Bilbolbul (prajitura Fara Oua)

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Bilbolbul (prajitura Fara Oua)

Ingrediente

  • faina - 200 gr
  • zahar pudra (eu tos) - 250 gr
  • cacao amara - 100 gr
  • coaja rasa de la o portocala
  • un praf de scortisoara dupa gust (daca vreti eu am uita sa o pun)
  • bicarbonat de sodiu - 4 g si cremor tartar 4 g (eu am inlocuit cele doua cu un plic de praf de copt) lapte 250 gr (eu am pus 400 ml)
  • unt si pesmet pentru tapetat tava (eu am pus hirtie de copt)

Mod de preparare

Se amesteca toate ingredientele uscate (faina, zahar, cacao, praf de copt, coaja de portocala si scortisoara) si se adauga incet si amestecind cu o lingura laptele. Atentie la cacao care tinde sa formeze cocoloase daca nu ati trecut-o prin sita inainte.

Tapetam tava si varsam compozitia apoi introducem tava in cuptorul deja incalzit si coacem la 170 °c cca 30-40 minuti. Nu trebuie sa se usuce prea mult, rezulta o prajitura cremoasa.

Eu am copt intr-o tava cu gaura in mijloc pentru ca imi era frica sa nu ramina cruda in mijloc =)) .
Taiati prajitura numai cind s-a racit, este moale, cremoasa chiar.
Am scris reteta originala si in paranteze modificarile mele, caci am actualizat-o totusi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici