Basboosa

Postat pe: 03-12-2011
(0)

Ingrediente

500 g gris
3 linguri cu unt topit (se poate topi untul in cuptorul cu microunde) si unt pentru uns vasul termorezistent
300 g zahar
250 g iaurt
50 g migdale decojite si maruntite
8 migdale cu coaja
1/2 lingurita cu drojdie uscata
Pentru siropul de lamaie:
100 ml apa
zeama proaspat stoarsa a unei lamai mari
100 g zahar (eu am folosit zahar brun)

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

20min
* Se amesteca in bolul mixerului iaurtul si zaharul. Se adauga treptat (in 3-4 etape) grisul si se mixeaza compozitia pana la obtinerea unui amestec omogen.
* Se adauga untul topit si apoi drojdia, mixand compozitia pana la obtinerea unui amestec omogen.
* Se incorporeaza in compozitie migdalele maruntite.

* Amestecul obtinut se pune intr-un vas termorezistent de forma dreptunghiulara, uns in prealabil cu unt.
* Compozitia se portioneaza cu ajutorul unei spatule din plastic pentru bucatarie (eu am obtinut dupa portionare 8 portii) si se lasa se se odihneasa timp de 4 ore la temperatura camerei (eu am acoperit vasul cu un prosop pentru bucatarie)

* Se incinge cuptorul la 180 grade c. Basboosa se coace timp de aproximativ 30 de minute, pe nivelul intermediar al cuptorului, la foc moderat.

* Se scoate tava din cuptor, se taie din nou compozitia pe urmele taieturii initiale si se aseaza cate o migdala (cu coaja) pe fiecare portie. Se pune din nou preparatul in cuptor pana cand dobandeste la suprafata o crusta frumoasa, aurie.

* Se scoate preparatul din cuptor si se lasa sa se raceasca.

* Se serveste cu sirop de lamaie preparat astfel: se incalzeste apa si se dizolva zaharul in apa; amestecul de zahar si apa se fierbe la foc mic (timp de aproximativ 3 minute pana se ingroasa); se incorporeaza zeama de lamaie apoi se ia vasul de pe foc si se lasa siropul obtinut sa se raceasca. Siropul de lamaie se adauga peste prajitura inainte de servire.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Basboosa" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Basboosa