Baigli cu mac si nuca

Postat pe: 21-11-2010
(5)

Ingrediente

1 kg faina
100 gr unt
100 gr margarina topita
2 oua
sare,
20 gr drojdie inmuiata in lapte caldut(eu am pus 50g si n-am lasat la dospit primele 3 rulade )
un pic de zahar lapte cat cuprinde (cca 250 grame)

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

2h
1) 50 grame zahar se fierb in 120 grame apa , se adauga 200 grame nuca macinata , lapte , iar dupa racire searomatizeaza cu scortisoara , coaja de lamaie+cateva picaturi de lamaie.

2). 50 grame zahar se fierb in 120 grame apa , se aduga 200 grame mac macinat , 50 grame unt , un mar ras si stafide. Eu fac 6 cozonaci ...ca nu-mi plac chiar asa de subtiri , ii pun in tava intinsa de la cuptor , cu spatii intre ei , pe lateral ii ung cu putin ulei , iar deasupra cu ou batut.

Se coc pana sunt rumeni dasupra.

Se framanta , se lasa la dospit 1/2 ora

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Baigli cu mac si nuca" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

danielcozma391
•  10.02.2013 16:18:55

Ramanem aici la masa ,nu ne mai este frica de DIICOT ca ne prinde cu macul in traista

djprometeu
•  23.01.2010 23:25:54

gustos...mai ales cea cu mac cred ca e foarte buna(imi place macul la nebunie)
Bravo!

dumiany
•  05.01.2010 09:07:29

chiar asa aluatul cum il facem///

looqpool
•  02.10.2009 00:24:50

Ce surprisa placuta...

weisthal_mihaela
•  13.01.2009 20:02:28

Arata foarte bine dar daca nu stii nimic despre bucatarie trebuie sa ai curaj ca sa te apuci. La preparare deduc ca primele 2 puncte se refera la umpluturi. Dar aluatul cum se face ?

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Baigli cu mac si nuca