Bile de Gris cu Nuca de Cocos

Postat pe: 27-09-2010
(3)

Ingrediente

170 gr gris
150 gr zahar
1 litru lapte
un baton de vanilie
80 gr nuca de cocos rasa
3 linguri miere
50 gr stafide
50 gr migdale dulci
fistic
sare

Mod de preparare

Se pune laptele cu batonul de vanilie si zaharul pe foc iar cum a inceput sa fiarba, se adauga grisul, amestecati bine. Adaugati stafidele (eu nu am pus), mierea si un varf de sare, fierbeti la foc mic circa 15 minute. Stingeti focul, scoateti batonul de vanilie si adaugati nuca de cocos rasa. Lasati deoparte cateva linguri, pentru a tavali la sfarsit bilele.

Cum s-a mai racit compozitia. . sa fie calduta, adaugati migdalele tocate. Luati din compozitie si modelati in palma, bile de marimea unei nuci. Eu am pus migdala intreaga in centrul bilei, in loc sa o pun maruntita in compozitie.

Tavaliti bilele prin nuca de cocos rasa si la sfarsit presarati fistic maruntit. Pacat. . . nu aveam in casa fistic cand am facut.
Punetile cam 1/2 ora in frigider, inainte de a le servi. Le conservati tot in frigider.

In compozitie ar sta bine si bobite de ciocolata sau bucatele mici de rahat. . . ce va place!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Bile de Gris cu Nuca de Cocos" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

nicoleta64
•  25.04.2013 17:58:25

De ce nu, Kitina50. Nu-i o idee rea sa pui un pic de unt.

kitina50
•  14.04.2013 13:11:59

nu merge , si un pic, un pic de untulet nesarat cu procent mic de grasime, ca la frigider sa se intareasca mai elegant?

lucia_bp
•  14.03.2009 15:33:42

Ingenioasa idee !

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Bile de Gris cu Nuca de Cocos