patiserie - trebuie sa ungeti cu ciocolata suprafata inferioara a biscuitelui). Se lasa biscuitii sa se raceasca pana ciocolata se intareste.

* Se decupeaza biscuitii folosind forma pregatita anterior.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
1
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura Kinder Bueno
2
Dulciuri

Prajitura Kinder Bueno

Aceasta prajitura se bazeaza adesea pe baza de biscuiti sau blat de ciocolata fina, care este apoi umpluta cu o crema moale...

Prajitura Kinder Bueno
Negresa (III)
3
Dulciuri

Negresa (III)

Negresa (III)
Napolitanele cu nuca, caramel si glazura de ciocolata
4
Dulciuri

Napolitanele cu nuca, caramel si glazura de ciocolata

Napolitanele cu nuca, caramel si glazura de ciocolata
Peste cu telina si sos de portocale
5
Mancaruri cu peste

Peste cu telina si sos de portocale

Peste cu telina si sos de portocale
Parteneri
Reteta de perisoare cu sos de rosii, delicioase si usor de preparat
Bucataras.RO

Reteta de perisoare cu sos de rosii, delicioase si usor de preparat

Descopera cum sa prepari perisoare cu sos de rosii delicioase si usor de facut! O reteta savuroasa, perfecta pentru pranz sau...

Reteta de perisoare cu sos de rosii, delicioase si usor de preparat
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala