Amandine II

Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Blat:
  • - 1cana si 1/2 de zahar
  • - 1 cana apa
  • - 6 oua
  • - 10 linguri zahar
  • - 3 lingurite bicrbonat stins in otet
  • - 3 cani si 3/4 faina
  • Sirop:
  • - 2 cani si 1/2 zahar
  • - 5 cani apa
  • - esenta rom
  • Crema:
  • - 1 pachet de margarina Rama cu rom
  • - 1/2 pachet unt
  • - 1 cana zahar pudra
  • - cacao dupa gust
  • Glazura:
  • -10 cuburi ciocolata menaj
  • -1 lingura margarina

Mod de preparare

Blatul:
Se face un sirop caramel din cana si 1/2 de zahar si apa si se da la rece. Galbenusurile se freaca cu 6 linguri de zahar. Cele 6 albusuri se bat spuma si se adauga 4 linguri de zahar. Peste galbenusurile frecate se pun 3 lingurite bicarbonat de sodiu stinse in otet. Apoi se adauga albusurile lingura cu lingura, amestecand de jos in sus sa nu se strice spuma albusurilor. Se adauga siropul caramel rece lingura cu lingura. Se adauga faina. Se unge tava cu unt sau ulei, se tapeteaza cu faina, se pune compozitia si se da la cuptorul incalzit in prealabil.

Dupa ce s-a copt se lasa la racit si se taie in doua parti ca tortul.

Siropul:
Se pune zaharul cu apa pe foc amestecand continuu. Se lasa la racit. Apoi se adauga esenta de rom.

Crema:
Se freaca margarina, untul si zaharul spuma si la sfarsit de adauga cacaua.

Glazura:
Se da ciocolata pe razatoarea mica si se topeste la Bain-Marie cu margarina.

Se insiropeaza fiecare foaie de blat utilizand tot siropul. Se pune crema peste prima foaie insiropata, se pune crema si apoi a doua foie de blat insiropata.

Se taie cuburi sau romburi. Se toarna ciocolata deasupra lasand sa intre ciocolata si in spatiile dintre romburi sau cuburi asa incat la sfarsit sa avem o prajitura cu glazura scursa.
Se serveste rece, a doua zi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa