Se face o bila din fondant maro deschis (marimea unei nuci). Pe ea se lipesc labele (vezi poza). Apoi se ia o alta bucata de fondant maro deschis, se face inca o bila pe care o turtim putin intre degete, apoi se mai decupeaza doua buline (cu degetarul).
Capul (bila turtita putin) se lipeste de corpul leului (se foloseste o scobitoare infipta in corp si se umezeste inprejurul ei). Cele doua buline se lipesc pe capul leului, una linga alta si se fac in ele niste gaurel cu coada pensulei (sau cu o scobitoare).
Cu putin fondant negru se fac ochii si nasul (a se vedea poza). In spatele corpului se ataseaza un sul de fondant lung si subtire (este coada leului).
Acuma se ia fondantul maro inchis, se pune in presa de usturoi si se preseaza. Cand incep sa iasa carnaciorii de fondant se taie cu u cutit tto cate putin si pe masura ce taiem, lipim cu apa de jur imprejurul capului carnaciorii astia. Asa vom forma coama si vom pune si un ciuf la capatul cozii leului
Placintele cu branza sunt un deliciu rustic, cu un echilibru perfect intre gustul bogat al branzei si textura frageda a...
Placinte cu branza - un deliciu rustic perfectFursecuri cu migdale, un desert simplu și delicios, cu unt și migdale crocante. Perfecte pentru a fi savurate alături de o...
Fursecuri cu migdale - un desert simplu si deliciosSalata asortata de iarna este o muratura pe care o pregatesc in fiecare an, deoarece se insoteste foarte bine cu fripturi,...
Salata asortata de iarna - o muratura delicioasaChirostele sunt o delicatesa culinara care se regaseste in bucatariile multor culturi din intreaga lume, fie sub forma de...
Chiroste-aperitiv si desertSalata orientala e un preparat usor de facut, satios, foarte gustos si daca excludem ouale este nemapomenit pentru perioada...
Salata orientala (retata video)Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat
Comentarii