Animale Din Fondant- Elefantul 3d

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa
Animale Din Fondant- Elefantul 3d

Ingrediente

  • 7 bile fondant gri dintre care 4 marime mica (1/2 maslina)
  • 2 marime mijlocie (maslina)
  • 1 marime mare (nuca)

Mod de preparare

Se ia bucata de fondant mai mare, se niveleaza intre palmi pana nu mai are incretituri pe ea. Se iau apoi cele 4 bucatele mai mici, se fac pe rand carnaciori mici care se turtesc la un capat (se fac plate) si la celalalt capat se da forma capului unei pioneze. Se lipesc pe lateralele bilei mari, doua jos si 2 deasupra celor de jos. Astea sant picioarele elefantelului.

Din cele doua bile mijlocii se ia una, se modeleaza in forma de lacrima, partea mai ascutita se face mai lunga si ceva mai subtire (ea va fi trompa). Se apasa varful trompei sa il facem putin bont si il ridicam in sus putin. Sub trompa (dupa ce este ridicata) cu varful ascutit al unui cutit se taie gura elefantului si cu o andrea se deschid buzele pentr a-i da elefantului o figura vesela.

Apoi se pune o scobitoare sau jumate din ea in corpul elefantului si se unge cu apa imprejurul ei, apoi se infige in scobitoare capul animalului si se apasa putin sa faca aderenta cele doua parti. Se asambleaza in felul asta pentru a preveni caderea capului. In felul asta avem siguranta deplina.

Apoi se ia cealalta bucata de fondant ramasa, se intinde si cu ajutorul unui degetar sau al unui varf de ornat (metalic) se decupeaza 2 buline. Ele vor fi urechile elefantului. Din cele 2 buline se va decupa un sfert in asa fel ca sa avem un semicerc mai maricel (taietura sa fie rotunjita ca sa poate culca perfect pe rotundul capului). Se vor lipi cu ajutorul apei pe lateralele capului.
Cu o scobitoare inmuiata in culoare alimentara neagra se vor face doua puncte negre in dreptul ochilor.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa