Animale Din Fondant- Elefantul 3d

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa
Animale Din Fondant- Elefantul 3d

Ingrediente

  • 7 bile fondant gri dintre care 4 marime mica (1/2 maslina)
  • 2 marime mijlocie (maslina)
  • 1 marime mare (nuca)

Mod de preparare

Se ia bucata de fondant mai mare, se niveleaza intre palmi pana nu mai are incretituri pe ea. Se iau apoi cele 4 bucatele mai mici, se fac pe rand carnaciori mici care se turtesc la un capat (se fac plate) si la celalalt capat se da forma capului unei pioneze. Se lipesc pe lateralele bilei mari, doua jos si 2 deasupra celor de jos. Astea sant picioarele elefantelului.

Din cele doua bile mijlocii se ia una, se modeleaza in forma de lacrima, partea mai ascutita se face mai lunga si ceva mai subtire (ea va fi trompa). Se apasa varful trompei sa il facem putin bont si il ridicam in sus putin. Sub trompa (dupa ce este ridicata) cu varful ascutit al unui cutit se taie gura elefantului si cu o andrea se deschid buzele pentr a-i da elefantului o figura vesela.

Apoi se pune o scobitoare sau jumate din ea in corpul elefantului si se unge cu apa imprejurul ei, apoi se infige in scobitoare capul animalului si se apasa putin sa faca aderenta cele doua parti. Se asambleaza in felul asta pentru a preveni caderea capului. In felul asta avem siguranta deplina.

Apoi se ia cealalta bucata de fondant ramasa, se intinde si cu ajutorul unui degetar sau al unui varf de ornat (metalic) se decupeaza 2 buline. Ele vor fi urechile elefantului. Din cele 2 buline se va decupa un sfert in asa fel ca sa avem un semicerc mai maricel (taietura sa fie rotunjita ca sa poate culca perfect pe rotundul capului). Se vor lipi cu ajutorul apei pe lateralele capului.
Cu o scobitoare inmuiata in culoare alimentara neagra se vor face doua puncte negre in dreptul ochilor.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Chiftele de Legume cu Telina si Porumb

Chiftele de Legume cu Telina si Porumb

Chiftele de Legume cu Telina si Porumb
Cele mai apreciate rețete
Prajitura rasturnata cu visine si caise
1
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Inghetata de trandafiri si banane
2
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
3
Carte de bucate

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Pizza Fara Blat
4
Paste

Pizza Fara Blat

Pizza Fara Blat
Prajitura cu Mere
5
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Parteneri
Pateuri cu ciuperci
Bucataras.RO

Pateuri cu ciuperci

Usor de facut si de mancat :)

Pateuri cu ciuperci
Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Culinar.RO

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.