Preancalziti cuptorul la 190 grade.
Amestecati intr-un bol faina cernuta impreuna cu cacaua, sarea si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie.
Separat, frecati untul cu zaharul pana se spumeaza, albeste si zaharul este topit (circa 2-3 min cu mixerul). Adaugati pe rand si mixati de fiecare data oul, laptele, esenta de vanilie, pana se combina. Nu va alarmati daca are aspect usor branzos. Inglobati apoi amestecul cu faina si cacao si omogenizati energic.
Puneti mici gramajoare din compozitie, cu distante destul de mari intre ele (aprox 5 cm), pe hartia de copt neunsa, in tava, folosindu-va de o lingura de portionat inghetata.
Dati la cuptorul incins bine, la foc potrivit, aproximativ 10-12 min, sau pana ce biscuitii incep sa se lateasca si sa se intareasca.
Intre timp, taiati marshmallow-ul. Scoateti repede tava din cuptor, puneti prin apasare usoara, in centrul fiecarui biscuit, cate 1/2 marshmallow si dati din nou la cuptor, pentru inca 2-3 min sau pana ce jeleurile incep sa se topeasca.
Scoateti tava din cuptor si imediat si biscuitii din tava si lasati-i sa se raceasca complet pe un gratar de sarma.
Glazurati-i apoi, intinzand pe fiecare circa 1 lingura de glazura, astfel ca jeleul si partea superioara a biscuitului sa fie complet si generos acoperit.
Glazura:
Bateti bine cu mixerul, pana la omogenizare completa, zaharul amestecat initial cu cacao, cu untul topit si racit, apoi turnati pe rand, laptele si esenta, amestecand in continuare.
Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosiiOmleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasaPrajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.
Prajitura pufoasa cu piersici
Comentarii