Batoane cu Fulgi de Ovaz, Nuca de Cocos si Ciocolata

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Batoane cu Fulgi de Ovaz, Nuca de Cocos si Ciocolata

Ingrediente

  • -4 banane coapte, de marime medie
  • -2 cani fulgi de ovaz
  • -1 cana nuca de cocos deshidratata
  • -1 lingurita scortisoara
  • -1/2 cana ulei din samburi de struguri (floarea-soarelui)
  • -80 g ciocolata neagra
  • -unt pentru forma

Mod de preparare

Amestecati intr-un bol ovazul, nuca de cocos si scortisoara.
Separat, pasati bananele si adaugati uleiul, pe rand, amestecand, ca la maioneza.

Ungeti cu unt o forma termorezistenta, mai putin adanca (20x20
cm)

Taiati in bucati foarte mici ciocolata (cam cat boabele de piper) sau o dati pe razatoare.

Incorporati crema de banane in ingredientele uscate, apoi adaugati ciocolata si omogenizati.

Turnati amestecul in forma si dati la cuptor, la 180 grade, pentru 20-30 min sau pana capata o culoare rumen-aurie.

Lasati la racit, apoi puteti sa taiati sub forma de bastonase, sau cum doriti voi.

Se pot pudra cu zahar praf sau zahar praf vanilat.


Ideale pentru un mic dejun consistent si foarte sanatos sau un pachetel pentru servici, scoala.

Se pastreaza in punga de plastic si raman proaspete 2-3 zile.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Bomboane cu Visine din Visinata
2
Dulciuri

Bomboane cu Visine din Visinata

Bomboane cu Visine din Visinata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
3
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
4
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
5
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Parteneri
Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L Digital
Bucataras.RO

Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L Digital

De cand am revenit din Bulgaria, m-am gandit numai la vinetele mancate la un restaurant bulgaresc, asa ca astazi va prezint...

Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L Digital
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura