Ingrediente
● Stratul 1: |
● 10 oua |
● 2 plicuri zahar vanilat |
● 14 linguri zahar praf |
● 6 linguri cu varf de cacao |
● 100 ml apa rece |
● 3 plicuri gelatina fina |
● Stratul 2: |
● 900 ml smantana |
● 12 linguri zahar praf |
● 2 plicuri gelatina fina |
● 100 ml apa rece |
● 400 g capsuni (sau alte fructe feliate) |
Mod de preparare
Stratul 1 :
Cele 5 oua impreuna cu 7 linguri zahar praf si 1 plic zahar vanilat cu ajutorul mixerului il mixam timp de 1 minut la viteza mare. Adaugam 3 linguri de cacao si continuam sa mixam inca cateva secunde pana cacaoa se incorporeaza bine si nu raman cocoloase. In 50 ml apa punem 1 1/2 plic de gelatina, il lasam sa stea 2 minute, apoi il incalzim usor pana acesta se dizolva. Gelatina astfel preparata se toarna la amestecul de mai sus, se mixeaza pret de cateva secunde si se toarna intr-o forma de cozonac (chec, sau chiar si forma rotunda) captusita cu folie si se lasa la rece la inchegat(trebuie sa lasati la rece pana nu se prinde de deget compozitia, ea devine ca o gelatina). Cand este inchegat bine ne apucam de stratul 2.
Stratul 2:
900 ml smantana se amesteca cu 12 linguri zahar praf si adaugam celalte 2 plicuri de gelatina preparata ca la stratul 1. La acest strat adaugam si felii de capsuni (putem adauga si alte fructe de sezon). Turnam jumate din compozite intr-o forma de chec si cealalta jumatate in cealalta forma si dam din nou la rece formele pana se incheaga si acesta.
Stratul 3 :
Celelalte 5 oua impreuna cu 7 linguri zahar praf si 1 plic zahar vanilat cu ajutorul mixerului il mixam timp de 1 minut la viteza mare. Adaugam 3 linguri de cacao si continuam sa mixam inca cateva secunde pana cacaoa se incorporeaza bine si nu raman cocoloase. In 50 ml apa punem 1 1/2 plic de gelatina, il lasam sa stea 2 minute apoi il incalzim usor pana acesta se dizolva. Gelatina astfel preparata se toarna la amestecul de mai sus, se mixeaza pret de cateva secunde si se toarna apoi peste stratul 2.
Cantitatile sunt pentru 2 forme de cozonac de ajuns.
Punem formele la rece unde le lasam pentru cateva ore.
Se serveste simpla sau asezonata cu frisca sau toping de fructe. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Aroma Verii *" nu uita sa ii faci un review.
Cele 5 oua impreuna cu 7 linguri zahar praf si 1 plic zahar vanilat cu ajutorul mixerului il mixam timp de 1 minut la viteza mare. Adaugam 3 linguri de cacao si continuam sa mixam inca cateva secunde pana cacaoa se incorporeaza bine si nu raman cocoloase. In 50 ml apa punem 1 1/2 plic de gelatina, il lasam sa stea 2 minute, apoi il incalzim usor pana acesta se dizolva. Gelatina astfel preparata se toarna la amestecul de mai sus, se mixeaza pret de cateva secunde si se toarna intr-o forma de cozonac (chec, sau chiar si forma rotunda) captusita cu folie si se lasa la rece la inchegat(trebuie sa lasati la rece pana nu se prinde de deget compozitia, ea devine ca o gelatina). Cand este inchegat bine ne apucam de stratul 2.
Stratul 2:
900 ml smantana se amesteca cu 12 linguri zahar praf si adaugam celalte 2 plicuri de gelatina preparata ca la stratul 1. La acest strat adaugam si felii de capsuni (putem adauga si alte fructe de sezon). Turnam jumate din compozite intr-o forma de chec si cealalta jumatate in cealalta forma si dam din nou la rece formele pana se incheaga si acesta.
Stratul 3 :
Celelalte 5 oua impreuna cu 7 linguri zahar praf si 1 plic zahar vanilat cu ajutorul mixerului il mixam timp de 1 minut la viteza mare. Adaugam 3 linguri de cacao si continuam sa mixam inca cateva secunde pana cacaoa se incorporeaza bine si nu raman cocoloase. In 50 ml apa punem 1 1/2 plic de gelatina, il lasam sa stea 2 minute apoi il incalzim usor pana acesta se dizolva. Gelatina astfel preparata se toarna la amestecul de mai sus, se mixeaza pret de cateva secunde si se toarna apoi peste stratul 2.
Cantitatile sunt pentru 2 forme de cozonac de ajuns.
Punem formele la rece unde le lasam pentru cateva ore.
Se serveste simpla sau asezonata cu frisca sau toping de fructe. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Aroma Verii *" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Leila
• 28.07.2011 11:35:00
Ramonna , am folosit gelatina fin maruntita de la Dr Oetker . Un plic contine 30 gr gelatina . Trebuie sa fii atenta in momentul in care incalzesti gelatina sa nu fiarba !!! In alta ordine de idei , dupa ce ai preparat primul strat il asezi in forma si il dai la rece pana se incheaga apoi treci la prepararea celui de al doilea strat , torni peste primul ,iar dai la rece ,.... Sper sa iti reusesaca de data aceasta .
ram0nna
• 27.07.2011 22:19:13
Buna,am urmat reteta pas cu pas si nu mi-a iesit,nu se inchegheau straturile.Intrebarea mea este ce plic de gelatina ai folosit?Ma gandesc ca nu mai acolo puteam sa dau gres,avea textura gelatinoasa dar se prindea de deget.Mersi.
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
• 18.02.2012 20:03:59
exact ce cautam
felicitari leila.arata minunat.
mersi de idee,