Bilbolbul (prajitura Fara Oua)

Postat pe: 15-03-2013
(0)

Ingrediente

faina - 200 gr
zahar pudra (eu tos) - 250 gr
cacao amara - 100 gr
coaja rasa de la o portocala
un praf de scortisoara dupa gust (daca vreti eu am uita sa o pun)
bicarbonat de sodiu - 4 g si cremor tartar 4 g (eu am inlocuit cele doua cu un plic de praf de copt) lapte 250 gr (eu am pus 400 ml)
unt si pesmet pentru tapetat tava (eu am pus hirtie de copt)

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

40min
Se amesteca toate ingredientele uscate (faina, zahar, cacao, praf de copt, coaja de portocala si scortisoara) si se adauga incet si amestecind cu o lingura laptele. Atentie la cacao care tinde sa formeze cocoloase daca nu ati trecut-o prin sita inainte.

Tapetam tava si varsam compozitia apoi introducem tava in cuptorul deja incalzit si coacem la 170 °c cca 30-40 minuti. Nu trebuie sa se usuce prea mult, rezulta o prajitura cremoasa.

Eu am copt intr-o tava cu gaura in mijloc pentru ca imi era frica sa nu ramina cruda in mijloc =)) .
Taiati prajitura numai cind s-a racit, este moale, cremoasa chiar.
Am scris reteta originala si in paranteze modificarile mele, caci am actualizat-o totusi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Bilbolbul (prajitura Fara Oua)" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Bilbolbul (prajitura Fara Oua)