Aroma Verii *

Complexitate
redusa
Aroma Verii *

Ingrediente

  • Stratul 1:
  • 10 oua
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 14 linguri zahar praf
  • 6 linguri cu varf de cacao
  • 100 ml apa rece
  • 3 plicuri gelatina fina
  • Stratul 2:
  • 900 ml smantana
  • 12 linguri zahar praf
  • 2 plicuri gelatina fina
  • 100 ml apa rece
  • 400 g capsuni (sau alte fructe feliate)

Mod de preparare

Stratul 1 :
Cele 5 oua impreuna cu 7 linguri zahar praf si 1 plic zahar vanilat cu ajutorul mixerului il mixam timp de 1 minut la viteza mare. Adaugam 3 linguri de cacao si continuam sa mixam inca cateva secunde pana cacaoa se incorporeaza bine si nu raman cocoloase. In 50 ml apa punem 1 1/2 plic de gelatina, il lasam sa stea 2 minute, apoi il incalzim usor pana acesta se dizolva. Gelatina astfel preparata se toarna la amestecul de mai sus, se mixeaza pret de cateva secunde si se toarna intr-o forma de cozonac (chec, sau chiar si forma rotunda) captusita cu folie si se lasa la rece la inchegat(trebuie sa lasati la rece pana nu se prinde de deget compozitia, ea devine ca o gelatina). Cand este inchegat bine ne apucam de stratul 2.

Stratul 2:
900 ml smantana se amesteca cu 12 linguri zahar praf si adaugam celalte 2 plicuri de gelatina preparata ca la stratul 1. La acest strat adaugam si felii de capsuni (putem adauga si alte fructe de sezon). Turnam jumate din compozite intr-o forma de chec si cealalta jumatate in cealalta forma si dam din nou la rece formele pana se incheaga si acesta.

Stratul 3 :
Celelalte 5 oua impreuna cu 7 linguri zahar praf si 1 plic zahar vanilat cu ajutorul mixerului il mixam timp de 1 minut la viteza mare. Adaugam 3 linguri de cacao si continuam sa mixam inca cateva secunde pana cacaoa se incorporeaza bine si nu raman cocoloase. In 50 ml apa punem 1 1/2 plic de gelatina, il lasam sa stea 2 minute apoi il incalzim usor pana acesta se dizolva. Gelatina astfel preparata se toarna la amestecul de mai sus, se mixeaza pret de cateva secunde si se toarna apoi peste stratul 2.

Cantitatile sunt pentru 2 forme de cozonac de ajuns.

Punem formele la rece unde le lasam pentru cateva ore.
Se serveste simpla sau asezonata cu frisca sau toping de fructe.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran
Placinte cu branza

Placinte cu branza

Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta

Macrou la gratar cu mamaliguta

Macrou la gratar cu mamaliguta
Cele mai apreciate rețete
Hajos teszta (Haiose)
1
Dulciuri

Hajos teszta (Haiose)

Hajos teszta (Haiose)
Prajitura cu Mere
2
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Prajitura cu Mere si Iaurt
3
Dulciuri

Prajitura cu Mere si Iaurt

Prajitura cu Mere si Iaurt
Prajitura Motzaneasca (Katie Teszta)
4
Dulciuri

Prajitura Motzaneasca (Katie Teszta)

Prajitura Motzaneasca (Katie Teszta)
Parteneri
Tajine de pui cu prune si caise uscate
Bucataras.RO

Tajine de pui cu prune si caise uscate

Tajine e un vas special original din nordul Africii (Maroc) ; recent am achizitionat un astfel de vas -acesta a fost prima...

Tajine de pui cu prune si caise uscate
Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie
Culinar.RO

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie

Inainte sa va dau reteta sa va spun cateva cuvinte despre desert. Aluatul este unul relativ simplu, este putin de lucru la...

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie
Prajitura Bounty
Gustos.RO

Prajitura Bounty

Reteta de prajitura Bounty. Prajitura Bounty cu blat umed de cacao, crema de cocos si glazura de ciocolata. Bounty cu cocos...

Prajitura Bounty