Stratul 1 :
Cele 5 oua impreuna cu 7 linguri zahar praf si 1 plic zahar vanilat cu ajutorul mixerului il mixam timp de 1 minut la viteza mare. Adaugam 3 linguri de cacao si continuam sa mixam inca cateva secunde pana cacaoa se incorporeaza bine si nu raman cocoloase. In 50 ml apa punem 1 1/2 plic de gelatina, il lasam sa stea 2 minute, apoi il incalzim usor pana acesta se dizolva. Gelatina astfel preparata se toarna la amestecul de mai sus, se mixeaza pret de cateva secunde si se toarna intr-o forma de cozonac (chec, sau chiar si forma rotunda) captusita cu folie si se lasa la rece la inchegat(trebuie sa lasati la rece pana nu se prinde de deget compozitia, ea devine ca o gelatina). Cand este inchegat bine ne apucam de stratul 2.
Stratul 2:
900 ml smantana se amesteca cu 12 linguri zahar praf si adaugam celalte 2 plicuri de gelatina preparata ca la stratul 1. La acest strat adaugam si felii de capsuni (putem adauga si alte fructe de sezon). Turnam jumate din compozite intr-o forma de chec si cealalta jumatate in cealalta forma si dam din nou la rece formele pana se incheaga si acesta.
Stratul 3 :
Celelalte 5 oua impreuna cu 7 linguri zahar praf si 1 plic zahar vanilat cu ajutorul mixerului il mixam timp de 1 minut la viteza mare. Adaugam 3 linguri de cacao si continuam sa mixam inca cateva secunde pana cacaoa se incorporeaza bine si nu raman cocoloase. In 50 ml apa punem 1 1/2 plic de gelatina, il lasam sa stea 2 minute apoi il incalzim usor pana acesta se dizolva. Gelatina astfel preparata se toarna la amestecul de mai sus, se mixeaza pret de cateva secunde si se toarna apoi peste stratul 2.
Cantitatile sunt pentru 2 forme de cozonac de ajuns.
Punem formele la rece unde le lasam pentru cateva ore.
Se serveste simpla sau asezonata cu frisca sau toping de fructe.
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaPrajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosUn desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minutePrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii