Arici de Ciocolata

Postat pe: 22-02-2013
(0)

Ingrediente

Pt arici:
250gr Ciocalata fondenta maruntita
250 gr ciocolata cu lapte maruntita
300 ml frisca lichida
2 lingurite de zahar tos
4 linguri de rom
400 gr biscuiti simpli
60 gr cacao amar
Pt decor:
160 gr pinoli (pt a crea acele)
1 cutie de smarties (pt decorarea ochilor)
40 gr ciocolata cu lapte topita (pt decorarea botului)

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h
Incepem prin a macina biscuitii. Intre timp intr-o craticioara pune la foc frisca impreuna cu zaharul, iar cand da in clocot trage de pe foc si adauga cele 2 tipuri de ciocolata maruntite si amesteca pana se topeste bine.

Incorporeaza biscuitii macinati si romul, apoi pune in frigider pt. 30 minute.

Scoate compozitia din frigider si cu ajutorul mainilor modeleaza forma unui arici (lunguiet la inceput si apoi bombat). Pulberizeaza cacaua pe corp, iar pe botul imbraca-l cu ciocolata topita. Aseaza pinoli pe tot corpul, formand acele ariciului.

Cu ajutorul bombonelelor colorate (eu am folosit albastre) creaza ochii, iar cu una portocalie (rosie) nasul. Da la frigider pt 3 ore.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Arici de Ciocolata" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Arici de Ciocolata