Baclava

Portii
17
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Baclava

Ingrediente

  • cca 400 gr foi de placinta
  • 150 gr miez de nuca
  • 100 migdale decojite
  • 1 lingurita cu varf scortisoara macinata
  • ½ lingurita rasa de nucsoara macinata
  • ½ lingurita rasa de cuisoare macinate
  • cca 80 gr margarina sau unt
  • coaja de lamaie
  • Pentru sirop:
  • 400 gr zahar
  • 450 ml apa
  • 3 linguri miere
  • 1 lamaie
  • 1 lingurita esenta de vanilie

Mod de preparare

Pentru a face siropul, punem apa, zaharul si coaja rasa de lamaie pe foc pana se formeaza un sirop, dar destul de lichid. Dam deoparte si adaugam mierea, vanilia si 3 linguri de suc de lamaie. Amestecam bine pana se topeste mierea, strecuram si lasam la racit.

Intr-o tigaie, prajim migdalele atat cat sa devina putin aurii, apoi le macinam impreuna cu nuca. Adaugam scortisoara, nucsoara si cuisoarele macinate.

Separat topim margarina impreuna cu doua fasii de coaja de lamaie.

Cu ajutorul unei pensule, ungem o tava de cca. 20 cm latime si 30 cm lungime cu putina margarina topita si asezam o foaie de placinta (daca e necesar, se taie la marimea formei), ungem foaia cu margarina si repetam acest proces cu inca 3 foi. Punem apoi o treime din amestecul de nuca si doua foi de placinta unse cu margarina intre ele. Repetam cu nuca, inca doua foi unse, nuca, ultimul strat fiind format din 5 foi de placina, toate unse intre ele cu margarina.

Cu ajutorul unui cutit bine ascutit, taiem baclavaua in forma de romburi sau patrate.

Dam la cuptorul preincalzit la 180º C pentru circa jumatate de ora sau pana se rumeneste si capata o culoare aurie.

Scoatem tava din cuptor si cat inca e fierbinte, turnam siropul pe toata suprafata. Se lasa la racorit cel putin jumatate de ora pentru ca siropul sa se absoarba, apoi se poate servi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Cele mai apreciate rețete
Bomboane Raffaello
4
Dulciuri

Bomboane Raffaello

Bomboane Raffaello
Salata de ardei copti cu sos de rosii, usturoi si otet balsamic
5
Salate

Salata de ardei copti cu sos de rosii, usturoi si otet balsamic

Salata de ardei copti cu sos de rosii, usturoi si otet balsamic
Parteneri
Cочники-Placinta ruseasca  cu branza  II
Bucataras.RO

Cочники-Placinta ruseasca cu branza II

La fel de cunoscuta in CSI ca si si placinta ruseasca cu branza pe care am postat-o anterior...

Cочники-Placinta ruseasca cu branza II
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Culinar.RO

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute