Se face o bila din fondant maro deschis (marimea unei nuci). Pe ea se lipesc labele (vezi poza). Apoi se ia o alta bucata de fondant maro deschis, se face inca o bila pe care o turtim putin intre degete, apoi se mai decupeaza doua buline (cu degetarul).
Capul (bila turtita putin) se lipeste de corpul leului (se foloseste o scobitoare infipta in corp si se umezeste inprejurul ei). Cele doua buline se lipesc pe capul leului, una linga alta si se fac in ele niste gaurel cu coada pensulei (sau cu o scobitoare).
Cu putin fondant negru se fac ochii si nasul (a se vedea poza). In spatele corpului se ataseaza un sul de fondant lung si subtire (este coada leului).
Acuma se ia fondantul maro inchis, se pune in presa de usturoi si se preseaza. Cand incep sa iasa carnaciorii de fondant se taie cu u cutit tto cate putin si pe masura ce taiem, lipim cu apa de jur imprejurul capului carnaciorii astia. Asa vom forma coama si vom pune si un ciuf la capatul cozii leului
De cand am descoperit dulceata de nuci mi s-a parut deosebita. De la inceputul lunii iunie se pot gasi nucile potrivite...
Dulceata de nuci verziInainte sa va dau reteta sa va spun cateva cuvinte despre desert. Aluatul este unul relativ simplu, este putin de lucru la...
Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilieReteta de covrigi turcesti cu susan- Simit. Covrigi turcesti cu susan - Simit reteta simpla si usor de preparat. Reteta de...
Covrigi turcesti cu susan - Simit
Comentarii