Aroma Verii *

Complexitate
redusa
Aroma Verii *

Ingrediente

  • Stratul 1:
  • 10 oua
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 14 linguri zahar praf
  • 6 linguri cu varf de cacao
  • 100 ml apa rece
  • 3 plicuri gelatina fina
  • Stratul 2:
  • 900 ml smantana
  • 12 linguri zahar praf
  • 2 plicuri gelatina fina
  • 100 ml apa rece
  • 400 g capsuni (sau alte fructe feliate)

Mod de preparare

Stratul 1 :
Cele 5 oua impreuna cu 7 linguri zahar praf si 1 plic zahar vanilat cu ajutorul mixerului il mixam timp de 1 minut la viteza mare. Adaugam 3 linguri de cacao si continuam sa mixam inca cateva secunde pana cacaoa se incorporeaza bine si nu raman cocoloase. In 50 ml apa punem 1 1/2 plic de gelatina, il lasam sa stea 2 minute, apoi il incalzim usor pana acesta se dizolva. Gelatina astfel preparata se toarna la amestecul de mai sus, se mixeaza pret de cateva secunde si se toarna intr-o forma de cozonac (chec, sau chiar si forma rotunda) captusita cu folie si se lasa la rece la inchegat(trebuie sa lasati la rece pana nu se prinde de deget compozitia, ea devine ca o gelatina). Cand este inchegat bine ne apucam de stratul 2.

Stratul 2:
900 ml smantana se amesteca cu 12 linguri zahar praf si adaugam celalte 2 plicuri de gelatina preparata ca la stratul 1. La acest strat adaugam si felii de capsuni (putem adauga si alte fructe de sezon). Turnam jumate din compozite intr-o forma de chec si cealalta jumatate in cealalta forma si dam din nou la rece formele pana se incheaga si acesta.

Stratul 3 :
Celelalte 5 oua impreuna cu 7 linguri zahar praf si 1 plic zahar vanilat cu ajutorul mixerului il mixam timp de 1 minut la viteza mare. Adaugam 3 linguri de cacao si continuam sa mixam inca cateva secunde pana cacaoa se incorporeaza bine si nu raman cocoloase. In 50 ml apa punem 1 1/2 plic de gelatina, il lasam sa stea 2 minute apoi il incalzim usor pana acesta se dizolva. Gelatina astfel preparata se toarna la amestecul de mai sus, se mixeaza pret de cateva secunde si se toarna apoi peste stratul 2.

Cantitatile sunt pentru 2 forme de cozonac de ajuns.

Punem formele la rece unde le lasam pentru cateva ore.
Se serveste simpla sau asezonata cu frisca sau toping de fructe.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Cele mai apreciate rețete
Gogosari in Sos de Mustar
3
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Salata Simpla de Salata Verde
4
Salate

Salata Simpla de Salata Verde

Salata Simpla de Salata Verde
Bomboane Raffaello
5
Dulciuri

Bomboane Raffaello

Bomboane Raffaello
Parteneri
Pulpe de pui la tigaie
Bucataras.RO

Pulpe de pui la tigaie

Un pranz rapid si bun! ‪#‎gatescpentruocarte‬

Pulpe de pui la tigaie
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Culinar.RO

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute