Amandine II

Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Blat:
  • - 1cana si 1/2 de zahar
  • - 1 cana apa
  • - 6 oua
  • - 10 linguri zahar
  • - 3 lingurite bicrbonat stins in otet
  • - 3 cani si 3/4 faina
  • Sirop:
  • - 2 cani si 1/2 zahar
  • - 5 cani apa
  • - esenta rom
  • Crema:
  • - 1 pachet de margarina Rama cu rom
  • - 1/2 pachet unt
  • - 1 cana zahar pudra
  • - cacao dupa gust
  • Glazura:
  • -10 cuburi ciocolata menaj
  • -1 lingura margarina

Mod de preparare

Blatul:
Se face un sirop caramel din cana si 1/2 de zahar si apa si se da la rece. Galbenusurile se freaca cu 6 linguri de zahar. Cele 6 albusuri se bat spuma si se adauga 4 linguri de zahar. Peste galbenusurile frecate se pun 3 lingurite bicarbonat de sodiu stinse in otet. Apoi se adauga albusurile lingura cu lingura, amestecand de jos in sus sa nu se strice spuma albusurilor. Se adauga siropul caramel rece lingura cu lingura. Se adauga faina. Se unge tava cu unt sau ulei, se tapeteaza cu faina, se pune compozitia si se da la cuptorul incalzit in prealabil.

Dupa ce s-a copt se lasa la racit si se taie in doua parti ca tortul.

Siropul:
Se pune zaharul cu apa pe foc amestecand continuu. Se lasa la racit. Apoi se adauga esenta de rom.

Crema:
Se freaca margarina, untul si zaharul spuma si la sfarsit de adauga cacaua.

Glazura:
Se da ciocolata pe razatoarea mica si se topeste la Bain-Marie cu margarina.

Se insiropeaza fiecare foaie de blat utilizand tot siropul. Se pune crema peste prima foaie insiropata, se pune crema si apoi a doua foie de blat insiropata.

Se taie cuburi sau romburi. Se toarna ciocolata deasupra lasand sa intre ciocolata si in spatiile dintre romburi sau cuburi asa incat la sfarsit sa avem o prajitura cu glazura scursa.
Se serveste rece, a doua zi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Bomboane cu Visine din Visinata
2
Dulciuri

Bomboane cu Visine din Visinata

Bomboane cu Visine din Visinata
Florile de Tei si Siropul lor inmiresmat
3
Conserve, muraturi

Florile de Tei si Siropul lor inmiresmat

Florile de Tei si Siropul lor inmiresmat
Tocana Siciliana de Legume Pentru Iarna
4
Conserve, muraturi

Tocana Siciliana de Legume Pentru Iarna

Tocana Siciliana de Legume Pentru Iarna
Chec cu Cacao Pufos
5
Dulciuri

Chec cu Cacao Pufos

Chec cu Cacao Pufos
Parteneri
Cartofi aurii
Bucataras.RO

Cartofi aurii

Este o reteta de cartofi cu maioneza la cuptor, inspirata de la Andreea-Caroline. Multumesc, Andreea, pentru aceasta reteta!...

Cartofi aurii
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura