Biscuiti cu Glazura

Complexitate
redusa
Biscuiti cu Glazura

Ingrediente

  • Pentru circa 24 buc :
  • -1 3/4 cana faina
  • -1 cana zahar pudra
  • -1/2 cana unt nesarat, moale
  • -3/4 cana cacao
  • -1/2 cana lapte
  • -1 ou
  • -1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • -1/2 lingurita zeama de lamaie
  • -1/2 lingurita sare
  • -1 lingurita esenta de vanilie
  • -12 bucati jeleuri gumate/ marshmallow mari, taiate in doua pe orizontala
  • Glazura:
  • -2 cani zahar pudra
  • -1/2 cana cacao
  • -1/4 cana lapte
  • -4 linguri unt nesarat, topit si racit
  • -1/4 lingurita esenta de vanilie

Mod de preparare

Preancalziti cuptorul la 190 grade.

Amestecati intr-un bol faina cernuta impreuna cu cacaua, sarea si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie.

Separat, frecati untul cu zaharul pana se spumeaza, albeste si zaharul este topit (circa 2-3 min cu mixerul). Adaugati pe rand si mixati de fiecare data oul, laptele, esenta de vanilie, pana se combina. Nu va alarmati daca are aspect usor branzos. Inglobati apoi amestecul cu faina si cacao si omogenizati energic.

Puneti mici gramajoare din compozitie, cu distante destul de mari intre ele (aprox 5 cm), pe hartia de copt neunsa, in tava, folosindu-va de o lingura de portionat inghetata.

Dati la cuptorul incins bine, la foc potrivit, aproximativ 10-12 min, sau pana ce biscuitii incep sa se lateasca si sa se intareasca.

Intre timp, taiati marshmallow-ul. Scoateti repede tava din cuptor, puneti prin apasare usoara, in centrul fiecarui biscuit, cate 1/2 marshmallow si dati din nou la cuptor, pentru inca 2-3 min sau pana ce jeleurile incep sa se topeasca.

Scoateti tava din cuptor si imediat si biscuitii din tava si lasati-i sa se raceasca complet pe un gratar de sarma.

Glazurati-i apoi, intinzand pe fiecare circa 1 lingura de glazura, astfel ca jeleul si partea superioara a biscuitului sa fie complet si generos acoperit.

Glazura:
Bateti bine cu mixerul, pana la omogenizare completa, zaharul amestecat initial cu cacao, cu untul topit si racit, apoi turnati pe rand, laptele si esenta, amestecand in continuare.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornuri Bratislava

Cornuri Bratislava

Cornuri Bratislava
Salata Fresh cu Conopida, Prosciutto si Oua de Prepelita

Salata Fresh cu Conopida, Prosciutto si Oua de Prepelita

Salata Fresh cu Conopida, Prosciutto si Oua de Prepelita
Gutui in Sirop Aromat, Pentru Iarna

Gutui in Sirop Aromat, Pentru Iarna

Gutui in Sirop Aromat, Pentru Iarna
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu Mere
1
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Prajitura Tuguiet
2
Dulciuri

Prajitura Tuguiet

Prajitura Tuguiet
Gutui in Sirop Aromat, Pentru Iarna
4
Conserve, muraturi

Gutui in Sirop Aromat, Pentru Iarna

Gutui in Sirop Aromat, Pentru Iarna
Papricas de pui cu galuste de faina si smantana
5
Mancaruri cu carne

Papricas de pui cu galuste de faina si smantana

Papricas de pui cu galuste de faina si smantana
Parteneri
Humus reteta cu ardei copti
Bucataras.RO

Humus reteta cu ardei copti

Humus reteta Humusul este ideal in perioada de post si daca ii pui si niste ardei copti in compozitie o sa ii dai o aroma...

Humus reteta cu ardei copti
Prajitura cu mere si crusta de nuci
Culinar.RO

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Tort de toamna cu mere si gutui
Gustos.RO

Tort de toamna cu mere si gutui

Se pregatesc intai fructele.

Tort de toamna cu mere si gutui