Aroma Verii *

Postat pe: 27-09-2010
(5)

Ingrediente

Stratul 1:
10 oua
2 plicuri zahar vanilat
14 linguri zahar praf
6 linguri cu varf de cacao
100 ml apa rece
3 plicuri gelatina fina
Stratul 2:
900 ml smantana
12 linguri zahar praf
2 plicuri gelatina fina
100 ml apa rece
400 g capsuni (sau alte fructe feliate)

Mod de preparare

Stratul 1 :
Cele 5 oua impreuna cu 7 linguri zahar praf si 1 plic zahar vanilat cu ajutorul mixerului il mixam timp de 1 minut la viteza mare. Adaugam 3 linguri de cacao si continuam sa mixam inca cateva secunde pana cacaoa se incorporeaza bine si nu raman cocoloase. In 50 ml apa punem 1 1/2 plic de gelatina, il lasam sa stea 2 minute, apoi il incalzim usor pana acesta se dizolva. Gelatina astfel preparata se toarna la amestecul de mai sus, se mixeaza pret de cateva secunde si se toarna intr-o forma de cozonac (chec, sau chiar si forma rotunda) captusita cu folie si se lasa la rece la inchegat(trebuie sa lasati la rece pana nu se prinde de deget compozitia, ea devine ca o gelatina). Cand este inchegat bine ne apucam de stratul 2.

Stratul 2:
900 ml smantana se amesteca cu 12 linguri zahar praf si adaugam celalte 2 plicuri de gelatina preparata ca la stratul 1. La acest strat adaugam si felii de capsuni (putem adauga si alte fructe de sezon). Turnam jumate din compozite intr-o forma de chec si cealalta jumatate in cealalta forma si dam din nou la rece formele pana se incheaga si acesta.

Stratul 3 :
Celelalte 5 oua impreuna cu 7 linguri zahar praf si 1 plic zahar vanilat cu ajutorul mixerului il mixam timp de 1 minut la viteza mare. Adaugam 3 linguri de cacao si continuam sa mixam inca cateva secunde pana cacaoa se incorporeaza bine si nu raman cocoloase. In 50 ml apa punem 1 1/2 plic de gelatina, il lasam sa stea 2 minute apoi il incalzim usor pana acesta se dizolva. Gelatina astfel preparata se toarna la amestecul de mai sus, se mixeaza pret de cateva secunde si se toarna apoi peste stratul 2.

Cantitatile sunt pentru 2 forme de cozonac de ajuns.

Punem formele la rece unde le lasam pentru cateva ore.
Se serveste simpla sau asezonata cu frisca sau toping de fructe.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Aroma Verii *" nu uita sa ii faci un review.
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 30 %
199.99 lei
139.99 lei

Storcator citrice

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

ellyjudith
•  18.02.2012 20:03:59

exact ce cautam
felicitari leila.arata minunat.
mersi de idee,

elsidana
•  20.07.2011 15:22:03

spectaculoasă! esti o adevărată maestră, felicitări!

Leila
•  28.07.2011 11:35:00

Ramonna , am folosit gelatina fin maruntita de la Dr Oetker . Un plic contine 30 gr gelatina . Trebuie sa fii atenta in momentul in care incalzesti gelatina sa nu fiarba !!! In alta ordine de idei , dupa ce ai preparat primul strat il asezi in forma si il dai la rece pana se incheaga apoi treci la prepararea celui de al doilea strat , torni peste primul ,iar dai la rece ,.... Sper sa iti reusesaca de data aceasta .

ram0nna
•  27.07.2011 22:19:13

Buna,am urmat reteta pas cu pas si nu mi-a iesit,nu se inchegheau straturile.Intrebarea mea este ce plic de gelatina ai folosit?Ma gandesc ca nu mai acolo puteam sa dau gres,avea textura gelatinoasa dar se prindea de deget.Mersi.

eliza_eliza
•  15.04.2011 15:20:10

arata de revista

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Aroma Verii *