Ingrediente
● Blat: |
● 1cana si 1/2 de zahar |
● 1 cana apa |
● 6 oua |
● 10 linguri zahar |
● 3 lingurite bicrbonat stins in otet |
● 3 cani si 3/4 faina |
● Sirop: |
● 2 cani si 1/2 zahar |
● 5 cani apa |
● esenta rom |
● Crema: |
● 1 pachet de margarina Rama cu rom |
● 1/2 pachet unt |
● 1 cana zahar pudra |
● cacao dupa gust |
● Glazura: |
● 10 cuburi ciocolata menaj |
● 1 lingura margarina |
Mod de preparare
Blatul:
Se face un sirop caramel din cana si 1/2 de zahar si apa si se da la rece. Galbenusurile se freaca cu 6 linguri de zahar. Cele 6 albusuri se bat spuma si se adauga 4 linguri de zahar. Peste galbenusurile frecate se pun 3 lingurite bicarbonat de sodiu stinse in otet. Apoi se adauga albusurile lingura cu lingura, amestecand de jos in sus sa nu se strice spuma albusurilor. Se adauga siropul caramel rece lingura cu lingura. Se adauga faina. Se unge tava cu unt sau ulei, se tapeteaza cu faina, se pune compozitia si se da la cuptorul incalzit in prealabil.
Dupa ce s-a copt se lasa la racit si se taie in doua parti ca tortul.
Siropul:
Se pune zaharul cu apa pe foc amestecand continuu. Se lasa la racit. Apoi se adauga esenta de rom.
Crema:
Se freaca margarina, untul si zaharul spuma si la sfarsit de adauga cacaua.
Glazura:
Se da ciocolata pe razatoarea mica si se topeste la Bain-Marie cu margarina.
Se insiropeaza fiecare foaie de blat utilizand tot siropul. Se pune crema peste prima foaie insiropata, se pune crema si apoi a doua foie de blat insiropata.
Se taie cuburi sau romburi. Se toarna ciocolata deasupra lasand sa intre ciocolata si in spatiile dintre romburi sau cuburi asa incat la sfarsit sa avem o prajitura cu glazura scursa.
Se serveste rece, a doua zi. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Amandine II" nu uita sa ii faci un review.
Se face un sirop caramel din cana si 1/2 de zahar si apa si se da la rece. Galbenusurile se freaca cu 6 linguri de zahar. Cele 6 albusuri se bat spuma si se adauga 4 linguri de zahar. Peste galbenusurile frecate se pun 3 lingurite bicarbonat de sodiu stinse in otet. Apoi se adauga albusurile lingura cu lingura, amestecand de jos in sus sa nu se strice spuma albusurilor. Se adauga siropul caramel rece lingura cu lingura. Se adauga faina. Se unge tava cu unt sau ulei, se tapeteaza cu faina, se pune compozitia si se da la cuptorul incalzit in prealabil.
Dupa ce s-a copt se lasa la racit si se taie in doua parti ca tortul.
Siropul:
Se pune zaharul cu apa pe foc amestecand continuu. Se lasa la racit. Apoi se adauga esenta de rom.
Crema:
Se freaca margarina, untul si zaharul spuma si la sfarsit de adauga cacaua.
Glazura:
Se da ciocolata pe razatoarea mica si se topeste la Bain-Marie cu margarina.
Se insiropeaza fiecare foaie de blat utilizand tot siropul. Se pune crema peste prima foaie insiropata, se pune crema si apoi a doua foie de blat insiropata.
Se taie cuburi sau romburi. Se toarna ciocolata deasupra lasand sa intre ciocolata si in spatiile dintre romburi sau cuburi asa incat la sfarsit sa avem o prajitura cu glazura scursa.
Se serveste rece, a doua zi. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Amandine II" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
Pachet consumabile vidare (4role-28cmx5.5m, 1rola- 20cmx6.7m, 36pungi-0.95L)
- 13 %
399.99 lei
349.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
flory82
• 08.03.2009 19:22:49
e super reteta am facut si eu .Sunt innebunita dupa dulciuri pot sa zic ca au iesit belea o sa mai fac.
pussycat
• 22.01.2009 14:24:48
oau... e super reteta. eu nu ma omor cu amandinele dar mama si sotul meu sunt innebuniti. sigur o sa le fac si lor.
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
• 24.02.2010 22:50:29
mereu m-am intrebat cum le fac la cofetarie. eu sunt fan amandina ... o sa ma apuc de reteta asta. sper sa-mi reuseasca