Baigli cu mac si nuca

Postat pe: 21-11-2010
(5)

Ingrediente

1 kg faina
100 gr unt
100 gr margarina topita
2 oua
sare,
20 gr drojdie inmuiata in lapte caldut(eu am pus 50g si n-am lasat la dospit primele 3 rulade )
un pic de zahar lapte cat cuprinde (cca 250 grame)

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

2h
1) 50 grame zahar se fierb in 120 grame apa , se adauga 200 grame nuca macinata , lapte , iar dupa racire searomatizeaza cu scortisoara , coaja de lamaie+cateva picaturi de lamaie.

2). 50 grame zahar se fierb in 120 grame apa , se aduga 200 grame mac macinat , 50 grame unt , un mar ras si stafide. Eu fac 6 cozonaci ...ca nu-mi plac chiar asa de subtiri , ii pun in tava intinsa de la cuptor , cu spatii intre ei , pe lateral ii ung cu putin ulei , iar deasupra cu ou batut.

Se coc pana sunt rumeni dasupra.

Se framanta , se lasa la dospit 1/2 ora

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Baigli cu mac si nuca" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

danielcozma391
•  10.02.2013 16:18:55

Ramanem aici la masa ,nu ne mai este frica de DIICOT ca ne prinde cu macul in traista

djprometeu
•  23.01.2010 23:25:54

gustos...mai ales cea cu mac cred ca e foarte buna(imi place macul la nebunie)
Bravo!

dumiany
•  05.01.2010 09:07:29

chiar asa aluatul cum il facem///

looqpool
•  02.10.2009 00:24:50

Ce surprisa placuta...

weisthal_mihaela
•  13.01.2009 20:02:28

Arata foarte bine dar daca nu stii nimic despre bucatarie trebuie sa ai curaj ca sa te apuci. La preparare deduc ca primele 2 puncte se refera la umpluturi. Dar aluatul cum se face ?

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Baigli cu mac si nuca