Amandine II

Postat pe: 21-11-2010
(3)

Ingrediente

Blat:
1cana si 1/2 de zahar
1 cana apa
6 oua
10 linguri zahar
3 lingurite bicrbonat stins in otet
3 cani si 3/4 faina
Sirop:
2 cani si 1/2 zahar
5 cani apa
esenta rom
Crema:
1 pachet de margarina Rama cu rom
1/2 pachet unt
1 cana zahar pudra
cacao dupa gust
Glazura:
10 cuburi ciocolata menaj
1 lingura margarina

Mod de preparare

Blatul:
Se face un sirop caramel din cana si 1/2 de zahar si apa si se da la rece. Galbenusurile se freaca cu 6 linguri de zahar. Cele 6 albusuri se bat spuma si se adauga 4 linguri de zahar. Peste galbenusurile frecate se pun 3 lingurite bicarbonat de sodiu stinse in otet. Apoi se adauga albusurile lingura cu lingura, amestecand de jos in sus sa nu se strice spuma albusurilor. Se adauga siropul caramel rece lingura cu lingura. Se adauga faina. Se unge tava cu unt sau ulei, se tapeteaza cu faina, se pune compozitia si se da la cuptorul incalzit in prealabil.

Dupa ce s-a copt se lasa la racit si se taie in doua parti ca tortul.

Siropul:
Se pune zaharul cu apa pe foc amestecand continuu. Se lasa la racit. Apoi se adauga esenta de rom.

Crema:
Se freaca margarina, untul si zaharul spuma si la sfarsit de adauga cacaua.

Glazura:
Se da ciocolata pe razatoarea mica si se topeste la Bain-Marie cu margarina.

Se insiropeaza fiecare foaie de blat utilizand tot siropul. Se pune crema peste prima foaie insiropata, se pune crema si apoi a doua foie de blat insiropata.

Se taie cuburi sau romburi. Se toarna ciocolata deasupra lasand sa intre ciocolata si in spatiile dintre romburi sau cuburi asa incat la sfarsit sa avem o prajitura cu glazura scursa.
Se serveste rece, a doua zi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Amandine II" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

hellenne
•  24.02.2010 22:50:29

mereu m-am intrebat cum le fac la cofetarie. eu sunt fan amandina ... o sa ma apuc de reteta asta. sper sa-mi reuseasca

flory82
•  08.03.2009 19:22:49

e super reteta am facut si eu .Sunt innebunita dupa dulciuri pot sa zic ca au iesit belea o sa mai fac.

pussycat
•  22.01.2009 14:24:48

oau... e super reteta. eu nu ma omor cu amandinele dar mama si sotul meu sunt innebuniti. sigur o sa le fac si lor.

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Amandine II